Κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Λαμβάνοντας υπόψη τις καταγγελίες του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σάββα Θεοδωρίδη για όσα γίνονται στη διαιτησία, βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι «ερυθρόλευκοι» επαγρυπνούν ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2017-18. Ενα άλλο συμπέρασμα που βγαίνει από τα λεγόμενα του Θεοδωρίδη είναι πως γνωρίζουν τι έχει συμβεί στο παρασκήνιο με τους πίνακες των διαιτητών σε συνδυασμό και με ότι την προηγούμενη περίοδο η διαιτησία έβαλε ουκ ολίγα εμπόδια με αλλεπάλληλα διαιτητικά εγκλήματα. Ομως, οι Πειραιώτες τα ξεπέρασαν λόγω της αγωνιστικής διαφοράς με τους υπόλοιπους (ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ).
Οπως ήδη έχουμε αναφέρει ο Σάββας Θεοδωρίδης προχώρησε σε συγκεκριμένες καταγγελίες και μάλιστα πολύ σοβαρές. Αυτές αφορούν τόσο το παρασκήνιο των πινάκων, όσο και συγκεκριμένα πρόσωπα:
1)«Αρχιδιαιτητής είναι ο Δέδες κι ακολουθούν οι δύο ανεπανάληπτοι Τριτσώνης και Κουκουλάκης».
2) «Εχουν καταντήσει να κάνουν κρυφές συναντήσεις τα βράδια και να ορίζουν τους διαιτητές. Επαναλαμβάνω, με αρχιδιαιτητή τον Δέδε, ο οποίος είπε ενώπιον του κ. Βρέντζου σε εμένα ότι “αν δεν με θέλει ο Ολυμπιακός, θα παραιτηθώ” και του είπα “δεν σε θέλει”. Είσαι άντρας; Και τον προκαλώ να με διαψεύσει».
3) «Είναι ντροπή να είναι στην επιτροπή ο Δέδες, ο Κουκουλάκης και ο Τριτσώνης». Πάντως, ο πρώτος δεν είναι μέλος στην ΚΕΔ.
4) «Με αυτόν τον σούπερ διαιτητή τον Δέδε που κάνει όλες τις προσλήψεις. Αντιπροσωπεύει την ΑΕΚ. Δεν παραιτήθηκε όπως του είχαμε πει. Τέσσερα χρόνια ο Μάνταλος σφυρίζει πρεμιέρες της ΑΕΚ. Είναι απαράδεκτος για εμάς τους Ολυμπιακούς ο Δέδες. Ολα θα ξεκαθαρίσουν πριν τις εκλογές (σ.σ. έχουν προγραμματιστεί για σήμερα) και πρέπει να μάθει η UEFA τι γίνεται».
Γιατί δεν απαντούν είτε με επίσημη ανακοίνωση, είτε με δηλώσεις οι Δέδες, Τριτσώνης, Κουκουλάκης; Ο Περέιρα θα απαντήσει αν είναι αφεντικό στη διαιτησία; Γιατί κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους;

Σταύρος, Μιχάλης, Περέιρα
Εφόσον στο σεμινάριο των διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών της Λίγκας, ο Περέιρα παρουσίασε τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη ως συνεργάτες του, αυτό αποτελεί και… απάντηση ότι οι πίνακες έγιναν με βάση τη φιλοσοφία της προηγούμενης σεζόν και όχι με αντικειμενικά κριτήρια, όπως συνηθίζεται όταν πάνε ξένοι αρχιδιαιτητές σε μια χώρα; «Αυτοί είναι οι συνεργάτες μου, ο Σταύρος, ο Μιχάλης και ο Καλύβας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος. Τους παρουσίασε, αντί να συμβεί το αντίθετο, δηλαδή να παρουσιάσει το δίδυμο τον Περέιρα, επειδή αυτός είναι ο «νέος». Πρόκειται για θέμα που σχολιάστηκε στους κόλπους των ρέφερι.