Τόση «εξυγίανση» και δεν φεύγει κανείς!

***Πόνεσαν τα μάτια με τα εξόφθαλμα λάθη
***Το λάθος του Κούλα (Ξάνθης) υπέρ του ΠΑΟΚ, δείχνει και την ανάγκη για αλλαγές
***Ο ΠΑΟΚ ευνοήθηκε στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο αλλά και στα παιχνίδι της φάσης των «16» με τα Τρίκαλα
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ)
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ
Κι ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα, αφού και στο Κύπελλο ο ΠΑΟΚ ευνοήθηκε για μια ακόμη φορά, και φυσικά ευνοήθηκε σκανδαλωδώς. Το λάθος του διεθνή βοηθού, Χασάν Κούλα (Ξάνθης), ο οποίος δεν σήκωσε τη σημαία του σε κραυγαλέο οφσάιντ σε βάρος του Πέλκα, με αποτέλεσμα να ανοίξει το σκορ στο 2-0 επί του Ατρομήτου, δείχνει για μια ακόμη φορά και την κατάντια της διαιτησίας. Παράλληλα, εκθέτει και την ΚΕΔ που, με την παρούσα σύνθεση, αδυνατεί να σταματήσει τον διαιτητικό κατήφορο, στέλνοντας σπίτι τους όσους προκαλούν. Δεχόμαστε ότι το λάθος είναι ανθρώπινο, όμως τέτοια λάθη δείχνουν την ανικανότητα αυτών που τα κάνουν και πως δεν αξίζει να βρίσκονται στον πίνακα.
Πόνεσαν τα μάτια μας με τα λάθη υπέρ των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Όμως, όσοι προκαλούν βρίσκονται στους πίνακες, για αυτό συνεχίζονται και θα συνεχίζονται. Τι δεν καταλαβαίνει ο Περέιρα; Γιατί μένει θεατής σε αυτή την κατάσταση;
Αυτός είναι και ο λόγος που όλο και περισσότεροι διαιτητές και βοηθοί, δείχνουν ότι πρέπει να φύγουν και ο Χασάν Κούλα βρίσκεται μέσα σε αυτούς. Δεν κάνει για βοηθός από τη στιγμή που επιτρέπει να μπαίνουν τέτοια γκολ. Όπως και ο Γκάγκας (Λάρισας), ο οποίος στον αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Ανσαριφάρντ, αν και η μπάλα πέρασε τη γραμμή, όπως και ο Κουντουρέλης (Αθηνών), ο οποίος στο παιχνίδι Πλατανιάς-ΠΑΟΚ 0-1, όπου δεν μέτρησε γκολ των γηπεδούχων, ανακαλύπτοντας οφσάιντ ενώ σε παρόμοια φάση κατακύρωσε το τέρμα των φιλοξενουμένων. Ακόμη και ο Βλάσσης (Λασιθίου), ο οποίος στο ματς Λαμία-Ολυμπιακός 0-1 δεν σήκωσε οφσάιντ σε φάουλ που εκτελέστηκε στο 92’, αν και ήταν τρεις παίκτες της Λαμίας.




Μεταξύ τους
Οι… εξυγιαντές δεν έχουν πρόβλημα να «σφάζονται» και μεταξύ τους, ακόμη και στη διαιτησία. Θυμίζουμε και τις αντιδράσεις της ΑΕΚ και του Μελισσανίδη, μετά τον τελικό της ντροπής στον Βόλο. Ο κακός χαμός είχε γίνει για το λάθος του βοηθού Καλφόγλου (Θεσπρωτίας) που έκρινε και το τρόπαιο του Κυπέλλου. Ο Καλφόγλου εξωθήθηκε σε παραίτηση από τους πίνακες, όμως δεν έχουν φύγει άλλοι κι άλλοι, διαιτητές και βοηθοί, οι οποίοι έχουν κάνει χειρότερα. Κατά τα άλλα… εξυγίανση!


Μέχρι και με τα Τρίκαλα
Ο ΠΑΟΚ ευνοήθηκε μέχρι και στα προηγούμενα παιχνίδια Κυπέλλου, για τη φάση των «16» της διοργάνωσης, με τα Τρίκαλα. Είχε νικήσει 5-1 στην Θεσσαλική πόλη, αφού έγιναν λάθη από τη διαιτησία σε δυο γκολ. Στο 53’ με το σκορ ήταν 1-1, ο βοηθός Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας) υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάϊντ τον Γκόλια, κόβοντας επίθεση των γηπεδούχων και στο 57’ ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει, επειδή προηγήθηκε επιθετικό φάουλ του Μάτος στον Βρέτζο που δεν καταλόγισε ο Φωτιάς (Πέλλας). Στην Τούμπα η Θεσσαλική ομάδα κατάφερε να ισοφαρίσει 1-1 στο 92’, είχε και δοκάρι στο 89’, και ηττήθηκε 2-1 στο 93’. Για την ακρίβεια ηττήθηκε διαιτητική απόφαση-ντροπή. Ναι, καλά καταλάβατε ο διαιτητής Φωτιάδης (Καστοριάς) έδωσε σούπερ ανύπαρκτο πέναλτι αφού ο Κοτσώνης απέκρουσε τη μπάλα με το σώμα του, έχοντας προλάβει να μαζέψει το χέρι του, στη σέντρα του Μυστακίδη (94’)!