Βασιλειάδης (08/05/2017): «Βάζω οριστικό τέλος στις μετακινήσεις οπαδών μετά τα όσα έγιναν στον τελικό Κυπέλλου» - Τι ώρα;

Στη διάρκεια του αγώνα της Εθνικής με το Γιβραλτάρ (10 Οκτωβρίου) δημιουργήθηκε ένα επεισόδια σε βάρος οπαδού της Εθνικής που είχε πάει στο γήπεδο, φορώντας φανέλα του Παναθηναϊκού. Το ίδιο θα είχε συμβεί, αν κάποιος είχε πάει με φανέλα άλλης ομάδας, είτε στο ΟΑΚΑ, είτε στην Τούμπα, είτε στο Καυτανζόγλειο, έστω και αν επρόκειτο για αγώνα της Εθνικής. Στο Καραϊσκάκη είναι ζήτημα αν συμμετείχαν 20-30 άτομα…
Αμέσως, κινήθηκε όλος ο κρατικός μηχανισμός. Παρέμβαση εισαγγελέα, ταυτοποίηση και συλλήψεις.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ο οποίος ήταν παρών στο γήπεδο για τον αγώνα Ελλάδα - Γιβραλτάρ, την επόμενη μέρα έδωσε εντολή να ετοιμαστεί η αναφορά και να σταλεί άμεσα στον Εισαγγελέα, ο οποίος θα διερευνήσει την υπόθεση. Ηδη, αναφέραμε τα αποτελέσματα.
Την περασμένη Κυριακή είχαμε επεισόδια μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ με Πακιστανούς στην Ομόνοια. Επρόκειτο για μια γνωστή μετακίνηση οπαδών φιλοξενούμενης ομάδας για τον αγώνα με τον Πανιώνιο. Ακόμη περιμένουν οι θαυμαστές του υφυπουργού να καταδικάσει τα επεισόδια ή να δώσει εντολή για εισαγγελική παρέμβαση, όμως δεν ούτε φωνή, ούτε ακρόαση, όπως εποίησε την νήσσαν και για τα επεισόδια των οπαδών της ΑΕΚ με τα ΜΑΤ, πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.
Όπως δεν καταδίκασε τα επεισόδια των οπαδών της ΑΕΚ με τους οπαδούς της Μίλαν, ή τα επεισόδια στο Περιστέρι, όταν νεαροί με διακριτικά της ΑΕΚ που επέβαιναν σε 70 μηχανές επιτέθηκαν σε βάρος των γραφείων συνδέσμου του Ατρομήτου επί της οδού Π. Τσαλδάρη 47 με πέτρες και φωτοβολίδες, πριν από τον αγώνα των δυο ομάδων.
Η επιλεκτική ευαισθησία του υφυπουργού είναι γνωστή, δεν εκπλήσσει. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι οι Μαρινάκης, Σπανός, Κομπότης αποχώρησαν από την προεδρία των ομάδων τους, όμως ο Γκαγκάτσης παραμένει στη Λίγκα…
Απλά, η επανάληψη είναι μήτηρ της μαθήσεως. Εκείνο που μπερδεύει είναι αν τελικά γίνονται ή όχι μετακινήσεις οπαδών, καθώς οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν προαναγγέλλει ήδη την παρουσία τους και στον επόμενο εκτός έδρας αγώνα της ομάδας τους, στην Ξάνθη.
Γράψτε λάθος… Και οι μετακινήσεις είναι θέμα επιλεκτικής ευαισθησίας! Εξαρτάται από το χρώμα της ομάδας.
«Βάζω οριστικό τέλος στις μετακινήσεις οπαδών μετά τα όσα έγιναν στον τελικό Κυπέλλου», είχε δηλώσει ο κ. Βασιλειάδης, μετά τα αίσχη στον τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό, όπου συμμετείχαν οπαδοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.
Τι ώρα;