Διαιτησία: «Οργια» τον Ιανουάριο του 2017

Για να διαβάζουν και οι αρμόδιοι εισαγγελείς και να ενημερώνονται για τις συμπτώσεις στη διαιτησία, ολόκληρο τον Ιανουάριο του 2017 έγιναν «όργια» σε μια προσπάθεια της… εξυγίανσης να στερήσει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό. Σε άλλα ματς τα μπλόκα, τα οποία συνεχίζονται και φέτος βγήκαν, σε άλλα όχι. Οι ρέφερι σφύριζαν και σφυρίζουν – πάντα αγωνιστική η κριτική – με φιλοσοφία κατά των «ερυθρολεύκων», δίνοντας την εντύπωση ότι θέλουν να κόψουν βαθμούς.
Στις 4 Ιανουαρίου ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος προηγήθηκε με ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε ο Βάτσιος (Δυτικής Αττικής). Στις 8 Ιανουαρίου (Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-2) ο Μάνταλος (Καβάλας) δεν καταλόγισε δυο πέναλτι υπέρ του Ιντέγιε, στο 10’ και στο 87’. Επιπλέον άργησε να αποβάλει τον Λισγάρα για σκληρότατο μαρκάρισμα στον Σεμπά, με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα, με συνέπεια να αποβληθεί και ο Βραζιλιάνος.
Στις 18 Ιανουαρίου (Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0) ο Κύζας (Δράμας) έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι του Γιαννούλη στον Φορτούνη, ενώ στις καθυστερήσεις του α’ μέρους δεν απέβαλε τον Ιγκλέσιας, παρότι χτύπησε τον Μανθάτη.
Στις 21 Ιανουαρίου (Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-0) ο Κομίνης στο 68’ δεν σεβάστηκε τον εαυτό του, καθώς δεν έδωσε πέναλτι μαρς του Ζίβκοβιτς στον Μανθάτη.
 Στις 29 Ιανουαρίου (Βέροια-Ολυμπιακός 1-2) ο Τζήλος (Λάρισας) δεν απέβαλε τον Καπετάνο παρότι χτύπησε διαδοχικά, συνολικά τέσσερις παίκτες των «ερυθρολεύκων»!

Οι αγώνες με Αστέρα (εντός) και Ξάνθη (εκτός) ήταν εξ αναβολής.