Θα εκτεθεί η FIFA αν γίνουν εκλογές χωρίς… συμμόρφωση της αθλητικής νομοθεσίας

Οι αλλαγές των νόμων Κοντονή που παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, παράλληλα με την κατοχύρωσή του, ήταν το δεύτερο σημαντικό προαπαιτούμενο για να ανοίξει ο δρόμος για εκλογές στην ΕΠΟ, μετά την ψήφιση του καταστατικού από τις ενώσεις. Το ανέφεραν πολλές φορές στη διάρκεια της ΓΣ της ΕΠΟ στις 30 Ιουνίου, τόσο ο επικεφαλής ομοσπονδιών της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, Νόνταρ Αχαλκάτζε, όσο και ο διευθυντής ομοσπονδιών της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς.
Και σα να μην έφτανε αυτό, σε σχετική ερώτηση τι θα γίνει αν ψηφιστεί το κατασταστικό, όπως και έγινε (άσχετα αν οι ενώσεις δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν ή αν έπρεπε να συζητήσει άρθρο προς άρθρο), και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης δεν προχωρήσει σε εναρμόνιση του νόμου, η απάντηση των εκπροσώπων των υπερκειμένων ποδοσφαιρικών αρχών ήταν «τότε θα ξέρουμε ποιος φταίει».
Παρόλα αυτά ανακοινώθηκε ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών στις 18 Αυγούστου. Πάντως, εκλογές θα προκηρυχτούν όταν σταλεί η σχετική κλήση στις ενώσεις…
Οσο για τις υποχρεώσεις του Βασιλειάδη απέναντι στην FIFA διαβάστε ΕΔΩ τις σχετικές δηλώσεις των Αχαλκάτζε, Λάκοβιτς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την διεξαγωγή της ΓΣ της ΕΠΟ στις 30 Ιουνίου.
Και μην αρχίσουν τους συνειρμούς ότι τάχα κάποιος ή κάποιοι δεν θέλουν εκλογές, επειδή με αυτά που κάνουν, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να προκύψει νέα διοικούσα, καθώς πάνε να τους κάνουν με διάτρητη διαδικασία…
Αυτό δεν απασχολεί κανέναν;


Σχόλια