Στα άκρα η κόντρα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και στην ΕΠΟ

***Mετά τις δηλώσεις Σαββίδη, η διοίκηση Γραμμένου χωρίζεται στα δυο και στη Θεσσαλονίκη θεωρούν ότι έχουν το πάνω χέρι. Ποιοι ανήκουν στο κάθε μπλοκ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ)
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ολοι περίμεναν τη στιγμή, ήξεραν ότι θα συμβεί και το μόνο ερώτημα ήταν το πότε. Αναφερόμαστε στη διάσπαση της συμμαχίας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην ΕΠΟ που ήταν κάτι το αναμενόμενο, καθώς υπάρχει μεγάλη σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ των δυο δικεφάλων. Η διαφορά είναι ότι οι περισσότεροι περίμεναν η ανοιχτή κόντρα τους να ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο και μετά, διάστημα που είναι φυσιολογικό να αυξηθεί και ο ανταγωνισμός.
Οι δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ επέλεξε να ξεκινήσει νωρίτερα ο ανοιχτός πόλεμος, αν και υπήρχε ο υπόγειος, κάτι που μπορούν να βεβαιώσουν άνθρωποι της ποδοσφαιρικής πιάτσας, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά το παρασκήνιο.
Ο χρόνος δεν είναι τυχαίος και έχει να κάνει με την αντικατάσταση του Δημοσθένη Κουπτσίδη, επειδή ο πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών απέκτησε κώλυμα λόγω παραπομπής του σε δίκη, από τον Γιώργο Πανίδη της ΕΠΣ Ξάνθης. Ετσι, η ισορροπία 6-6 μεταξύ των παραγόντων της ομοσπονδίας που εξελέγησαν από τις ενώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου Βαγγέλη Γραμμένου, έγινε πλειοψηφία, όπως λένε στη Θεσσαλονίκη, υπέρ του μπλοκ του βορρά (ΠΑΟΚ) απέναντι σε αυτό του νότου (ΑΕΚ) με 7-5.
Ούτε είναι τυχαίο ότι με διάφορες… εμπνεύσεις καθυστερούσαν την διαπιστωτική πράξη της έκπτωσης του Κουπτσίδη και όπως θα θυμάστε είχαμε επισημάνει πως ο λόγος έχει να κάνει με το άνοιγμα της… ψαλίδας μεταξύ των δυο μπλοκ. Απόδειξη ότι για την έκπτωση Κουπτσίδη η ΕΠΟ έπρεπε να εκδώσει διαπιστωτική πράξη στις 20 Οκτωβρίου, όμως αυτό έγινε δυο μήνες μετά! Συμειώστε ότι ο ΓΓΑ, Ιούλιος Συναδινός δεν «αναμείχθηκε» στο συγκεκριμένο θέμα, παρότι είχε δικαίωμα εκ του νόμου να κηρύξει έκπτωτο τον Κουπσίδη.
Κάτι ήξερε ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός που δεν έβγαζε διαπιστωτική πράξη για την έκπτωση του Γρεβενιώτη παράγοντα


«Αγκάθι» ο Δέδες
Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΠΟ, Αλέξης Δέδες είναι το μεγάλο… αγκάθι του Γραμμένου, ο οποίος ευχόταν να μην ξεσπάσει ο ανοιχτός πόλεμος ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, δεδομένου ότι κανείς επικεφαλής δεν θέλει ένα διασπασμένο συμβούλιο, επειδή αυτό σημαίνει περισσότερα προβλήματα και μεγάλη εσωστρέφεια που δεν έλειπε. Από την αρχή ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΕΚ στην ομοσπονδία. Όμως, φέρεται να τον επέβαλε το μπλοκ του νότου σε συνδυασμό και με τη θέληση κυβερνητικών αξιωματούχων. Τι θα γίνει αν ο ΠΑΟΚ ζητήσει να φύγει;


Αναδιάρθρωση
Όταν ο πόλεμος των δυο μπλοκ προχωρήσει περισσότερο θα έχουμε και αναδιάρθρωση του ΔΣ της ΕΠΟ. Ο λόγος έχει να κάνει με το ότι αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ είναι ο Νίκος Βακάλης και ήδη πολλοί έχουν εκφράσει παράπονα ότι είναι ο μόνος στον οποίο ο Γραμμένος εκχώρησε αρμοδιότητες που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις της ομοσπονδίας με τις ενώσεις. Οι άλλοι αρκούνται σε αρμοδιότητες μέσω επιτροπών.

