Οταν ο Βάτσιος γράφει …ιστορία στα ματς της ΑΕΚ

***«Συναντήθηκαν» και σε Β’, Γ’ Εθνική 
***Παρασκήνιο: Τι ειπώθηκε με τον παρατηρητή στα αποδυτήρια
***Θα υποβιβαστεί προσωρινά, όταν ξεκινήσει η Β' Εθνική, αφού έτσι γίνονταν και πέρσι με όσους προκαλούσαν
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Εκεί, εκεί στη Β’-Γ’ Εθνική έχουν συναντηθεί ξανά ο Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής) και η ΑΕΚ, ο οποίος κάτι παθαίνει όταν τον ορίζουν και κάνει «χοντρά» λάθη υπέρ της! Κι όμως το… εκκωφαντικό φάλτσο του προχθές δεν είναι το μοναδικό υπέρ της ΑΕΚ!
Ο Βάτσιος έγραψε ιστορία και σε άλλα παιχνίδια της ΑΕΚ. Πιο συγκριμένα προκάλεσε όταν τη συνάντησε όχι μόνο στη Β’, αλλά και στη Γ’ Εθνική!
Στο παιχνίδι πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής (Περιστέρι-ΑΕΚ 0-0 στις 05/10/13) και ενώ οι διαιτητές ήταν στα αποδυτήρια, έχοντας ολοκληρώσει τη συμπλήρωση του φύλλου αγώνα και διαβάζοντας ο Βάτσιος το φύλλο αγώνα στους εκπροσώπους του Περιστερίου, διαπιστώθηκε ότι ένας ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ που είχε γραφτεί κανονικά, όχι μόνο δεν ήταν παρών, αλλά το νούμερο που αντιστοιχούσε στη φανέλα του έγινε αλλαγή με άλλον ποδοσφαιριστή. Ο ΑΟ Περιστερίου πήγε να καταθέσει ένσταση, ο Δημητριάδης της ΑΕΚ άρχισε να φωνάζει, με αποτέλεσμα ο Βάτσιος να διορθώσει εκ των υστέρων το φύλλο αγώνα! Ετσι διορθώθηκε περίπτωση πλαστοπροσωπίας.
Στις 29/08/14 ο Βάτσιος διαιτήτευσε ΑΕΚ - Φωκικός 4-0 για το Κύπελλο Ελλάδας, ο πρόεδρος των φιλοξενούμενων Σίμος Παπαδημητρίου είχε δηλώσει: «Αν κάποια ομάδα πρέπει να διαμαρτύρεται είναι μόνο ο Φωκικός γιατί η ΑΕΚ έπρεπε από το 13ο λεπτό να παίζει με 10 παίκτες και να έχει αποβληθεί ο Λαμπρόπουλος ο οποίος ανέτρεψε τον Gacesa την ώρα που ο τελευταίος έβγαινε μόνος του, απέναντι στον τερματοφύλακα».
Κι όμως ο Βάτσιος όχι μόνο ορίστηκε αμέσως, αλλά μετά μπήκε και στο ματς Κυπέλλου ΑΕΚ-Ηρακλής Ψαχνών 3-0 στις 28/10/14. Ενώ το σκορ ήταν 1-0, συγκεκριμένα στο 58’ ανακάλυψε πέναλτι σε πέσιμο του Μπαρμπόσα, χωρίς ο Παληγεώργος να του κάνει κάτι. Η υπόδειξη του Βάτσιου ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους φιλοξενούμενους. Τελικά ο Μπαρμπόσα, ο οποίος έκανε και το θέατρο, έχασε το πέναλτι.
Αμέσως μετά (61’) ακολούθησε ανύπαρκτη αποβολή του Γουόρντεν. Οπως διέρρευσε, ο Βάτσιος έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι ο Γκανέζος επιθετικός τον έβρισε. Η τηλεόραση δεν έδειξε τίποτα σχετικό, παρά μόνον τον Γουόρντεν, όταν έφυγε για τα αποδυτήρια. Εκείνο που έδειχνε ήταν ότι ο Κούτσης, τεχνικός των Ψαχνών, ωρυόταν και κοίταζε προς τον Δέλλα.
Επίσης, η τηλεόραση στο 81’ έδειξε ότι ο Αραβίδης έριξε σφαλιάρα στο πρόσωπο αντιπάλου του, αλλά ο Βάτσιος δεν απέβαλε τον παίκτη της ΑΕΚ.

ΕΨΑΧΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ!
Μόλις ο Βάτσιος σφύριξε τη λήξη του αγώνα Λαμία-ΑΕΚ 0-1 έπεσαν πάνω του άνθρωποι της τυπικά γηπεδούχου ομάδας, δεδομένου ότι το ματς έγινε στο Περιστέρι. «Καλά, τι έδωσες; Ο παίκτης της ΑΕΚ (σ.σ. Λιβάγινα) έχει πέσει δυο μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή», διαμαρτύρονταν.
Ο Βάτσιος… πάγωσε και δεν έβλεπε την ώρα να πάει στα αποδυτήρια. Εψαξε αμέσως το κινητό του τηλέφωνο για να δει τη φάση και όταν είδε τι έκανε, μονολόγησε: «Είναι λίγο εκτός της μεγάλης περιοχής»! Κι όμως, ο ρέφερι παρουσιαζόταν να είναι σίγουρος ότι τάχα υπήρξε παράβαση.
Οταν ο παρατηρητής διαιτησίας, Παναγιώτης Μαυρόπουλος (Μακεδονίας), πήγε στα αποδυτήρια, ο Βάτσιος ήδη γνώριζε το διαιτητικό «έγκλημα» που διέπραξε! «Από την εξέδρα φάνηκε για πέναλτι, αλλά αν δείξει κάτι άλλο η τηλεόραση θα υπάρξει πρόβλημα», του επεσήμανε ο Μαυρόπουλος και αν ισχύει θα πρέπει και ο παρατηρητής να πήγε σε άλλο γήπεδο. Αλλωστε τον… άδειασε μέχρι και ο Βάτσιος, ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε: «Τι άλλο; Δείχνει ότι είναι απέξω το μαρκάρισμα».
Παράλληλα ανέλαβε όλη την ευθύνη για τη φάση, προσθέτοντας ότι δεν συμβουλεύτηκε τον βοηθό Καμπούρη (Εύβοιας).
Γίνεται αντιληπτό πως η κουβέντα έγινε για τη φάση που άφησε άφωνη όλη Ελλάδα μπροστά στον θαυμαστό κόσμο της… εξυγίανσης. Ο Βάτσιος δεν γινόταν να καταλογίσει πιο ανύπαρκτο πέναλτι, που ένας ικανός ρέφερι θα έβλεπε ότι δεν είναι, είτε σφύριζε το παιχνίδι από τον Παρθενώνα είτε από τον Λυκαβηττό. Και να σκεφτεί κανείς ότι παρότι είναι δίπλα, πήγε στην άσπρη βούλα στο 80’ αν και ο Ακόστα δεν έκανε ούτε φάουλ στον Λιβάγια στο μαρκάρισμα εκτός της μεγάλης περιοχής.   
ΚΙ ΟΜΩΣ, ΤΟΝ… ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Ο Βάτσιος ήταν από τους πιο «εκλεκτούς» ρέφερι τόσο την περασμένη σεζόν όσο και την τρέχουσα. Πέρσι σφύριζε, παρότι έκανε λάθη στα περισσότερα παιχνίδια. Φέτος είχε ορισμούς (δύο ως πρώτος, συμπεριλαμβανομένου και του προχθεσινού, και δύο ως τέταρτος) και στα τέσσερα παιχνίδια των πρώτων αγωνιστικών.
Μεγάλη… στιγμή του αποτέλεσε ο αγώνας της περσινής σεζόν Παναθηναϊκός-Βέροια 1-1, όπου ο Βάτσιος έκανε… τερματοφύλακα τον Κουτρουμπή, ο οποίος απέκρουσε με το χέρι την μπάλα πάνω στη γραμμή και ο ρέφερι δεν έδωσε ούτε το πέναλτι ούτε την αποβολή. Το λάθος έγινε στο 52’, μετά από σουτ του Βίτι.
Κι όμως, ο Βάτσιος ορίστηκε στο επίσης περσινό ματς Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-1 και στο 26’ έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στον Μάσα, ο οποίος βούτηξε αφού έπεσε πάνω στο απλωμένο πόδι του Λεάλι. Πρόκειται για πέναλτι-φάντασμα, άρα για απαράδεκτη απόφαση, με το οποίο ο Αστέρας προηγήθηκε.

Κι όμως ο Βάτσιος, ο οποίος προχθές έκανε «χειρουργείο» όπως το αποκαλούν οι φίλαθλοι στην ποδοσφαιρική γλώσσα, είχε ως συνέπεια να αλλοιωθεί ξεκάθαρα το αποτέλεσμα του αγώνα (Λαμία-ΑΕΚ 0-1), προοριζόταν για διεθνής!