«Πόλεμος» ΠΑΟΚ, ΑΕΚ για τους διεθνείς…

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ
Χαμός γίνεται στο παρασκήνιο για την κενή θέση του Κύζα στον πίνακα των διεθνών, καθώς η αντίστροφη μέτρηση άρχισε με τις διεξαγωγή των εξετάσεων στα αγγλικά, αλλά και των αγωνιστικών τεστ. Μάλιστα ο «πόλεμος», σύμφωνα με δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας, έφτασε και στα… αυτιά των ανθρώπων της FIFA και σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα η Παγκόσμια Ομοσπονδία ξέρει ότι η ΑΕΚ θέλει τον Βάτσιο και ο ΠΑΟΚ τον Παπαδόπουλο.
Και οι δύο προκάλεσαν τις πρώτες αγωνιστικές, καθώς ο μεν Βάτσιος (Δυτικής Αττικής) με λάθος απόφασή του (πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ) διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα του Λαμία-ΑΕΚ 0-1, ο δε Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) δεν έδωσε πέναλτι-μαρς στον αγώνα Κέρκυρα-Παναθηναϊκός 0-1.
Ομως, η κενή θέση θα είναι μόνο μία; Γιατί στο Πάρκο Γουδί κυκλοφορεί πως υπάλληλος που δεν έχει επίσημη αρμοδιότητα τη διαιτησία, αλλά ο Σάββας Θεοδωρίδης πολλές φορές τον έχει κατονομάσει ότι εμπλέκεται σε αυτή και του ζητά να φύγει, χωρίς να παίρνει απάντηση, αυτός ο υπηρεσιακός υπάλληλος λοιπόν έχει υποβάλει πρόταση να φύγει ένας ακόμη από τους νυν διεθνείς, προκειμένου να… λήξει ο πόλεμος! Σε διαφορετική περίπτωση πάλι από πληροφορίες προκύπτει ότι φαβορί είναι ο Βάτσιος!
Το θέμα είναι τι θα κάνει ο Περέιρα; Τι θα κάνουν οι Τσαχειλίδης και Καλύβας; Θα δεχθούν την… εισήγηση για δύο διεθνείς; Θα δεχθούν αυτοί να είναι οι Βάτσιος, Παπαδόπουλος, ή ο ένας από τους δύο παρότι προκάλεσαν, όχι μόνο φέτος αλλά και πέρσι, με τα σφυρίγματά τους και παρότι (και πιο σημαντικό) ότι φέρονται να στηρίζονται από συγκεκριμένες ομάδες;
Εφόσον η FIFA, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, γνωρίζει ότι η ΑΕΚ θέλει τον Βάτσιο και ο ΠΑΟΚ τον Παπαδόπουλο θα δεχθεί τέτοια πρόταση από το Δ.Σ. της ΕΠΟ για τον έναν ή και για τους δύο;


Η ΑΕΚ φέρεται να θέλει τον Βάτσιο και ο ΠΑΟΚ τον Παπαδόπουλο! Δεν φταίνε οι ρέφερι, αλλά καμία έκπληξη!


Η ΕΠΟ (όχι η ΚΕΔ) τον πρώτο λόγο

Σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας (άρθρο 35) «μια τουλάχιστον εβδομάδα πριν από την επίσημη ημερομηνία υποβολής που ορίζει η FIFA, η ΚΕΔ υποχρεούται να υποβάλει στον Πρόεδρο της ΕΠΟ με επίσημη αλληλογραφία, χωριστούς πίνακες διαιτητών και βοηθών διαιτητών, από τους οποίους γίνεται η επιλογή για τους πίνακες FIFA/UEFA». Παράλληλα συνυποβάλλεται «και αιτιολογημένη πρόταση της ΚΕΔ, για το ποιοι πρέπει να επιλεγούν κατά σειρά προτεραιότητας, ως διεθνείς διαιτητές και βοηθοί διαιτητές». Αρα, υπάρχει σοβαρό το ενδεχόμενο η ΕΠΟ να μη δεχθεί την πρόταση της ΚΕΔ, επειδή δεν αναφέρεται ότι η πρόταση της ΚΕΔ είναι δεσμευτική.


