«Καρφιά» για Γραμμένο στο Πάρκο!


Κάποιοι σύμβουλοι της ΕΠΟ άρχισαν ήδη να αισθάνονται …γλάστρες, καθώς θεωρούν ότι δεν έχουν αρμοδιότητες και σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα έχει φτάσει μέχρι και στον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Ευάγγελο Γραμμένο, άσχετα αν τον θεωρούν υπεύθυνο για όλα αυτά! Γενικά θεωρούν ότι το ΔΣ της ομοσπονδίας περνάει σε… δεύτερη μοίρα, καθώς όλα τα «φλέγοντα θέματα», αν προτιμάτε τα σημαντικά, μπαίνουν μέσω της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων και σύμφωνα με το καταστατικό το ΔΣ (σ.σ. που τώρα λέγεται Εκτελεστική Επιτροπή) απλά ενημερώνεται.

Όπως φαίνεται το… σύστημα των πολλών επιτροπών δεν απαλύνει τον… πόνο των συμβούλων που θέλουν εξουσία στο ποδόσφαιρο, κάτι θεμιτό αφού αυτός είναι ο σκοπός που έθεσαν υποψηφιότητα. Το ένα… τρικ, δηλαδή με τις πολλές επιτροπές που πριν εκλεγούν υπόσχονταν ότι θα περιορίσουν δραστικά, δεν φαίνεται να έπιασε. Και για αυτό ο πρόεδρος της ΕΠΟ προχώρησε στο δεύτερο τρικ που σύμφωνα με την ανακοίνωση μετά το προχθεσινό ΔΣ είναι το εξής: «Ενεκρίθη ομόφωνα ο κανονισμός λειτουργίας των διαρκών επιτροπών της Ε.Π.Ο., ο οποίος εισάγεται για πρώτη φορά από την Διοίκηση της Ομοσπονδίας. Ο κανονισμός  εφαρμόζεται με στόχο την εύρυθμη λειτουργία, τον συντονισμό και τη βελτίωση της παραγωγικότητας των επιτροπών». Με άλλα λόγια, σύμφωνα με πληροφορίες, καθορίζεται ο τρόπος συνεδρίασης της κάθε επιτροπής και οι αρμοδιότητες που θα έχει ο καθένας αλλά και με πόσα άτομα πρέπει να συνεδριάζει. Σκοπός; Να μην δημιουργούνται προστριβές.

Μεγάλα προβλήματα: Ξέχωρα από τις μουρμούρες για τις υπερεξουσίες της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, κάποιοι σύμβουλοι έχουν ένα ακόμη (εξίσου) μεγάλο πρόβλημα. Αυτό έχει να κάνει με τα πρόσωπα που επέλεξε ο Βαγγέλης Γραμμένος για στενούς συνεργάτες του. Ο ένας είναι εκλεγμένος παράγοντας της ΕΠΟ που τα εγκατέλειψε όλα για να ασχολείται αποκλειστικά με την ομοσπονδία, ο άλλος είναι παράγοντας που συχνάζει συχνάζει στις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου για αγώνες της ΑΕΚ. Όμως, υπάρχει και τρίτος που είναι υπάλληλος της ΕΠΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί θεωρούν ότι ο Δέδες έχει σούπερ αρμοδιότητες και η επιστολή του Περέιρα που τον κατονομάζει ως συνεργάτη του ξεχείλισε το ποτήρι.