«Είμαι ο πρόεδρος και θα τους γ…σω»

*** «Ταύρος εν υαλοπωλείο» ο Σπανός κατά των Μάνταλου, Βάτσιου
***Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα ο Κάναντι τους έβρισε στα σέρβικα
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Καυτό» είναι το φύλλο αγώνα του διαιτητή Σταύρου Μάνταλου (Καβάλας) για τον ιδιοκτήτη του Ατρομήτου, Γιώργο Σπανό, ο οποίος μετά το τέλος του ματς με τον Παναθηναϊκό, έχοντας παράπονα από τη διαιτησία, επιχείρησε να μπει στα αποδυτήρια των ρέφερι. Αναφορά γίνεται και στην αποβολή του Αυστριακού τεχνικού του Ατρομήτου, Νταμίρ Κάναντι, ο οποίος πάντα σύμφωνα με το φύλλο αγώνα έβρισε στα σέρβικα τον διεθνή ρέφερι, ο οποίος φυσικά με τη διαιτησία του τα… θαλάσσωσε στο Περιστέρι.
Διαβάστε αναλυτικά όσα αναγράφει ο διαιτητής Μάνταλος στο φύλλο αγώνα: «Στο 68’ λεπτό του αγώνα μετά την αποβολή του ποδοσφαιριστή της ομάδας ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΙΒΡΑΚΙΔΗ Κ. με Αρ. Φαν. 19 χρέη αρχηγού ανέλαβε ο Umbides Javier με Αρ. Φ. 8. Στο 72’ λεπτό του αγώνα έχουμε αλλαγή αρχηγού για την ομάδα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ χρέη ανέλαβε ο ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ Γ. με αριθμό φανέλας 4. Στο 90’ του αγώνα απομάκρυνα από τον αγωνιστικό χώρο τον προπονητή της ομάδας ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ CANADI DAMIR, διότι διαμαρτυρήθηκε έντονα σε απόφαση του Α’ Βοηθού Διαιτητή και τη στιγμή που του έδινα την εντολή για απομάκρυνση από τον αγωνιστικό χώρο απευθυνόμενος σε εμένα είπε “πιτς κουμάτερ”. Μετά τη λήξη του αγώνα και λίγο πριν εισέλθω στα αποδυτήριά μου ο κ. Σπανός Γεώργιος ήρθε προς το μέρος μου σαν ταύρος εν υαλοπωλείο σπρώχνοντας όποιον έβρισκε μπροστά και τον σταμάτησε ένας ένστολος αστυνομικός, ο οποίος βρισκόταν έξω από την πόρτα των αποδυτηρίων μας. Στη συνέχεια ακούστηκε να λέει “ποιος είσαι εσύ που μας σταματάς, εγώ είμαι ο πρόεδρος και θα τους γαμήσω. Μάνταλε είσαι κομπλεξικός και τσάτσος, να πεις στην ΚΕΔ να μην ξαναπαίξεις τον ΑΤΡΟΜΗΤΟ, εσύ Βάτσιο είσαι μαλάκας, έβγαλες τον καλύτερο και πιο ήσυχο προπονητή έξω”. Ουδεμία άλλη παρατήρηση».  

Φάνηκε ανίκανος…
Ελπίζουμε ότι ο Περέιρα θα είδε τη διαιτησία του Μάνταλου στο Περιστέρι (Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-1) που προκάλεσε σάλο, ώστε να καταλάβει τι του φόρτωσαν στους ορισμούς, αλλά και τι είδους αξιολογήσεις έγιναν το καλοκαίρι, καθώς και τα δύο (ορισμοί και αξιολογήσεις) έχουν… άρωμα Κουκουλάκη, Τριτσώνη. Ο Μάνταλος έχασε τελείως τον έλεγχο και απέδειξε ότι κακώς παρέμεινε στους πίνακες, μετά τη σφαγιαστική διαιτησία του σε βάρος του Ολυμπιακού στο ματς του προηγούμενου πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. Οπως και η περσινή στο ΟΑΚΑ, έτσι και η σαββατιάτικη αποτελούν «επιδείξεις» ακαταλληλότητας. Να δούμε πόσο (και αν) θα τιμωρηθεί.

Μαντάρα
Η έλλειψη ποιότητας των διεθνών αποδεικνύεται και από τη διαιτησία του Σιδηρόπουλου στον αγώνα Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 2-2. Μια διαιτησία χαμηλού επιπέδου, από έναν ρέφερι που θεωρείται κορυφαίος, και στη Νέα Σμύρνη, με μεγάλη απόδειξη ότι πήρε απόφαση να δώσει πέναλτι στον ΠΑΟΚ, βλέποντας τη φάση από τα 30-35 μέτρα, καθώς την ώρα που, αν υποθέσουμε ότι, γίνεται η… ανατροπή, δεν φαίνεται καν στο πλάνο της τηλεόρασης!

