Το χτύπημα του Λιβάγια στον Σιώπη ήταν βάναυσο (pic) και ο Μάνταλος έπρεπε να τον αποβάλει

***Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά: Στο 88’ ο Χατζησαφί είχε κεφαλιά στο δοκάρι, όμως ο Μάνταλος για άγνωστο λόγο σφύριξε νωρίτερα
«Σαλάτα» με γεύση ΑΕΚ στον πειθαρχικό έλεγχο από τον διεθνή ρέφερι
***Μακάρι να μην επαληθευτούν οι φόβοι για τον Πέτρο Μάνταλο, καθώς τον έχει ανάγκη και η Εθνική στα μπαράζ με την Κροατία

SUPERLEAGUE
9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΕΚ 0-1
Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών),
Κουράκης (Ηρακλείου)
4ος: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Παρατηρητής: Καλαθενός (Δωδεκανήσου)


Αντιαθλητική κίνηση έκανε ο Λιβάγια στο 25’, όχι απλά για να μεγαλώσει τον αμυντικό του όγκο. Η αγκωνιά στον Σιώπη (σ.σ. δείτε πιο κάτω τη φωτογραφία) αποτελεί βάναυσο χτύπημα και ο Μάνταλος έπρεπε να τον αποβάλει, όμως δεν του έδειξε ούτε κίτρινη, ούτε φυσικά έδωσε φάουλ, παρά το ματς διεκόπη προσωρινά επειδή έβγαλαν τη μπάλα πλάγιο άουτ. Είναι χαρακτηριστικό ότι μάτωσε η μύτη του Σιώπη και έγινε προσωρινή διακοπή, ενώ ο παίκτης του Πανωνίου βγήκε για τις πρώτες βοήθειες. Σημειώνουμε ότι ο Μάνταλος ήταν στα τρία μέτρα από τη φάση!!!
Ο διεθνής ρέφερι ανέχθηκε το σκληρό-αντιαθλητικό παιχνίδι κυρίως από την πλευρά της ΑΕΚ και έπρεπε να αποβάλει έναν ακόμη παίκτη της. Στο 17’ ο Λαμπρόπουλος πήγε με τις τάπες πάνω στον Γεσίλ, όμως ο Μάνταλος καταλόγισε μόνο το φάουλ.
Στο 22’ ο Βράνιες με το απλωμένο χέρι βρήκε το Μασούντ στο πρόσωπο, όμως ο ρέφερι έπνιξε και αυτή την κίτρινη.
Στο 31’ υπάρχει πτώση του Μάνταλου, ο Μπανανά φαίνεται να τον βρίσκει, όμως η πτώση μοιάζει με θέατρο, δηλαδή δεν φαίνεται προκαλείται από τον αντίπαλό του. Αλλωστε ούτε ο παίκτης της ΑΕΚ φάνηκε να ζήτησε κάτι.
Στο 34’ έπρεπε να δείξει κίτρινη στον Οικονόμου (που επίσης είδε αργότερα) για σκληρό μαρκάρισμα στον Αραούχο.
Στο 36’, υπάρχει χέρι του Σιμόες σε ευκαιρία της ΑΕΚ που ο Μάνταλος δεν είδε.
Κόκκινη, όχι κίτρινη, έπρεπε να δείξει στον Αραούχο στο 42’, καθώς ο παίκτης της ΑΕΚ είχε πρόθεση να χτυπήσει τον Λάμπρου. Η κίτρινη δόθηκε με υπόδειξη του Καλογερόπουλου.
Σωστή η κίτρινη στον Χατζησαφί στο 57’, καθώς έκανε θέατρο για να πάρει φάουλ.
Στο 69’ ο Μάνταλος δεν έδειξε κίτρινη στον Σιμόες (που όπως και ο Βράνιες είδαν αργότερα), ο οποίος ανέκοψε επίθεση του Μασούντ.
Στο 88’ ο Χατζησαφί είχε κεφαλιά στο δοκάρι, όμως ο Μάνταλος για άγνωστο λόγο σφύριξε νωρίτερα.
Στον Πανιώνιο έγιναν έξαλλοι με τα τρία μόλις λεπτά των καθυστερήσεων, καθώς θεώρησαν ότι έπρεπε να δείξει περισσότερα. Αποτέλεσμα ήταν να αποβληθεί ο Ζαμάνης από τον πάγκο. Επίσης, τα είχαν με τον Μάνταλο επειδή επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι των παικτών της ΑΕΚ.
Εμείς να προσθέσουμε ότι ειδικά στο δεύτερο το παράκανε και με τα φάουλ. Επίσης, το παιχνίδι του ξέφυγε και υπήρχαν και νεύρα μεταξύ των παικτών αλλά και στους πάγκους, από όπου αποβλήθηκε και ο βοηθός του Χιμένεθ.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
5 Κίτρινες 5
21 Φάουλ 26
1 Οφσάιντ 1
1 Κόρνερ 6