«Φαίνονται» από πριν τα… χειρουργεία!

***Στα μισά του πρωταθλήματος η διαιτησία βρίσκεται υπό αμφισβήτηση, αφού ανακοινώσεις έχουν βγάλει πολλές ομάδες


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ)
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τελικά, προκλητικοί είναι μόνο οι διαιτητές και οι βοηθοί, επειδή κάνουν λάθη, ή εξίσου προκλητικοί είναι και οι ορισμοί που κάνουν; Ειδικά, σε εποχή που δεν ξέρουμε ποιος ορίζει τι, για να γνωρίζουμε και ποιος έχει την ευθύνη, ενώ ξεκαθαρίζουμε ότι η κριτική είναι μόνο αγωνιστική, με βάση όσα βλέπουμε στο γήπεδο.
Αραγε, θα διαφωνήσει κανείς ότι ορισμοί έχουν …άρωμα Κουκουλάκη, Τριτσώνη, από τη στιγμή που η φιλοσοφία είναι ίδια με την περσινή; Μπορεί το δίδυμο να αποτέλεσε την αιτία της έλευσης του Περέιρα, όμως παραμένει στην ΚΕΔ. Μήπως δεν ρισκάρουμε αν προβλέψουμε ότι οι ορισμοί θα αποτελέσουν και την αιτία για να φύγει ο Πορτογάλος, επειδή η διαιτησία στα μισά του πρωταθλήματος ήδη βρίσκεται υπό πλήρη αμφισβήτηση, κάτι που δεν έχει σχέση μόνο με τον Ολυμπιακό, δεδομένου ότι ανακοινώσεις έχουν βγάλει αρκετές ομάδες της Superleague;
Ειδικά με τον Ολυμπιακό, όπως και πέρσι, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να προκαλούν. Είτε, ανακυκλώνοντας, τελευταία μόδα γιατί δεν έχουν άλλους, διαιτητές και βοηθούς που τον έχουν αδικήσει. Είτε, βάζοντας αυτούς που έχουν ευνοήσει ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Παράλληλα για να είναι επίκαιρα τα… μηνύματα, δίνουν ασυλία, με δήθεν τιμωρίες 3-4 αγωνιστικών, χωρίς να ξεχωρίζουν τα λάθη σε αποδεκτά και μη.
Αν κάποιοι μας κατηγορήσουν για προκατάληψη, ας απαντήσουν πως γίνεται ο Ολυμπιακός να έχει χάσει οκτώ βαθμούς από ξεκάθαρα διαιτητικά λάθη; Η πως γίνεται να βγαίνουν προβλέψεις ότι θα αδικηθεί ο Ολυμπιακός, χωρίς να έχουμε μαντικές ικανότητες; Όλα φαίνονται από τη φιλοσοφία που έχουν στους ορισμούς και την αγωνιστική φιλοσοφία που έχουν δείξει οι διαιτητές και οι βοηθοί σε προηγούμενα παιχνίδια!
***Με φιλοσοφία τους προκλητικούς ορισμούς, δείχνουν ότι θέλουν να αδικείται ο Ολυμπιακός και να ευνοούνται ΠΑΟΚ, ΑΕΚ. Οι ορισμοί σημαίνουν και ευθύνη. Παράλληλα η UEFA κατάργησε την κλήρωση και έφερε την επιλογή διαιτητών, ώστε να προστατεύονται και οι ομάδες και οι ρέφερι. Όμως, σε κάθε αγωνιστική οι αρμόδιοι αποδεικνύουν ότι δεν θέλουν να προστατεύουν ούτε τις ομάδες, ούτε τους διαιτητές.
***Αν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ είχαν πρόβλημα με τους διαιτητές που τους βάζουν ή με τις διαιτησίες θα έβγαζαν ανακοινώσεις ή θα έκαναν επικοινωνιακό… θόρυβο. Όπως, δηλαδή έκαναν στο παρελθόν που παράλληλα είχαν χωρίσει τους διαιτητές σε ανεπιθύμητους και μη και μάλιστα είχαν επισημοποιήσει (ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟ, ενώ η ΑΕΚ το έκανε μόνο επικοινωνιακά) και ποιους δεν θέλουν.
Περί μηνυμάτων: Από τη μια είναι η ασυλία που δίνουν στους διαιτητές, διεθνείς και μη, που κάνουν λάθη. Παράλληλα από τους πίνακες έχουν βγάλει διαιτητές και βοηθούς, μόνο και μόνο επειδή ήταν ανεξάρτητοι, επειδή δεν προσκύνησαν στο… έκτρωμα που βάφτισαν εξυγίανση! Όλα αυτά για να δημιουργήσουν κλίμα, ώστε να αδικείται ο Ολυμπιακός και να αλλοιώνεται η βαθμολογία. Κατά σύμπτωση, βγήκαν οι διαιτητές που δεν έβαζαν πέρσι, επειδή δεν τους ήθελαν συγκεκριμένες ομάδες. Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτοί που έφυγαν δεν προκάλεσαν, όπως οι περισσότεροι από τους τωρινούς.