Αποβολή
Μεγάλο θέμα η ασυλία στον Μάτος. Στο ματς Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0 του χαρίστηκε ο Κομίνης και στη Νέα Σμύρνη ο Σιδηρόπουλος. Το μαρκάρισμα στον Σαββίδη (59’) ήταν τρεις κόκκινες μαζί, καθώς θα μπορούσε να κόψει την μπάλα στον αντίπαλό του. Ο Βραζιλιάνος του έδωσε το χέρι, όμως ο Σαββίδης δεν ανταποκρίθηκε.

Τα… φάουλ
Μετά το 2-1 του Πανιωνίου (86’), ο Σιδηρόπουλος έκλεινε τον Πανιώνιο στην περιοχή του, σφυρίζοντας διάφορα φάουλ και μη δίνοντας ένα-δύο στους γηπεδούχους. Ο δε βοηθός Γκάγκας έδωσε μέχρι και αλλαγή σε πλάγιο άουτ, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να «κερδίσει» επίθεση! Μάλιστα οι γηπεδούχοι αμφισβήτησαν μέχρι και το φάουλ από το οποίο προήλθε η ισοφάριση (3’). Χώρια που δεν δικαιολογούνται τα 5’ των καθυστερήσεων.

Παρελθόν
Πέρασε ο καιρός που τα σφυρίγματα του Σιδηρόπουλου δεν αμφισβητούνταν από τους παίκτες. Πλέον η εικόνα στα παιχνίδια είναι όπως και συμβαίνει και με τους άλλους διαιτητές που θεωρούνται της… σειράς. Δεν ασχολούνται μαζί του ούτε όσοι τον είχαν αναγάγει σε… κορυφαίο. Η φθίνουσα πορεία του φαίνεται και με τους ευρωπαϊκούς ορισμούς.

 «Δεν επηρεάσατε»…
Πέρασε στα… ψιλά το πέναλτι που δεν έδωσε ο Ζαχαριάδης (φωτ.) στο 61’ του αγώνα Κέρκυρα-Ολυμπιακός 1-3, καθώς από σέντρα του Φορτούνη η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Αρτυματά. Πάντως, ο Θεσσαλονικιός, και με την προαναφερόμενη φάση, έδειξε φοβισμένος, όμως δεν είχε άλλα προβλήματα. «Οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες. Το ματς είχε ανατροπήμ αλλά τόσο εσύ όσο και οι βοηθοί δεν επηρεάσατε το αποτέλεσμα», σχολίασε ο παρατηρητής του Δημήτρης Μπέγκος.

Ολο και πιο χαμηλά
Μέχρι και η ΚΕΔ πήρε χαμπάρι τον Αρετόπουλο (φωτ.); Είναι ο μοναδικός διεθνής που ορίστηκε στο Κύπελλο, συγκεκριμένα στον σημερινό αγώνα Κυπέλλου, Αρης-ΠΑΣ Γιάννινα. Λεπτομέρεια αποτελεί ότι στα ματς της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων έβαλαν μόνο ρέφερι της Football League και πέντε μη διεθνείς της Λίγκας, σε δύσκολα ματς. Ομως, να μπει διεθνής σε ματς ομάδας της Football League με ομάδα της Super League, δείχνει και την άποψη των αρμοδίων για τον Αρετόπουλο.

Ο Σωτηριάδης (φωτ., Λασιθίου) ορίστηκε στο αυριανό ματς Κυπέλλου Κισσαμικός-Ολυμπιακός. Βρίσκεται στην τρίτη του σεζόν στη Football League και μέχρι τώρα την τρέχουσα σεζόν σφύριξε ένα ματς της κατηγορίας του και ένα της Γ’ Εθνικής. Βοηθοί του είναι ο Πάγκαλος (Λασιθίου), Αϊναλής (Μακεδονίας), τέταρτος ο Μπακογιάννης (Αθηνών) και παρατηρητής ο Μαστορίδης (Ηρακλείου).


Ο Στυλιαράς (φωτ., Αιτ/νίας) είναι 41 χρονών και εφόσον δεν είναι διεθνής, κανονικά θα έπρεπε να είναι σπίτι του. Το να έχεις έναν (υποτίθεται) έμπειρο διαιτητή, να τον βάζεις Απόλλων-Λαμία 1-1 και να δίνει ανύπαρκτο πέναλτι στους φιλοξενούμενους, σημαίνει ότι δεν κάνει. Χώρια που οι παλαίμαχοι του Απόλλωνα έβγαλαν ανακοίνωση και λένε ότι τον όρισε ο ιδιοκτήτης της Λαμίας.