Ο ΓΓΑ Ι. Συναδινός ζητά από ΕΠΟ και Γραμμένο να επιληφθούν για Κουπτσίδη

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με έγγραφό του προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ), την Τετάρτη (29/11), ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, βάσει των αρμοδιοτήτων του, κάλεσε τον πρόεδρό της, Βαγγέλη Γραμμένο, να επιληφθεί των δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία ο πρώην νομάρχης και δήμαρχος Γρεβενών και νυν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Δημοσθένης Κουπτσίδης, φέρεται να εμπίπτει στα κωλύματα του ν. 2725/99.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Δημοσθένης Κουπτσίδης έχει παραπεμφθεί σε δίκη για παραπτώματα σε βαθμό κακουργήματος για πράξεις που αφορούν στη θητεία του σε θέση αιρετού της Αυτοδιοίκησης και βάσει νόμου δεν έχουν δικαίωμα κατοχής θέσης σε Δ.Σ. αθλητικής Ομοσπονδίας άτομα που εμπίπτουν στις ανωτέρω περιπτώσεις. Συγκεκριμένα, ο Δημοσθένης Κουπτσίδης φέρεται να έχει παραπεμφθεί σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας, με το υπ' αριθμόν 114 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, για απευθείας αναθέσεις εικονικών και ανεκτέλεστων έργων την περίοδο από 28 Αυγούστου έως 30 Δεκεμβρίου 2008, που σύμφωνα με το βούλευμα είχε ως αποτέλεσμα, το Δημόσιο να ζημιωθεί έως και με 41.000 ευρώ.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, ζητά επίσης από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, να ενημερώσει παράλληλα και την ΕΠΣ Γρεβενών, της οποίας ο Δημοσθένης Κουπτσίδης διατελεί πρόεδρος. Καταλήγοντας, ο γγ Αθλητισμού ζητά από τον Βαγγέλη Γραμμένο να τον ενημερώσει αν υφίσταται αντίστοιχο πρόβλημα με άλλα μέλη του Δ.Σ. ή της Ε.Ε. της ΕΠΟ.