«Ξέχασε» τα golden boys της ΕΠΟ

***Το φάουλ του Βασιλειάδη σε ομιλία του στη Βουλή. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεν βλέπει τους προκλητικούς μισθούς στην ΕΠΟ που προκαλούν την κοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ)
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια. Και χρέος της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει, όχι τους «νόμιμους» κατά την αντιπολίτευση φοροφυγάδες των offshore, όχι τα λογής golden boys που έστηναν πάρτι όλα αυτά τα χρόνια μέσω μιας αρρωστημένης κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας που βασίλευε και εξαρτιόταν από το δημόσιο χρήμα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης στις 12 Δεκεμβρίου στην ομιλία του στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό. Δηλαδή, άφησε να εννοηθεί ότι «εξαφανίστηκαν» τα golden boys από τον αθλητισμό.
Μπορεί η ΕΠΟ να μην είναι κρατικοδίαιτη, όμως ο Βασιλειάδης θα έπρεπε να την εξαιρέσει από την ομιλία του ή να αναφερθεί ειδικά σε αυτή, αφού στην ομοσπονδία, βεβαίως και υπάρχουν golden boys! Σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν έχουν διαψευστεί (σ.σ. ο κ. Γραμμένος διέψευσε μόνο τον αριθμό των προσλήψεων αλλά κακώς επειδή αναφέρονται στις 43 προσλήψεις που έγιναν τον τελευταίο χρόνο), οι αμοιβές στην ΕΠΟ δεν έχουν προηγούμενο.
Ο αρχιδιαιτητής Περέιρα αμείβεται με 22.000 ευρώ τον μήνα και τα μέλη της ΚΕΔ  Μιχάλης Κουκουλάκης και Σταύρος Τριτσώνης με 12.282 ευρώ, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Αλέξης Δέδες παίρνει 10.350 και ο Υπεύθυνος Εθνικών Ομάδων Ζήσης Βρύζας 10.200 ευρώ. Τα ποσά είναι μικτά, ενώ υπάρχουν γραμματείς ή υπάλληλοι γραφείου με μισθούς που φτάνουν μέχρι τις 5.000!
Στην διάψευσή του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Ευάγγελος Γραμμένος τόνισε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για τις προσλήψεις στην ομοσπονδία, κάνοντας λόγο για ψέματα με κεφαλαία γράμματα. Όμως, τα στοιχεία ακόμη θα πρέπει να τα ψάχνουν αν και έχει περάσει ένας μήνας από τις δηλώσεις του Θεσσαλονικιού παράγοντα.
***Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι αμοιβές κάποιων στελεχών της ΕΠΟ δεν έχουν προηγούμενο, ενώ υπήρξαν αντιδράσεις και από ενώσεις


Ρώτησε αλλά…
Στις 13 Οκτωβρίου, η ΕΠΟ ενημέρωσε: «Ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου Ευάγγελου Γραμμένου όπως εκτελεί χρέη Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ ο Αλέξανδρος Δέδες και Τεχνικού Διευθυντή Εθνικών Ομάδων ο Ζήσης Βρύζας. Επίσης, ενέκρινε την εισήγηση του κ. Γραμμένου για την πρόσληψη των Ιάκωβου Φιλιππούση ως Διευθυντή Επικοινωνίας, Νικόλαου Μπάρτζη και Αλέξανδρου Χολέβα στη Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών και των Χαράλαμπου Ζελενίτσα και Θωμά Μεταξά στην Διεύθυνση Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου». Λίγες μέρες μετά ποδοσφαιρική ένωση της Νότιας Ελλάδας ρώτησε επίσημα πόσες έγιναν τον τελευταίο χρόνο αλλά απάντηση δεν έλαβε.


Μόνο λόγια
Από τη μια ο Βασιλειάδης που δεν …ξέρει τίποτα για τις υψηλές αμοιβές στην ΕΠΟ, αν και θεωρεί ότι δεν υπάρχουν golden boys στον αθλητισμό, από την άλλη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ευάγγελος Γραμμένος που διαψεύδει αλλά δεν δίνει στοιχεία. Κοινός παρονομαστής και των δυο είναι πως στέκονται μόνο στα λόγια αλλά όχι στις πράξεις. Όλα αυτά τη στιγμή που υπάρχουν επίσημες καταγγελίες και δημοσιεύματα…

«Θόρυβος» για άλλους

Η κυβερνητική πολιτική, ή αν προτιμάτε το σχέδιο της κυβέρνησης για την άλωση της ΕΠΟ και την παράδοση του ποδοσφαίρου σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που συνδέονται με συγκεκριμένες ΠΑΕ (ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) βασίστηκε και σε δήθεν προκλητικές αμοιβές που δίνονταν στην ομοσπονδία. Παράλληλα με τον επικοινωνιακό πόλεμο που έλαβε χώρα πάνω στο θέμα αυτό. Στόχος τους ήταν να πληγεί η προηγούμενη διοίκησή της επί προεδρίας, Γιώργου Γκιρτζίκη και κάποιοι ονειρεύονταν ότι δήθεν στην ομοσπονδία υπήρχε «σύστημα», όπως το είχαν βαφτίσει.
Και για να αποδείξουν ότι είχαν δίκιο, η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή απομάκρυνε τον πρώην Εκτελεστικό Γραμματέα, Παυσανία Παπανικολάου και τον πρώην Διευθυντή Αγωνιστικού, Χρήστο Υφαντή που οι αμοιβές τους δεν είχαν σχέση με αυτές που δίνουν τώρα. Μήπως, ο κ. Βασιλειάδης έκανε… φάουλ, αναφερόμενος σε προηγούμενα… πάρτι αμοιβών, επειδή το πραγματικό πάρτι (πάντα για την ΕΠΟ) είναι τώρα;


Και επώνυμη καταγγελία

«Τι κάνει ο κ. Βασιλειάδης με την καταγγελία μου για τους μισθούς των μελών της ΠΔΕ/ΕΠΟ και των μελών της ΚΕΔ;» αναρωτήθηκε με δηλώσεις του στις 11 Αυγούστου, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, αφού, τόσο στην τακτική ΓΣ της ΕΠΟ (30/06), εποχή που ακόμη ήταν η διοικούσα, όσο και πριν τις εκλογές της 18ης Αυγούστοιυ είχε αναφερθεί και με νούμερα στα ποσά που παίρνουν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης όπως επίσης και οι Δέδες, Φιλιππούσης.