Είναι κακοί διαιτητές και φοβούνται μη χάσουν το σήμα

***Για αυτό οι διεθνείς παίζουν 100-0 κατά του Ολυμπιακού
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Στο ίδιο έργο θεατές… Και με τον Κομίνη (Θεσπρωτίας), ο οποίος έδειξε κατώτερος των περιστάσεων και μόνο με λάθη σε βάρος του Ολυμπιακού στο προχθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ενώ προηγήθηκαν οι Σιδηρόπουλος (ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-2), Καλογερόπουλος (Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-1) και Αρετόπουλος (Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-1), επιβεβαιώθηκε ότι οι διεθνείς είναι ο ένας χειρότερος από τον άλλον. Όπως, φαίνεται με την περίπτωση του Κομίνη ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» απαιτούν από την ΚΕΔ να μην οριστεί ξανά σε αγώνες τους.
Δεν είναι μόνο που δεν απέβαλε τον Μάτος σε δυο περιπτώσεις (που η δεύτερη κίτρινη ήταν ο ορισμός του κανονισμού) αλλά και τα ανύπαρκτα φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ, ειδικά με 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού. Η διαφορά με τους άλλους είναι ότι ο Κομίνης αυτή τη φορά δεν κατάφερε να αλλοιώσει το αποτέλεσμα.
Ομως, γιατί οι διεθνείς διαιτητές, ειδικά αυτοί, έχουν στοχοποιήσει τον Ολυμπιακό; Ετσι δείχνουν κακοί διαιτητές και ότι πάσχουν από αβεβαιότητα. Θέλουν να αδικούν τον Ολυμπιακό για να έχουν «σίγουρο» το σήμα της FIFA, καθώς θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα παραμείνουν διεθνείς.
Πόσο κακοί διαιτητές είναι φαίνεται και στην Ευρώπη. Ο Σιδηρόπουλος μπορεί να βρίσκεται στην ελίτ, όμως μένει στάσιμος, επειδή κάνει λάθη και σε παιχνίδια ομίλων του Champions League. Ο Καλογερόπουλος ανέβηκε στη δεύτερη κατηγορία, επειδή τέθηκαν εκτός οι Κουκουλάκης, Τριτσώνης και ταυτόχρονα οι νέοι μπήκαν στην τρίτη κατηγορία, ο Κομίνης ανέβηκε στην δεύτερη, μετά τον τελικό που έδωσε το Κύπελλο στον ΠΑΟΚ, ενώ ο Αρετόπουλος είναι μεγάλος σε ηλικία και δεν μπορεί να κάνει καριέρα. Με εξαίρεση τον Σιδηρόπουλο και τον Παπαπέτρου (που πήγε σε τελική φάση Euro U-17) οι ορισμοί που παίρνουν οι υπόλοιποι είναι επιπέδου Γ’, Δ’ Εθνικής.

ΣΤΗΝ Ευρώπη παίρνουν ορισμούς επιπέδου Γ’, Δ’ Εθνικής και δεν έχουν προοπτικές καριέρας…

Ο βοηθός των φάουλ
Σχολιάστηκε έντονα και προκάλεσε μεγάλη ζημιά στην εικόνα του Κομίνη το γεγονός ότι κάποια φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ, ειδικά μετά το 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού, υποδείχθηκαν από τον διεθνή βοηθό, Δαμιανό Ευθυμιάδη (Πιερίας). Ειδικά σε ένα το έκανε τόσο εξόφθαλμα που όπως φάνηκε από την κερκίδα μπήκε μέσα στο γήπεδο, σηκώνοντας τη σημαία του, πριν αυτό γίνει! Δεν λέμε κάτι κακό, επειδή έτσι έδειξε ότι είναι πολύ μπροστά!
Προβλέπεται οι βοηθοί να υποδεικνύουν φάουλ αλλά μέχρι τώρα αυτό γινόταν με διακριτικό τρόπο και μέσω της ενδοεπικοινωνίας για να μη δείχνει «αδύναμος» ο διαιτητής.

