Στην έξοδο ο Δέδες τον Ιανουάριο

***Όμως, δεν φταίει η κόντρα μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αλλά η κόντρα του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ με τον αναπληρωτή πρόεδρο, Νίκο Βακάλη
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ)
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η κόντρα του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ, Αλέξη Δέδε με τον αναπληρωτή πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Νίκο Βακάλη, αποτελεί κοινό μυστικό στο Πάρκο Γουδί. Όπως λένε πηγές που γνωρίζουν πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα η διένεξή τους έχει να κάνει με σύγκρουση αρμοδιοτήτων, παρότι και οι δυο ανήκουν στο μπλοκ του νότου, και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές η καρέκλα του Εκτελεστικού Γραμματέα, όχι απλά τρίζει αλλά είναι έτοιμη να σπάσει. Ετσι πολύ σύντομα αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από την ομοσπονδία.
Ο πόλεμος Βακάλη- Δέδε είναι γνωστός από καιρό, η κόντρα τους, σύμφωνα πάντα με όσα μας λένε, σχετίζεται με θέματα που έχουν σχέση με το μπλοκ του νότου, δηλαδή δεν έχει σχέση με τον… επικό «εμφύλιο» ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Οι διαφορές στη φιλοσοφία τους βγήκαν από την πρώτη στιγμή και ο Γραμμένος φέρεται να μην έπαιρνε θέση, παρότι αυτός είναι που πρότεινε την παραμονή του Δέδε στη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα. Παρότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν διαψεύστηκαν, την παραμονή του Δέδε επιθυμούσε και ο Γενικός Γραμματέας της UEFA, Θόδωρος Θεοδωρίδης, αν δεν υπάρξει ανατροπή ο νυν Εκτελεστικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας θα αποτελέσει παρελθόν τον πρώτο μήνα του 2018.
Παραμένει άγνωστο ποιος θα τον αντικαταστήσει. Είναι σίγουρο ότι η ΕΠΟ δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς Εκτελεστικό Γραμματέα, καθώς αυτό προβλέπεται από το καταστατικό. Επιπλέον, το πρόσωπο που θα τον διαδεχθεί θα έχει σχέση και με τη… θωράκιση, είτε του ενός, είτε του άλλου μπλοκ, καθώς ο πόλεμος στην ΕΠΟ έχει ξεκινήσει, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.


Προς παραίτηση
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δρόμος της φυγής του Αλέξη Δέδε θα είναι αυτός της παραίτησης. Μια λύση που φαντάζει λογική, εφόσον τελικά φύγει, αφού σύμφωνα με το καταστατικό η θητεία του λήγει ταυτόχρονα με αυτή της διοίκησης. Και εφόσον επαληθευτεί η πληροφορία περί …εξόδου, αφενός σημαίνει ότι τα συμβόλαια είναι για να σπάνε, αφετέρου θα είναι η πρώτη σοβαρή κρίση στην ΕΠΟ που θα έχει παρενέργειες, οι οποίες θα έχουν να κάνουν με τον αντικαταστάτη του. Εκεί θα γίνει μάχη των δυο μπλοκ, του νότου και του βορρά.


Με παρέμβαση

Όπως γράψαμε και χθες ούτε ο ΠΑΟΚ ήθελε τον Δέδε και η παραμονή του στην ΕΠΟ θεωρήθηκε ως «νίκη» της ΑΕΚ, άλλωστε διετέλεσε και παράγοντάς της, ενώ τον ήθελαν και οι κυβερνητικοί που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Εφόσον δεν έχει διαψευστεί ότι τον ήθελε και ο Θόδωρος Θεοδωρίδης, κατά την άποψή μας η μόνη πιθανότητα να μείνει ο Δέδες είναι να υπάρξει είναι παρέμβαση από το εξωτερικό ή από την πλευρά του Βασιλειάδη που φέρεται να ενημερώνεται για όλα τα θέματα της ΕΠΟ.