Ο ΠΑΟ φωνάζει κατόπιν… εορτής

***Οι «πράσινοι» αντέδρασαν μετά το ματς στη Λαμία αφού την ώρα που ο Αρετόπουλος αποφάσισε να γίνει, δεν φώναξε κανείς

«Πάμε για το νόμισμα. Ξεκινάμε», είπε ο διαιτητής Αρετόπουλος (Τρικάλων) στους παίκτες της Λαμίας και του Παναθηναϊκού, μόλις έκανε τον τελικό έλεγχο, διαπιστώνοντας ότι η ειδική μπάλα δεν μάζευε χιόνι, ούτε κολλούσε στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί οι ποδοσφαιριστές να αιφνιδιάστηκαν, όμως δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς και είχαμε το τελικό Λαμία-ΠΑΟ 4-1, στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του Κυπέλλου.
Ο Αρετόπουλος αποφάσισε να εφαρμόσει κατά γράμμα τον κανονισμό. Όταν τον ρώτησαν αν θα βγει για προθέρμανση, απάντησε: «Εννοείται, ότι θα βγω. Γιατί εσείς δεν θα κάνετε προθέρμανση; Να ξέρετε ότι θα τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ακόμα και να μην γίνει το παιχνίδι. Θα πρέπει να πάρουμε εκείνη την ώρα την απόφαση». Κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης ζήτησε μια άσπρη μπάλα και από τον έλεγχο διαπίστωσε ότι μάζευε χιόνι. Ετσι ζήτησε την πορτοκαλί, προσθέτοντας ότι «με αυτές θα γίνει το παιχνίδι». Παράλληλα έδωσε και εντολή να καθαριστούν οι γραμμές.
Αφού έκανε προθέρμανση τον ρώτησαν τον Αρετόπουλο τι θα κάνει και απάντησε: «Οι πιθανότητες είναι 50-50. Μπορεί και να βρέξει και να λιώσει το χιόνι. Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει». Σε κανέναν δεν είπε ότι θα αναβληθεί ο αγώνας. Η διαδικασία που τήρησε είναι προβλεπόμενη και ας λέει ο ΠΑΟ τα δικά του…

Κανένας τραυματισμός

Οσοι είδαν το Λαμία-Παναθηναϊκός 4-1, θα διαπίστωσαν ότι δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Ούτε μια φορά δεν χρειάστηκε να μπουν στον αγωνιστικό χώρο, κάποιο από τα δυο ιατρικά επιτελεία. Το αναφέρουμε για να δείξουμε ότι δεν έχουν βάση οι διαμαρτυρίες του Παναθηναϊκού για ακαταλληλότητα του γηπέδου. Αλλοθι ψάχνουν, καθώς με τη συντριβή στη Λαμία, στο ματς Κυπέλλου, φάνηκε η αγωνιστική τους γύμνια. Ούτε ισχύει ότι ο Αρετόπουλος τους είπε ότι «έγινε ένα λάθος» στο ακυρωθέν γκολ του Κουρμπέλη.  Απλά, την ώρα του αγώνα πλησίασε στον πάγκο, ο Ουζουνίδης του είπε ότι έγινε λάθος και ο Αρετόπουλος απάντησε «κι εγώ τι να σου κάνω;», εννοώντας ότι την ευθύνη είχε ο Πασχάλης που βρίσκονταν στην άλλη πλευρά.

 «Εχουμε τεχνίτες»!

 Μετά το ματς Λαμία-ΠΑΟ 4-1, τα αποδυτήρια των διαιτητών επισκέφθηκε ο παράγοντας των «πρασίνων» Γρηγόρης Παπαβασιλείου και… θυμήθηκε ότι δεν έπρεπε να γίνει το ματς. «Ήταν επικίνδυνο για τους ποδοσφαιριστές. Εμείς στον Παναθηναϊκό έχουμε πιο τεχνίτες και δεν μπορούσαν να βγάλουν τις ικανότητες τους!». Μετά είπε στον βοηθό: «Μέτρησες και το γκολ που ήταν κανονικό». Ο Πασχάλης του απάντησε πως «ναι, έκανα λάθος».


Τον δικαίωσε ο Μαζαράκης
Για την απόφασή του να διεξαχθεί ο αγώνας Λαμία-Παναθηναϊκός 4-1, τον Αρετόπουλο δικαίωσε και ο παρατηρητής διαιτησίας Γεράσιμος Μαζαράκης (Κεφαλληνίας). «Συμφωνώ που ξεκίνησες το παιχνίδι. Όλα καλά είμαστε. Εσύ πήγες μια χαρά», του ανέφερε χαρακτηριστικά. Αλλωστε, ο αγωνιστικός χώρος ήταν χιονισμένος για όλους. Και για τους διαιτητές, και για τους παίκτες της Λαμίας και για τους παίκτες του ΠΑΟ!


 Πρόβλημα ο Πασχάλης
Για το ακυρωθέν γκολ του Κουρμπέλη στο 54’ με κεφαλιά, που δεν μέτρησε, ο βοηθός Πασχάλης (Ηπείρου) έχει πρόβλημα. Ο παρατηρητής διαιτησίας, Μαζαράκης (Κεφαλληνίας) έδειξε ότι θα του βάλει χαμηλό βαθμό, καθώς, στα αποδυτήρια των διαιτητών ανέφερε τα εξής: «Μάλλον καλυπτόταν ο παίκτης που σκόραρε. Θα το δω στο βίντεο. Οφσάιντ ήταν ο άλλος που δεν πήγε στην μπάλα».