Επιτήρηση χωρίς επιτήρηση από Βασάλο, Λάκοβιτς

***Ο Πειθαρχικός Κώδικας είναι κακή αντιγραφή του προηγούμενου
***Τώρα θα …διορθώσουν τη FIFA και την UEFA που ξέχασε να βάλει ποινές για μεμονωμένα και εκτεταμένα επεισόδια στις κερκίδες;

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Ευάγγελος Γραμμένος δήλωσε ότι «θα γίνει η απαραίτητη διόρθωση. Είναι από αβλεψία. Χοντρή παράλειψη, βέβαια, αλλά δεν έγινε από σκοπιμότητα. Ήταν μια αβλεψία στον πειθαρχικό κώδικα», σχετικά με το ότι δεν προβλέπονται ποινές για εκτεταμένα και μεμονωμένα επεισόδια, δηλαδή για επεισόδια στις κερκίδες.
Τόσο καιρό τα «παπαγαλάκια» δεν υποστήριζαν ότι η FIFA και η UEFA φτιάχνουν έναν αυστηρό Πειθαρχικό Κώδικα; Πως λοιπόν έκαναν αυτή την τεράστια γκάφα; Παρένθεση: Ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας είναι κακή αντιγραφή του προηγούμενου που ήταν πλήρεις. Απλά, δε δουλειά να βρισκόμαστε.
Αρα, δικαιωνόμαστε όταν αναφερόμαστε σε κωμωδία της δήθεν εξυγίανσης που, εξαιτίας της προπαγάνδας που γίνεται, ξευτιλίζονται και οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές.
Πολύ σωστά ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ Ευάγγελος Γραμμένος δεσμεύτηκε να διορθώσει την τεράστια «αβλεψία», όπως τη χαρακτήρισε αλλά εμείς δεν το βλέπουμε έτσι, όμως θα πρέπει να καταλάβει και πόσο ανεύθυνοι και επικίνδυνοι στο… όνομα της δήθεν εξυγίανσης είναι κάποιοι στο Πάρκο Γουδί. Παράλληλα, εξαιτίας της μεγάλης γκάφας δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη πως όλα (Καταστατικό, Πειθαρχικός Κώδικας, ΚΑΠ, Κανονισμός Διαιτησίας κτλ) έγιναν από την Ελλάδα και πως οι Βασάλο, Λάκοβιτς δεν ξέρουν ούτε να επιτηρούν. Αν και πλέον δεν υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται υπό επιτήρηση, καθώς όλα δείχνουν ότι δεν τηρήθηκαν ούτε στο ελάχιστο οι σχετικές εξαγγελίες των FIFA και UEFA. Το χειρότερο είναι πως προκύπτει ότι μπήκαν μπροστά για να περάσουν ευκολότερα όσα ήθελε η κυβέρνηση και τα… στρατηγεία συγκεκριμένων ΠΑΕ, πάντα σε συνεργασία με το ελληνικό... στρατηγείο της UEFA.

Όπως, μετά τους πίνακες που βγήκαν και τους ορισμούς των δυο πρώτων αγωνιστικών, ανέκδοτο είναι ότι Σταύρος Μιχάλης Περέιρα έχει την ευθύνη για τη διαιτησία.