Μαρινάκης: «Θα είμαι ο πρώτος που θα καταγγείλει την Κεντρική Διαχείριση»


Ξεκάθαρο μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως το μετέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Βρέντζος, στο ΔΣ της Λίγκας:

«Ημουν ο πρώτος που στήριξε την κεντρική διαχείριση, κι ας κόστιζε στην ομάδα μου, για να στηριχθούν οι μικρότερες ομάδες και να υπάρχει ευημερία στο ποδόσφαιρο. Όμως, αντί ευημερίας, στο ποδόσφαιρο γέμισαν ορισμένες τσέπες. Αν, λοιπόν, δεν θέλετε την κεντρική διαχείριση, θα είμαι ο πρώτος που θα την καταγγείλει για να μην ισχύει πλέον».
Βλέπουμε πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ εμμέσως πλην σαφώς αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει τίποτα να φοβάται σε περίπτωση που Superleague τα σπάσει με τη NOVA στο θέμα της Κεντρικής Διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, μια εξέλιξη πολύ πιθανή αφού στο σημερινό (24/07) ΔΣ οι «μικρομεσαίες» ομάδες δεν δέχθηκαν ούτε τη μείωση της τάξης του 18 % που προτείνει το συνδρομητικό, ενώ δεν ψηφίστηκε ούτε η προκήρυξη του πρωταθλήματος που προβλέπει μείωση των ομάδων (σ.σ. τα πλέι οφ ήταν βέβαιο ότι θα καταργηθούν) από 16 σε 14 την σεζόν 2018-19. Επίσης, ο Μαρινάκης άφησε αιχμές ότι δεν έγιναν επενδύσεις στο ποδόσφαιρο.
Σε περίπτωση που η Κεντρική Διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων οδηγηθεί στα… βράχια είναι αυτονόητο ότι η Λίγκα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη διάλυσή της, αφού δεν θα υπάρχουν έσοδα. Εφόσον συμβεί αυτό διοργανώτρια του πρωταθλήματος θα γίνει η ΕΠΟ.
Η Superleague θα συνεδριάσει εκ νέου την Παρασκευή σε μια νέα προσπάθεια εξεύρεσης λύσεις, μετά από τρεις αποτυχημένες.