Στα... μέτρα της "εξυγίανσης" και ο Πειθαρχικός Κώδικας - Σκανδαλάρα η κατάργηση των ποινών για μεμονωμένα και εκτεταμένα επεισόδια!

***ΑΙΣΧΟΣ!!!
***Ξεφτιλίζουν Βασιλειάδη, FIFA και UEFA
***Που είναι αυστηρές ποινές, όταν δεν προβλέπονται ποινές για επεισόδια στις κερκίδες;
***Κατά τα άλλα θέλουν να φτιάξουν το ποδόσφαιρο!

***Για κάποιους είναι πιο εύκολο να καταργήσουν τις ποινές από το να ελέγξουν τους οπαδούς τους
***Επίσης, επανέφεραν ότι στη δεύτερη υποτροπή για άναμμα πυρσών θα επιβάλλεται ποινή έδρας. Σχετική διάταξη υπήρχε πρόπερσι αλλά την είχαν καταργήσει πέρσι, επειδή φώναζαν οι ομάδες!!!!
***Γιατί δεν απαγορεύουν και τους πανηγυρισμούς στα γκολ ή τις φιέστες για τα πρωταθλήματα, ιδίως αν πρόκειται για το όγδοο σερί;



Για μια ακόμη φορά οι... εξυγιαντές ξεφτυλίζουν FIFA, UEFA και Βασιλειάδη, οι οποίοι τους στηρίζουν στην άλωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μέχρι και ο Πειθαρχικός Κώδικας είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα τους και με οδηγό να αποφύγουν συγκεκριμένες ΠΑΕ, αυτές που οι οπαδοί τους κάθε χρόνο σπάνε τα γήπεδα με αποκορύφωμα τον "πόλεμο" στον τελευταίο Τελικό Κυπέλλου, τις ίδιες... δυσάρεστες καταστάσεις με τις προηγούμενες χρονιές. Ετσι στο νέο Πειθαρχικό Κώδικα κατάργησαν τις ποινές για μεμονωμένα και εκτεταμένα επεισόδια (τις παραγράφους 5 και 6 του Πειθαρχικού Κώδικα) με τις οποίες τιμωρήθηκαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για τα αίσχη στο Πανθεσσαλικό.
Αντίθετα (άκουσον, άκουσον!) επανέφεραν ότι στη δεύτερη υποτροπή για άναμμα πυρσών θα επιβάλλεται ποινή έδρας. Σχετική διάταξη υπήρχε πρόπερσι αλλά την είχαν καταργήσει πέρσι, επειδή φώναζαν οι ομάδες!!!!
Γιατί δεν απαγορεύουν τους πανηγυρισμούς στα γκολ ή τις φιέστες για τα πρωταθλήματα, ιδίως αν μια ομάδα κατακτά το όγδοο σερί;
Πλέον οι ομάδες θα τιμωρούνται για τις εξής περιπτώσεις αδικημάτων βίας:
1. Απρεπή Συνθήματα – Δείκτες Λέιζερ – Προειδοποιήσεις
2. Πυρσοί, φωτοβολίδες, κροτίδες, καπνογόνα
3. Ρίψεις φωτοβολίδων και αντικειμένων
4. Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο
Απορία: Ξέχασαν να βάλουν ποινές για επεισόδια στις κερκίδες; Κατά τα άλλα προβλέπεται να γίνονται δεκτές οι εκθέσεις της αστυνομίας, όπως και οπτικό υλικό. Για γέλια και για κλάματα.
Το απαράδεκτο της υπόθεσης είναι ότι όλη αυτή η κατάσταση στηρίζεται από τον Βασιλειάδη και ξεφτυλίζονται η FIFA και η UEFA.
Δείτε τι δεν περιλαμβάνεται στο νέο Πειθαρχικό Κώδικα:


5. Μεμονωμένα επεισόδια Σε περίπτωση δημιουργίας μεμονωμένων επεισοδίων πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, επιβάλλονται οι ακόλουθες ποινές:  α)  Χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000) έως είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000), εάν τα επεισόδια έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου, εκτός των κερκίδων ή των αποδυτηρίων και του αγωνιστικού χώρου.  β)  Χρηματική ποινή οχτώ χιλιάδων (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδων ευρώ (40.000), εάν τα επεισόδια έγιναν στις κερκίδες. 