Παρέμβαση

Είναι δυνατόν ομάδες, άσχετα αν αποτελεί κοινό μυστικό ότι ελέγχουν την ομοσπονδία (ο ΠΑΟΚ σε όποια κόντρα θα είναι μόνιμα χαμένος και θα το δείτε), να έχουν λόγο στη διαιτησία; Εφόσον ισχύει το δημοσίευμα για Βάτσιο και Παπαδόπουλο, γιατί δεν παρεμβαίνει η FIFA; Το λογικό, εφόσον υπάρχει και επιτροπή παρακολούθησης με καθήκον να εφαρμόζονται οι κανονισμοί, είναι να ζητήσει εξηγήσεις από τη διοίκηση της ΕΠΟ;


Ο… κανένας

Την περασμένη Τρίτη οι Τζήλος, Ζαχαριάδης, Βάτσιος, Καραντώνης, Παπαδόπουλος πέρασαν τα αγωνιστικά τεστ ως υποψήφιοι διεθνείς. Αρα οι υποψήφιοι για μία ή δύο θέσεις, όσες αποφασίσουν, είναι πέντε, όμως για διάφορους λόγους θα λέγαμε ότι υποψήφιος είναι ο εξής… κανένας. Και οι πέντε έχουν διάφορα… θέματα, δηλαδή όχι μόνο οι Βάτσιος, Παπαδόπουλος.


Τα… θέματα

Ο υποψήφιος για διεθνής πρέπει να έχει δύο χρόνια παρουσίας στον πίνακα της Λίγκας. Ομως, ο Τζήλος (Λάρισας) πέρσι υποβιβάστηκε στη Football League, μετά από έναν χρόνο παρουσίας στη Λίγκα, και δεν λέει τίποτα ότι τον έβαζαν να σφυρίζει στη μεγάλη κατηγορία. Ο Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) είχε έξι χρόνια παρουσίας στη μεγάλη κατηγορία, τέθηκε εκτός πινάκων, έμεινε έξω για 1,5 χρόνο, και τον επανέφεραν τον Δεκέμβριο.


Μαντάρα

Οσοι παρακολουθούν τη διαιτησία γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι Τζήλος, Ζαχαριάδης, Βάτσιος, Καραντώνης, Παπαδόπουλος δεν είναι ικανοί να σφυρίξουν ντέρμπι! Αυτό δείχνει και το μεγάλο κενό που υπάρχει στη διαιτησία, εξαιτίας των όσων γίνονται. Μέχρι τώρα ο Καραντώνης (Ημαθίας) δύο ματς σφύριξε (Ολυμπιακός-ΑΕΛ 4-1 και Κέρκυρα-Λεβαδειακός 1-1) και τα έκανε μαντάρα!


Ζήτημα με τις κάρτες

Εχει απόλυτο δίκιο ο Τάκης Αγραφιώτης σχετικά με όσα είπε για τον Σιδηρόπουλο, ο οποίος έδειξε στα πρώτα λεπτά του αγώνα με την ΑΕΚ έδειξε κίτρινη στον Οτζίτζα, ενώ κανείς παίκτης των «ερυθρολεύκων» δεν είδε κάρτα στο ματς με τη Γιουβέντους. Μια ματιά στα στατιστικά της Λίγκας, αρκεί να επιβεβαιώσει τον παράγοντα του Ολυμπιακού, αλλά και να επιβεβαιώσει ότι υπάρχει μεγάλο ζήτημα με τις κάρτες και παράλληλα ότι δεν υπάρχει 50-50.

Δυο μέτρα, δυο σταθμά

Αλλη είναι η συμπεριφορά των ρέφερι όταν σφυρίζουν ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ και άλλοι τον Ολυμπιακό. Στις πέντε πρώτες αγωνιστικές οι «ερυθρόλευκοι», φύσει επιθετική ομάδα, δέχθηκαν 18 κίτρινες και περισσότερες (22) έχει μόνο ο Παναιτωλικός! Επίσης, «κιτρινίστηκαν» 13 παίκτες της ΑΕΚ, 10 του ΠΑΟΚ και 14 του ΠΑΟ! Ο μ.ό. στις κάρτες που είδε ο Ολυμπιακός είναι 3,9, όσος και ο μ.ό. των αντιπάλων της ΑΕΚ, ενώ αυτών του ΠΑΟΚ είναι 3!!!


Στο σεμινάριο της Τρίτης ο Περέιρα απέφυγε να δείξει τα λάθη του Σιδηρόπουλου στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-2 αλλά και το γκολ που μέτρησε στο Αστέρας-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 αν και έγινε… τρομερό επιθετικό φάουλ. Δεν πρόβαλε ούτε το βίντεο της… συνεργασίας του Δημητριάδη της ΑΕΚ με τον Τζήλο και τον βοηθό Δημητριάδη (Καστοριάς).

Ομολογία αποτυχίας αποτελεί η πρόταση της ΚΕΔ στην Superleague να εγκρίνει επιπρόσθετους διαιτητές στα δύσκολα παιχνίδια. Οπως φαίνεται ο Περέιρα και οι υπόλοιποι βρίσκονται σε αδιέξοδο. Βλέπουν ότι με το υλικό που υπάρχει στον πίνακα δεν βγαίνουν τα ντέρμπι και ψάχνουν σανίδα σωτηρίας. Ομως, ας πει κάποιος στον Πορτογάλο ότι το Κύπελλο έγινε με επιπρόσθετους, αλλά αλλοιώθηκε λόγω… χειρουργείων!