Αυτά είναι
τα δυο μπλοκ

Πριν από τις εκλογές της ΕΠΟ ουδείς αμφισβήτησε ότι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μοίρασαν τα… ιμάτια της ομοσπονδίας, καθώς με την ανοχή και της κυβέρνησης το ποδόσφαιρο παραδόθηκε σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Οι Σαββίδης, Μελισσανίδης είχαν να μιλήσουν από τον τελικό Κυπέλλου στον Βόλο, όμως καιρό πριν είχαν… εξαφανίσει τις κοινές εμφανίσεις τους, που είχαν και κοινό παρονομαστή και τους Ελληνες που κατάγονται από τον Πόντο.
Τα γράψαμε περιληπτικά για να σας βάλουμε στο κλίμα. Και όπου… ιμάτια της ΕΠΟ αναφερόμαστε στις θέσεις του ΔΣ. Με τα νέα δεδομένα λοιπόν, ο ΠΑΟΚ έχει την πλειοψηφία (7-5) μεταξύ των παραγόντων που εξελέγησαν από τις ποδοσφαιρικές ενώσεις.
Σύμφωνα με την ποδοσφαιρική πιάτσα στο μπλοκ του βορρά (ΠΑΟΚ) ανήκουν οι: Ευάγγελος Γραμμένος (πρόεδρος ΕΠΟ), Αστέριος Αντωνίου (πρόεδρος ΕΠΣ Πέλλας και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ), Παναγιώτης Διακοφώτης (πρόεδρος ΕΠΣ Δωδεκανήσου), Κωνσταντίνος Βρακάς (πρόεδρος ΕΠΣ Ηπείρου), Γιώργος Χατζησαρόγλου (πρόεδρος ΕΠΣ Δράμας), Γιώργος Πανίδης (πρόεδρος ΕΠΣ Ξάνθης). Οσο ο Σαββίδης θα τα έχει καλά με τον Αχιλλέα Μπέο αναμένεται και ο Περικλής Λασκαράκης (Πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας), που είναι και ταμίας της ομοσπονδίας, να… ακολουθεί τους παραπάνω.
Σύμφωνα πάντα με την ποδοσφαιρική πιάτσα στο μπλοκ του νότου (ΑΕΚ), συμπεριλαμβάνονται οι: Νικόλαος Βακάλης (αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος ΕΠΣ Σάμου), Παναγιώτης Δημητρίου (πρόεδρος ΕΠΣ Αθηνών), Παναγιώτης Παπαχρήστος (πρόεδρος ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας), Σταύρος Ψαρόπουλος (πρόεδρος ΕΠΣ Λέσβου) και Λεωνίδας Θωμαΐδης (προτάθηκε από ΕΠΣ Αθηνών)
Το ΔΣ της ΕΠΟ στελεχώνεται από 17 πρόσωπα και το συμπληρώνουν οι Γιώργος Στράτος (πρόεδρος Superleague), Λεωνίδας Λεουτσάκος (Πρόεδρος Football League) και οι Τάκης Αγραφιώτης (αντιπρόεδρος Ολυμπιακού), Μάκης Γκαγκάτσης (αντιπρόεδρος ΠΑΟΚ) και Βαγγέλης Ασλανίδης (πρόεδρος ΑΕΚ) που εξελέγησαν ως εκπρόσωποι της διοργανώτριας.
Η διάσπαση της δήθεν συμμαχίας των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ ήταν αναμενόμενη και είναι πλέον, άσχετα αν το κρύβουν όσοι έχουν συμφέροντα. Και μέσα σε αυτού βάλτε και κάποια ΜΜΕ. Ηδη, ο «πόλεμος» ήταν ορατός σε όσους παρακολουθούν την κατάσταση στη διαιτησία.