Πρόκληση και ο βαθμός του Καρατζά
Δεν είναι μόνο η διαιτησία του Κομίνη αλλά και ο καλός βαθμός που του έβαλε ο Καρατζάς (Εύβοιας). Για τον παρατηρητή διαιτησίας του αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0 η μη αποβολή του Μάτος με δεύτερη κίτρινη, και μάλιστα σε δυο περιπτώσεις που είναι ο ορισμός της κάρτας, δεν είναι σημαντικό λάθος. Φυσικά και πρόκειται για βαθμολογία που αποτελεί «μαγική εικόνα» της απόδοσης του Κομίνη. Ετσι, εκτίθενται άπαντες.

 Λεζάντα
Οι φίλαθλοι βλέπουν αν ένας ρέφερι είναι καλός και η ουσία είναι ότι ο Κομίνης προκάλεσε και αποδοκιμάστηκε έντονα στο Καραϊσκάκη. Όμως, το έχουμε πει ότι οι παρατηρητές (το σχόλιο είναι γενικό) είναι για να κάνουν λεζάντα στην ΚΕΔ, ότι τάχα κάνει καλούς ορισμούς. Ετσι δεν βοηθούν στην πρόοδο της διαιτησίας.

Οι κάρτες
Είναι παράδοξο ότι ο Καρατζάς, ο παρατηρητής του Κομίνη, ασχολήθηκε με τις κάρτες στην καθιερωμένη σύσκεψη μετά τον προχθεσινό αγώνα. Και η παρατήρηση που έκανε, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, είναι πως έπρεπε να δείξει 3-4 ακόμη. Ο Καρατζάς, ο οποίος πρώτα επεσήμανε πως έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοση του ρέφερι, δεν έβγαλε κουβέντα για τη μη αποβολή του Μάτος. Η… ανάλυση δεν κράτησε ούτε 5’!!! 


Από ΠΑΟΚ
Η μοναδική ομάδα που έδωσε συγχαρητήρια στους διαιτητές μετά τη λήξη του αγώνα ήταν ο ΠΑΟΚ και φυσικά αυτό κάτι λέει. Τους επισκέφθηκε ο Παντελής Κωνσταντινίδης ενώ τους συνεχάρη και ο Σαραϊδάρης τη στιγμή που αποχωρούσαν από το γήπεδο. Από τον Ολυμπιακό δεν εμφανίστηκε κανείς, παρά μόνο για να τους πάνε τα φαγητά.


Το «μήνυμα» στην αρχή
 Πόσο τυχαίο είναι ότι πέρσι τέτοια εποχή, και ειδικά αφότου ανέλαβαν οι Κουκουλάκης, Τριτσώνης σύμφωνα με την προπαγάνδα αναμένονταν αλλαγές στον πίνακα των διεθνών, παρότι η εκλεγμένη διοίκηση της ΕΠΟ είχε στείλει τις προτάσεις στη FIFA από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Αποτελεί κοινό μυστικό ότι έγινε προσπάθεια να …πέσουν κεφάλια, όμως αρνήθηκε η FIFA. Το γεγονός ότι πριν από έναν μήνα που μπορούσαν δεν άλλαξαν κανέναν, αρκεί για εξαγωγή συμπερασμάτων.



 Ο συμμαχικός… πόλεμος μεταξύ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ θα φανεί στην πορεία. Μόλις πλησιάσει το μεταξύ τους παιχνίδι. Θυμηθείτε ότι πέρσι πήγε να χαλάσει η… συνταγή εξαιτίας του βοηθού Ευθυμιάδη που έδωσε κόρνερ αντί για άουτ στην Τούμπα από το οποίο προήλθε το 1-0, όπως και μετά τον τελικό Κυπέλλου λόγω Κομίνη, Καλφόγλου.