Διαιτητικά αίσχη, μετά το ΔΣ-πρόκληση

***Κατά σύμπτωση οι ρέφερι παίζουν 100-0 υπέρ του ΠΑΟΚ, μετά το συμβούλιο της ΕΠΟ στο «Μακεδονία Παλλάς»
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ)
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Υπάρχουν κάποιες συμπτώσεις στο ποδόσφαιρο που χρήζουν επιστημονικής έρευνας, ίσως και έρευνας όσων μελετούν παραφυσικά φαινόμενα, ή περιπτώσεις επέμβασης  εξωγήινων στη Γη. Μια από αυτές είναι η σύμπτωση ότι η διαιτησία παίζει 100-0 υπέρ του ΠΑΟΚ σε όλα τα τελευταία παιχνίδια του πρώτου γύρου, κατά σύμπτωση μετά το ΔΣ-πρόκληση της ΕΠΟ στο «Μακεδονία Παλλάς», ξενοδοχείο των συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.
Η συγκεκριμένη συνεδρίαση έγινε στις 20 Νοεμβρίου και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος επέλεξε το μεσημέρι της ίδιας μέρας να παραχωρήσει την πρώτη του Συνέντευξη Τύπου. Το ίδιο βράδυ έγινε το ματς ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-1 για την 11η αγωνιστική της Superleague. Οι Περιστεριώτες προηγήθηκαν 1-0 στο 22’ με τον Στρούγγη, ενώ στο 33’ ο διεθνής βοηθός, Γιάννης Σίπκας (Πέλλας) σταμάτησε με ανύπαρκτο οφσάιντ επίθεση του Ντιγκινί επίθεση με προοπτικές για το 2-0. Επίσης, ο διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου (Πέλλας) καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι, επειδή τάχα ο Στρούγγης ανέτρεψε Μακ και ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε πριν λήξει το ημίχρονο. Ο Ατρόμητος τα έχωσε στη διαιτησία με δηλώσεις του Σπανού και του Κάναντι…
Την 12η αγωνιστική έγινε το ματς Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 2-2 και στο 59’, με το σκορ στο 1-1, ο Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) δεν απέβαλε τον Μάτος, παρά το σκληρό μαρκάρισμα στον Σαββίδη, ίσως λόγω ονόματος του αντιπάλου παίκτη. Παράλληλα με τα φάουλ που σφύριζε μετά το 2-1, προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, επειδή τους έβαζε στην περιοχή τους.

Συνεχίζουμε με τα… φάλτσα υπέρ του ΠΑΟΚ: Την 13η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ πέρασε αέρας (3-0) από την Ξάνθη και ο Σκουλάς (Θεσσαλίας) δεν χρειάστηκε να δείξει πόσο άπειρος διαιτητής ήταν,  δηλαδή ήταν καλός. Την 14η αγωνιστική έγινε το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-0 με διαιτητή τον έμπειρο Στυλιαρά (Αιτ/νιας). Στο 2-0 ο 41χρονος ρέφερι δεν απέβαλε τον Μάτος με δεύτερη κίτρινη για κράτημα στον Χίλιμαρκ (49’).
 

Την 14η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Πλατανιά στα Χανιά. Εκεί… χτύπησε ο βοηθός Κουντουρέλης (Αθηνών), ο οποίος στο 4’ δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Γκρζέλτσακ, ανακαλύπτοντας οφσάιντ. Αρα, ο Πλατανιάς θα μπορούσε να προηγηθεί. Ο Κουντουρέλης εκτέθηκε, επειδή το γκολ του Μαλεζά, με το οποίο νίκησε ο ΠΑΟΚ, είναι παρόμοια φάση με του Γκρζέλτσακ. Προβλέπουμε ότι ο βοηθός θα οριστεί σύντομα.