Γιατί δεν δίνουν στην δημοσιότητα το έγγραφο της FIFA; - Το καταστατικό της ΕΠΟ ισχύει ή έχει καταργηθεί;

***Η ΕΠΟ απάντησε χωρίς να απαντήσει για το σκάνδαλο με την αλλαγή στον Πειθαρχικό Κώδικα, όμως, με βάση την ανακοίνωσή της, παραβλέπει ότι δεν το εντόπισαν τα δημοσίευματα αλλά ο αθλητικός δικαστής
***«Δεν είμαστε έκπτωτοι για τις τροποποιήσεις του Πειθαρχικού Κώδικα», αναφέρει η ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: Με αφορμή σειρά ανυπόστατων δημοσιευμάτων σχετικά με τη νομιμότητα της τροποποίησης της ισχύος και της εφαρμογής του άρθρου 15, παράγραφος 4 του Πειθαρχικού Κώδικα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία γνωστοποιεί προς κάθε ενδιαφερόμενο -που αμφισβητεί διά του Τύπου τη νομιμότητα των πράξεων της και εγείρει θέμα έκπτωσης των μελών της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων-, αλλά και τη φίλαθλη κοινή γνώμη ότι οι -κατά γενική ομολογία των φορέων του ποδοσφαίρου και της Πολιτείας- απαραίτητες τροποποιήσεις του συγκεκριμένου άρθρου εγκρίθηκαν από τη FIFA στις 24 Αυγούστου 2017 με επίσημο έγγραφο της.
Η ΕΠΟ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:
ΕΠΟ : Έκπτωτη λόγω ΑΕΚ η διοίκηση Γραμμένου

***Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης για τα επεισόδια του αγώνα της με τον ΠΑΟΚ, άλλαξε τον Πειθαρχικό Κώδικα, σύμφωνα με το καταστατικό της η ΕΠΟ έχει μεγάλο πρόβλημα
www.to10.gr
Μεγάλο θέμα για τη διοίκηση Γραμμένου προκύπτει από το σκεπτικό της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Superleague, σχετικά με την εκδίκαση της υπόθεσης των επεισοδίων των οπαδών της ΑΕΚ με τα ΜΑΤ, η οποία τιμωρήθηκε με πρόστιμο 67.000 ευρώ αντί για αφαίρεση τριών βαθμών και τιμωρία έδρας 2-4 αγωνιστικών που προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας!
Η πολύ βαριά ποινή στην ΑΕΚ, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του αθλητικού δικαστή, ξεπεράστηκε, επειδή «οι κανονισμοί των διοργανώσεων (επομένως και ο Πειθαρχικό Κώδικας της Ε.Π.Ο.) δε δύνανται να τροποποιηθούν από της ενάρξεως των πρωταθλημάτων και μέχρι τη λήξη τους και την επικύρωση των βαθμολογικών πινάκων, ενώ τυχόν γενόμενες τροποποιήσεις ισχύουν από την επόμενη αγωνιστική περίοδο», κάνοντας δεκτό σχετικό επιχείρημα της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.
Και εδώ ακριβώς είναι που δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα για τη διοίκηση Γραμμένου. Σύμφωνα την παράγραφο ζ, του άρθρου 35 του καταστατικού της ΕΠΟ «τυχόν τροποποιήσεις ισχύουν, επί ποινή εκπτώσεως των μελών της Ε.Ε., από την επόμενη αγωνιστική περίοδο»! Άρα, η διοίκηση Γραμμένου πρέπει να κηρυχτεί έκπτωτη!
Διαβάστε αναλυτικά τη σχετική διάταξη:
«Η εκτελεστική Επιτροπή … ζ. θα συντάσσει κανονισμούς που διέπουν τις προϋποθέσεις συμμετοχής και την οργάνωση των διοργανώσεων της Ε.Π.Ο. και θα διασφαλίζει την εφαρμογή τους. Μόνο οι κανονισμοί των διοργανώσεων δεν δύνανται να τροποποιηθούν από την έναρξη των πρωταθλημάτων και μέχρι τη λήξη τους και την επικύρωση των βαθμολογικών πινάκων. Τυχόν τροποποιήσεις ισχύουν, επί ποινή εκπτώσεως των μελών της Ε.Ε., από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Κατ’ εξαίρεση, τροποποιήσεις αναγκαστικού χαρακτήρα που αφορούν αποφάσεις των FIFA/UEFA ισχύουν από την οριζόμενη από αυτές ημερομηνία θέσης σε ισχύ. …».
Το ότι η διοίκηση Γραμμένου άλλαξε τον κανονισμό μετά την έναρξη του πρωταθλήματος (19/08) και μάλιστα στην πρώτη της συνεδρίαση στις 24/08 δεν χωρά αμφιβολία.
Διαβάστε τη σελίδα 3 του σκεπτικού της απόφασης για τα επεισόδια στον αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: «Ακολούθως, μετά την έναρξη του Πρωταθλήματος της Super League Ελλάδα της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, που έλαβε χώρα κατά την ημερομηνία της 19ης-08-2017, οι ως άνω διατάξεις τροποποιήθηκαν, κωδικοποιήθηκαν στον Πειθαρχικό Κώδικα της Ε.Π.Ο. και εγκρίθηκαν, με την υπ’ αριθμ. 1 απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο., κατά την υπ’ αριθμ. 1 συνεδρίασή της, της 24ης-08-2017».
Διαβάστε και τη σελίδα 5: «Η τροποποίηση, βέβαια, αυτή του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. έλαβε χώρα μετά την έναρξη του τρέχοντος Πρωταθλήματος της Super League Ελλάδα της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, και ως εκ τούτου προσκρούει στη ρητή ως άνω διάταξη του άρθρου 35 περ. ζ΄ εδ. β΄ και γ΄ του ισχύοντος Κωδικοποιημένου Καταστατικού της Ε.Π.Ο., σύμφωνα με την οποία οι κανονισμοί των διοργανώσεων (επομένως και ο Πειθαρχικό Κώδικας της Ε.Π.Ο.) δε δύνανται να τροποποιηθούν από της ενάρξεως των πρωταθλημάτων και μέχρι τη λήξη τους και την επικύρωση των βαθμολογικών πινάκων, ενώ τυχόν γενόμενες τροποποιήσεις ισχύουν από την επόμενη αγωνιστική περίοδο».
Αλλά και τη σελίδα 16: «Δεν μπορεί να εφαρμοσθεί η προρρηθείσα διάταξη του άρθρου 15 παρ. 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο., όπως τροποποιήθηκε την 24η-08-2017, καθώς, σύμφωνα με το άρθρο 41 περ. ζ΄ του Κωδικοποιημένου Καταστατικού της Ε.Π.Ο., αυτή τυγχάνει εφαρμοστέα για την επόμενη αγωνιστική περίοδο».