Νέος ορισμός-πρόκληση, έβαλαν Παπαπέτρου!

***Ο διαιτητής που στέρησε από τον Ολυμπιακό τη συμμετοχή στον τελικό Κυπέλλου και προσπάθησε να του βάλει φρένο στα Γιάννινα ορίστηκε στο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» με τον Παναθηναϊκό
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Με τίποτα δεν παίρνει… χαμπάρι ο Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών) τα πέναλτι που γίνονται, όταν σφυρίζει αγώνες του Ολυμπιακού. Σε συνολικά έξι ματς ο Αθηναίος ρέφερι, ο οποίος ορίστηκε (άγνωστο από ποιους) στο αυριανό ματς των «ερυθρόλευκων» με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Λεωφόρου, δεν έχει καταλογίσει συνολικά 13 πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, κατέχοντας ανεπανάληπτο αρνητικό ρεκόρ. Αποκορύφωμα αποτέλεσε ο πρώτος ημιτελικός Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, όπου με τη διαιτησία του στέρησε τον Ολυμπιακό τη συμμετοχή του στον τελικό Κυπέλλου. Το λάθος του, όπου πριν το δεύτερο γκολ της φιλοξενούμενης ομάδας προηγήθηκε χέρι του Πατίτο Ροντρίγκες που δεν το είδε ούτε αυτός ούτε ο επιπρόσθετος Κύζας, ξεπέρασε ακόμη και τα όρια της πρόκλησης!
Στο συγκεκριμένο ματς ο Παπαπέτρου έπαιξε 80-20 σε βάρος του Ολυμπιακού, καθώς:
-Στο 22’ υπάρχει ανατροπή του Φιγκέιρας από τον Πατίτο Ροντρίγκες μέσα στην περιοχή.
-Στο 32’ έγινε το δεύτερο πέναλτι που δεν δόθηκε αφού στο γύρισμα του Μάριν η μπάλα βρήκε το χέρι του Σιμόες, πέναλτι που ζήτησε με έντονες διαμαρτυρίες και ο Γερμανός, όπως και άλλοι παίκτες του Ολυμπιακού.
-Στο κόρνερ πριν από το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ έγινε φάουλ στον Ρέτσο (τράβηγμα φανέλας από τον Χριστοδουλόπουλο) και μετά το κόρνερ το κοντρόλ με το χέρι του Πατίτο πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
«ΒΟΥΛΙΑΞΕ» ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ
Τρεις αγώνες του Ολυμπιακού σφύριξε ο Παπαπέτρου την προηγούμενη σεζόν και τα έκανε… μαντάρα. Οι υπόλοιποι δύο:
-Στο πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, όπου δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών στο 33’ σε χέρι του Ζησόπουλου.
-Στο ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 0-2 για το πρωτάθλημα, δεν έδωσε το καθαρό πέναλτι στον Φορτούνη, μετατρέποντας το μαρκάρισμα του Λίλα σε φάουλ εκτός περιοχής (40’), άσχετα αν ο αρχηγός σκόραρε. Επίσης, «έπνιξε» κι άλλο πέναλτι του Τζημόπουλου στον Φορτούνη (48’).
«ΙΣΤΟΡΙΑ» ΜΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗ
Τα υπόλοιπα ματς του Ολυμπιακού που ο Παπαπέτρου δεν έδωσε πέναλτι:
-Στις 04/01/14 έπαιξαν Ολυμπιακός-Καλλονή 4-0, όπου ο Κάμπελ ζήτησε πέναλτι στο 88’ που δεν καταλογίστηκε.
-Στο παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννενα-Ολυμπιακός 2-0 που έγινε στις 06/04/14 ο Αυγερινός έσπρωξε τον Σαβιόλα στο 47’.
-Στο Ολυμπιακός-Εργοτέλης 3-0, στις 14/02/15 είχε ξεσηκώσει πραγματικό σάλο, καθώς έγιναν έξι πέναλτι και δεν έδωσε κανένα, πέναλτι που έγιναν στο 0-0!!!
Αναλυτικά:
*Στο 15’ υπήρχε σπρώξιμο του Ρέντζα στον Χάρα. 
*Στο 24’ έγινε χέρι από τον Γκοργκς σε σουτ του Χάρα, χέρι που εμπόδισε την πορεία της μπάλας προς το τέρμα.
*Στο 33’ υπάρχει ανατροπή του Χάρα από τον Πίτσο, μια περίπτωση που πιο πέναλτι δεν γίνεται.
*Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου σε χέρι του Φίντελεφ.
*Στο 56’ σε σπρώξιμο του Μανιάτη από τον Καζναφέρη.
*Στο 61’ έγινε κι άλλο πέναλτι-μαρς σε ανατροπή του Χάρα από τον Φίντελεφ.

Πρώτη φορά οι ρέφερι και βοηθός
Τόσο ο Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών) όσο και ο πρώτος βοηθός Γιάννης Τουμπακάρης πρώτη φορά ορίζονται σε αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Μπορεί η προπαγάνδα, που υπηρετεί τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ, να κάνει… θόρυβο, αλλά και οι δύο έχουν αδικήσει τον Ολυμπιακό. Πέρσι ο Τουμπακάρης μπήκε μόνο σε ένα ματς των «ερυθρόλευκων», στο Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-0, όπου στο 57’ έδειξε κακώς οφσάιντ στον Μιλιβόγεβιτς. Τη σεζόν 2015-16 είχε μόνο τρεις ορισμούς σε αγώνες των «ερυθρόλευκων», τέσσερις στον ΠΑΟΚ, δύο στην ΑΕΚ και δύο στον Παναθηναϊκό, δηλαδή ο Τουμπακάρης έμπαινε σε όλες τις ομάδες. Από αυτά αποδεικνύεται ότι του στέλνουν μήνυμα για να αδικήσει τον Ολυμπιακό.

Ο Κούλα (Ξάνθης) ήταν και στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0 της προηγούμενης σεζόν, με τον Κομίνη. Ηταν με τον Παπαπέτρου στο πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο και προς το τέλος του αγώνα ο Τόνσο δημιούργησε ευκαιρία από θέση οφσάιντ, ενώ δεν είπε στον Παπαπέτρου να αποβάλει τον Πλατέλλα, παρότι άκουσε τα… γαλλικά, διαμαρτυρόμενος τάχα ότι του έγινε πέναλτι. Πέρσι ο Κούλα ορίστηκε σε έξι ματς του ΠΑΟΚ, σε τρία του ΠΑΟ και σε τρία της ΑΕΚ (συμπεριλαμβανομένων των πλέι οφ), ενώ στον Ολυμπιακό μπήκε άλλη μία φορά.