Οι «16» ομάδες που προκρίθηκαν στο Κύπελλο

Οι 16 ομάδες προκρίθηκαν στο Κύπελλο χωρίζονται σε δύο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης που σύμφωνα με την προκήρυξη θα γίνει τη Δευτέρα. Στο πρώτο μπαίνουν όσες τερμάτισαν στην κορυφή του ομίλου τους και στο άλλο όσες τερμάτισαν στην δεύτερη θέση κάθε γκρουπ. Στην κλήρωση που θα διεξαχθεί δεν μπορούν να τεθούν αντιμέτωπες οι ομάδες που ήταν μαζί στον όμιλο στην προηγούμενη φάση.
Αναλυτικά τα δύο γκρουπ δυναμικότητας:
1ο γκρουπ δυναμικότητας: ΟΦΗ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Ξάνθη, Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα.
2ο γκρουπ δυναμικότητας: Πλατανιάς, Λεβαδειακός, Λαμία, Τρίκαλα, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, ΑΕΛ, Πανιώνιος.
Αναλυτικά η προκήρυξη του Κυπέλλου ενόψει της 3ης φάσης:
3η φάση
Θα λάβουν μέρος οι δέκα έξι  (16)  ομάδες που προκρίθηκαν από τους αγώνες της 2ης Φάσης. Θα διεξαχθούν οκτώ (8) διπλοί αγώνες (εντός και εκτός έδρας). Οι οχτώ (8) ομάδες που κατέλαβαν την πρώτη θέση σε κάθε όμιλο θα συγκροτήσουν το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και οι υπόλοιπες οχτώ (8) ομάδες που κατέλαβαν την δεύτερη θέση θα συγκροτήσουν το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.
Κάθε ομάδα από το πρώτο γκρουπ θα κληρωθεί με μια ομάδα από το δεύτερο γκρουπ. Ομάδες που προκρίθηκαν από τον ίδιο όμιλο, δε θα αγωνιστούν μεταξύ τους.
Η διαδικασία της κλήρωσης θα διαμορφωθεί αναλόγως.
Γηπεδούχοι στον πρώτο αγώνα θα είναι οι ομάδες του δεύτερου γκρουπ δυναμικότητας και οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας.
Στους αγώνες αυτής της φάσης αν από τα αποτελέσματα και των δύο αγώνων δεν προκύπτει η ομάδα που προκρίνεται, τότε τα τέρματα τα οποία πέτυχε η κάθε μία στον εκτός έδρας αγώνα της υπολογίζονται διπλά. Η ομάδα η οποία συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό τερμάτων, προκρίνεται στην επόμενη φάση.
Αν οι ομάδες σημειώσουν τον ίδιο αριθμό τερμάτων στον εντός και εκτός έδρας αγώνα, τότε ο δεύτερος αγώνας μετά την κανονική λήξη του, παρατείνεται για δύο δεκαπεντάλεπτα ημίχρονα (ημίωρη παράταση)
Αν ο αριθμός των τερμάτων, τα οποία θα επιτύχουν οι δύο ομάδες κατά την διάρκεια της ημίωρης παράτασης είναι ίδιος, τότε τα τέρματα που σημείωσε η φιλοξενούμενη ομάδα υπολογίζονται διπλά και προκρίνεται αυτή.
Αν όμως, κατά την ανωτέρω ημίωρη παράταση δεν σημειωθεί τέρμα, τότε ο νικητής θα αναδειχθεί με εκτέλεση επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι) κατά την διαδικασία που προβλέπουν οι Κανόνες του Παιχνιδιού (Laws of the Game).

Οι  οχτώ (8) νικήτριες ομάδες προκρίνονται στην επόμενη φάση.