Βαθμολογία για… πέταμα

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ (24/08)
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σύμφωνα με τις οδηγίες της UEFA στις εκθέσεις των παρατηρητών διαιτησίας ένα σοβαρό λάθος από τον διαιτητή «οδηγεί» σε βαθμολογία 7.9 και θέτει τον ρέφερι στη διάθεση της ΚΕΔ. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως στο ματς της 1ης Αγωνιστικής Ολυμπιακός-ΑΕΛ 4-1 ο παρατηρητής διαιτησίας, Γιάννης Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας) δεν εφάρμοσε τον συγκεκριμένο «κανόνα» για τον Δημήτρη Καραντώνη (Ημαθίας).
Το λάθος του τελευταίου να δώσει κόρνερ στην απόκτηση του αμυνόμενου Φάρκας με το χέρι σηκώνει 7.9, όμως ο Σπυρόπουλος του βάζει υψηλότερο βαθμό. Ασχετα αν ο Καραντώνης το διόρθωσε με παρέμβαση του βοηθού Πετρόπουλου (Αρκαδίας), το λάθος εξακολουθεί να… βαραίνει τον ρέφερι του αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ακόμη και αν δεχθούμε το αντίθετο ότι σωστά ο Σπυρόπουλος δεν το… χρεώνει επειδή τον έσωσε ο βοηθός, δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε το γεγονός ότι ο Καραντώνης δεν απέβαλε τον Φάρκας, δεδομένου πως η μπάλα κατευθύνονταν σε κενό τέρμα. Ούτε ξεπερνιέται ότι ο ρέφερι από την ΕΠΣ Ημαθίας ανέχθηκε τον Φατιόν που κλωτσούσε συνεχώς τους παίκτες του Ολυμπιακού, ούτε ξεπερνιέται ότι στο 51’, δεν απέβαλλε τον Ανδρεόπουλο που έπεσε με τα δύο πόδια πάνω στον Πάρντο και του έδειξε μόνο κίτρινη κάρτα αντί για κόκκινη, ενώ στο 44΄ο Ζίζιτς κλώτσησε τη μπάλα εκτός γηπέδου αλλά δεν παρατηρήθηκε με κάρτα κάρτα.
Οι κανονισμοί είναι κανονισμοί και ο παρατηρητής διαιτησίας μπαίνει για να ελέγχει αν ένας διαιτητής εφαρμόζει τον κανονισμό. Δεν μπαίνει για να κάνει δημόσιες σχέσεις. Αρα, αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι ο Σπυρόπουλος απλά χαμηλώνει τη βαθμολογία, όμως δεν βάζει 7.9 και κάτω στον Καραντώνη. Αρα, η έκθεσή του είναι για… πέταμα. Ούτε παίζει ρόλο αν ένας διαιτητής αλλοίωσε ή όχι το αποτέλεσμα, κάτι που φυσικά ο Καραντώνης δεν έκανε.

ΘΑ τιμωρηθεί ο Σπυρόπουλος για την εκτός τόπου και χρόνου έκθεσή του για τον Καραντώνη;

Κατάντια

Ο βοηθός Νικολακάκης (Ηρακλείου) δεν πέρασε ποτέ τα αγωνιστικά τεστ και κανονικά έπρεπε να τρέξει αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς προβλέπεται δεύτερη ευκαιρία. Μάλιστα δεν τον είχαν βάλει ως κομμένο ούτε στον πίνακα που έβγαλαν σε αντίθεση με άλλους. Όμως, ο Νικολακάκης είδε την πρώτη κίτρινη στο 15.5 του Ariet και τη δεύτερη στο 16.2 ενώ το όριο είναι 16.3. Αυτό σημαίνει ότι κακώς τον όρισαν στο Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός.

Το βίντεο
Επειδή, όπως λένε, τα αγωνιστικά τεστ καταγράφονται σε βίντεο ας δώσουν στη δημοσιότητα αυτό με το γκρουπ που έτρεχε ο Νικολακάκης για να δούμε αν πέρασε ή όχι τα τεστ. Το ό,τι κολλητός του Κουκουλάκη δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφαρμόζεται ο κανονισμός με τα αγωνιστικά τεστ, ούτε να τον παραβαίνουν. Γιατί δεν διαψεύστηκε όταν γράφτηκε;

Κι άλλος
Με βάση τους πίνακες διαιτητών και βοηθών και τους αστερίσκους που έχουν βάλει σε όσους δεν πέρασαν τα αγωνιστικά τεστ και θα ορίζονται εφόσον εκμεταλλευτούν τη δεύτερη ευκαιρία, προκύπτει ότι κακώς δεν έχουν αστερίσκο στον Χαρίση (Γρεβενών). Δεν εβγαλε το Ariet αφού κόπηκε στην Θεσσαλονίκη. Όμως, αυτόν δεν τον όρισε ο Σταύρος-Μιχάλης Περέιρα, σε αντίθεση με τον Νικολακάκη. Για πόσο ακόμα θα εκτίθεται ο Πορτογάλος;

***Εμείς δεν κρίνουμε τον Νικολακάκη τον οποίο θεωρούμε καλό βοηθό αλλά την διάτρητη απόφαση να τον ορίσουν. Η ΚΕΔ κρίνει για τα αγωνιστικά τεστ, όμως κρίνεται κιόλας!
***Στο μεταξύ μετά το δημοσίευμα του ΓΑΥΡΟΥ επανέφεραν τον αστεράκι στον Χαρίση


Διεθνής

Ο Νικολακάκης έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από πέρσι. Μπορεί στον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2016-17 να είχε μπει μια φορά, όπως και σε δυο του ΠΑΟΚ (η μια στα πλέι οφ), όμως στην ΑΕΚ μπήκε σε τέσσερα ματς (η μια στα πλέι οφ) σε σύνολο 14 ορισμών. Τον Οκτώβριο θα γίνει και διεθνής.

Αίσχη στον Αγρίνιο

Ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου, φωτ.) ορίστηκε στο Λαμία-Ολυμπιακός που γίνεται στο Περιστέρι. Ανέβηκε φέτος στην Λίγκα, όμως ως… υποψήφιος είχε σφυρίξει και Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-2, όπου: Στο 4’ δεν απέβαλε τον Ρότσα για γονατιά στο πρόσωπο του Μάρτινς, στο 7’ ο Χαντάκιας χτύπησε τον Καρντόσο και πάλι δεν έδωσε τίποτα, στο 19’ δεν καταλόγισε πέναλτι των Λόπεζ και Κουτρομάνου στον Μάριν, όπως και στο 69’ σε ανατροπή του Ανδρούτσου από τον Κλέσιο.

Βουνό με… βουνό!
Αυτά είναι τα ωραία… Ο Αρετόπουλος (φωτ.) σε ματς της ΑΕΚ. Φαίνεται πως ο Σταύρος Μιχάλης Περέιρα ενημερώνεται για την πρόοδο των Ελλήνων διεθνών και όρισε τον Τρικαλινό ρέφερι στο πιο δύσκολο ματς της αγωνιστικής, δηλαδή στο ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ. Η τελευταία φορά που ο Αρετόπουλος σφύριξε ματς της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα ήταν στις 28/09/15 (Βέροια-ΑΕΚ 1-2) ενώ στο Κύπελλο  διαιτήτευσε (20/04/16 ΑΕΚ – Ατρόμητος 1-0). Πώς να αντέξει κάποιος τόσο μεγάλες συγκινήσεις!