Ο Βάτσιος δίνει πέναλτι μόνο σε φάσεις εκτός περιοχής, άρα γιατί να δώσει τη χερούκλα του Ινσούα που είναι μέσα; Χώρια που τον κούρασαν με τους σερί ορισμούς

***Από μόνος του είναι μια ολόκληρη διαιτητική σχολή

SUPERLEAGUE
19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός 0-0
Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)
Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας),
Τουμπακάρης (Αθηνών)
4ος: Γκαμαρης (Αθηνών)
Παρατηρητής: Τικόζογλου (Μακεδονίας)


Ο Βάτσιος για μια ακόμη φορά εξέθεσε την ΚΕΔ, καθώς δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα και σε βάρος του ΠΑΟ. Στο 89’ μετά από φάουλ του Κονέ, η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Ινσούα, ο οποίος έπαιξε βόλεϊ και την έστειλε εκτός περιοχής του Παναθηναϊκού (κανονική απόκρουση και 100 % αλλαγή πορείας της μπάλας, δηλαδή), όμως ο φερέλπις ρέφερι και εν δυνάμει διεθνής επιβεβαίωσε ότι δίνει πέναλτι μόνο σε φάσεις εκτός περιοχής. Για τις παραβάσεις που γίνονται μέσα σε αυτή, πέρα βρέχει! Από μόνος του είναι μια ολόκληρη διαιτητική σχολή.
Χώρια που μπορεί να τον κούρασαν με τους σερί ορισμούς, λόγω ασυλίας στα λάθη που κάνει. Αναλυτικά:
Για το πιο ανύπαρκτο πέναλτι της 20ετίας υπέρ της ΑΕΚ ο Βάτσιος έμεινε εκτός πέντε αγωνιστικές. Όμως, από τότε που επέστρεψε παίρνει σερί ορισμούς και κάποιος κακόβουλος, μπορεί να υποθέσει ότι καλύπτει το χαμένο έδαφος. Την 10η μπήκε τέταρτος στο Απόλλων-ΠΑΣ Γιάννινα, την 11η σφύριξε ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός, την 12η ξανά τέταρτος στο Ατρόμητος-Παναθηναϊκός, την 14η διαιτήτευσε ΑΕΛ-Ξάνθη, μετά Κύπελλο (Αστέρας-Ατρόμητος), ενώ σφύριξε και την 16η σφύριξε (ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός).
Στο ΑΕΛ-Ξάνθη 1-0 δεν τιμωρήθηκε, αν και ο Περόνε βρήκε τη μπάλα με το χέρι πριν δώσει την ασίστ. Στο ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 5-0 έκανε λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο. Το ένα ήταν η αποβολή του Λημνιού στο 8’, το άλλο ότι έπρεπε να αποβάλει και το Νιάσε στο 27’. Όλα αυτά σε ματς 5-0, ενώ ο Βάτσιος πήρε χαμηλό βαθμό! Όμως, και πάλι δεν τον τιμώρησαν αφού σφύριξε μετά από δυο αγωνιστικές.
*Στο 67’ υπάρχει μια φάση που έδωσε επιθετικό φάουλ σε βάρος του ΠΑΟ, όμως στην τηλεόραση δεν φαίνεται κάτι. Παρόλα αυτά ο Βάτσιος έχει μπει εντός τις περιοχής, αυτός ελάχιστοι το κάνουν και το αναφέρουμε ως θετικό, και λογικά δίνει παράβαση σε σημείο που δεν είναι η μπάλα.
*Στο 92’ απέβαλε τον Στάικο με δεύτερη κίτρινη. Μπορεί να ήθελε να αποβάλει τον Κουρμπέλη που έκανε φάουλ. Πάντως, για την ενέργεια του Στάικου να κάνει πάσα τη μπάλα, όχι να την κλωτσήσει με νεύρα, θεωρούμε ότι είναι υπερβολική απόφαση.


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
0 Αποβολή 1
3 Κίτρινες 5
13 Φάουλ 18
1 Οφσάιντ 2
4 Κόρνερ 1