γ)  Χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000) έως εξήντα χιλιάδες (60.000) ευρώ, εάν τα επεισόδια έγιναν στον αγωνιστικό χώρο.  ε)  Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000), εάν τα επεισόδια έγιναν στα αποδυτήρια  στον χώρο των επισήμων, σε βάρος είτε μελών της φιλοξενούμενης ομάδας είτε μεταξύ οποιωνδήποτε άλλων παρευρισκομένων.  στ)  Σε περίπτωση υποτροπής των περιπτώσεων α έως και δ σε επόμενο αγώνα της ομάδας, εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου, η ποινή που προβλέπεται  για κάθε επιμέρους πράξη επιβαρύνεται και μπορεί να ξεπεράσει το ανώτατο προβλεπόμενο για την πράξη αυτή όριο, φθάνοντας μέχρι το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ, προσαυξανομένου του ποσού αυτού κατά είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ για κάθε επόμενη υποτροπή. Επιπρόσθετα, σε περίπτωση τρίτης και περαιτέρω υποτροπής επιβάλλεται και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μιας (1) αγωνιστικής. 

6. Εκτεταμένα επεισόδια Ως εκτεταμένα θεωρούνται τα επεισόδια εκείνα στα οποία εμπλέκεται σημαντικός αριθμός προσώπων. Η πρόκληση κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αυτών φθοράς ξένης ιδιοκτησίας ή έστω απλής σωματικής βλάβης αποτελεί επιβαρυντική περίπτωση. Σε περίπτωση δημιουργίας εκτεταμένων επεισοδίων προ, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, επιβάλλονται οι ακόλουθες ποινές: α)  Χρηματική ποινή σαράντα χιλιάδων ευρώ (40.000) έως εκατό (100.000) χιλιάδων ευρώ, εάν τα επεισόδια έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου. β)  Χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως εκατόν είκοσι χιλιάδων ευρώ (120.000), εάν τα επεισόδια έγιναν στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια.  γ)  Στις ανωτέρω περιπτώσεις α. και β. και ανάλογα με την βαρύτητα των επεισοδίων, το δικαστικό όργανο σωρευτικά με την χρηματική ποινή δύναται να επιβάλλει και ποινή διεξαγωγής ενός (1) έως δύο (2) αγώνες χωρίς θεατές.  δ)  Χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (70.000) έως εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000) και ποινή διεξαγωγής δύο (2) έως τρεις (3) αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα, εάν τα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. ε)  Σε περίπτωση υποτροπής, των ως περιπτώσεων α , β και δ σε επόμενο αγώνα της ομάδας, έως τη λήξη της μεθεπόμενης αγωνιστικής περιόδου, η χρηματική ποινή που προβλέπεται για κάθε επιμέρους πράξη επιβαρύνεται και μπορεί να ξεπεράσει το ανώτατο προβλεπόμενο για την πράξη αυτή όριο, φθάνοντας μέχρι το ποσό των διακοσίων  χιλιάδων (200.000) ευρώ προσαυξανομένου του ποσού αυτού κατά πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ για κάθε περαιτέρω υποτροπή. 

Επιπρόσθετα, επιβάλλονται  ι.  ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για τρεις (3)  αγωνιστικές στην πρώτη υποτροπή, επαυξανομένου του αριθμού των αγωνιστικών κατά μία (1) για κάθε νέα υποτροπή και  ιι. Ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα για την πρώτη υποτροπή, του αριθμού αυτού επαυξανομένου κατά ένα (1) για κάθε νέα υποτροπή.  στ)  Η δίωξη για το πειθαρχικό αδίκημα των εκτεταμένων επεισοδίων γίνεται από το όργανο πειθαρχικής δίωξης του άρθρου 35 του παρόντος