ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Περέιρα είναι αφεντικό στη διαιτησία, όμως οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης θα βγάλουν πίνακες αν…

Μπορεί στο σχετικό Δελτίο Τύπου της ΕΠΟ να ανακοινώθηκε ότι ο Βίτορ Μέλο Περέιρα θα είναι το αφεντικό στη διαιτησία, όμως ουσιαστικά υπάρχει κίνδυνος να κάνει ορισμούς με πίνακες που θα βγάλουν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης! Όλα έχουν σχέση με τον κανονισμό και με τη σύνθεση που θα έχει η νέα ΚΕΔ…

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος κανονισμός θα προβλέπει τριμελή ή τετραμελή ΚΕΔ. Παράλληλα είναι δεδομένο ότι αυτή την στιγμή επικεφαλής στην ΚΕΔ είναι ο Περέιρα και μέλη μόνο οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης. Δηλαδή, δεν ισχύει το σενάριο ότι μέλος της επερχόμενης ΚΕΔ είναι ο Καλύβας, ούτε φυσικά ο Βασάρας που δεν πρόκειται να μπει αφού το τμήμα ανάπττυξης της διαιτησίας θα παραμείνει ξεχωριστό κομμάτι, συνεχίζοντας την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην εκπαίδευση.

Όμως, ο νέος κανονισμός δίνει τη δυνατότητα στον Περέιρα να βάλει όσα μέλη επιθυμεί στην ΚΕΔ και μέσω αυτής να λάβει την πλειοψηφία, ώστε να έχει όχι μόνο τον απόλυτο έλεγχο για τους νέους πίνακες αλλά και για άλλες αποφάσεις που έχουν σχέση με την λειτουργία του κορυφαίου οργάνου της διαιτησίας. Ετσι, ο Πορτογάλος μπορεί να ζητήσει να παραμείνει ο Καλύβας, κάτι σύμφωνα με πηγές θεωρείται δεδομένο, και παράλληλα να προστεθούν και ένας, δυο ακόμη, πιθανότητα παράγοντες της διαιτησίας από την Ελλάδα και όχι από το εξωτερικό.

Με αυτές τις προσθήκες ο Περέιρα θα πάρει τον απόλυτο έλεγχο της ΚΕΔ και θα είναι το απόλυτο αφεντικό. Για τους πίνακες διαιτησίας απαιτείται ψηφοφορία και αυτή τη στιγμή πλειοψηφία στην ΚΕΔ είναι οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης. Αρα;

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η FIFA πρότεινε στον Βασάρα να αναλάβει τα ηνία της ελληνικής διαιτησίας, όμως αυτός αρνήθηκε λόγω φόρτου εργασίας, καθώς ας μην ξεχνάμε ότι είναι μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA, «τρέχει» το πρόγραμμα core που έχει σχέση με την επιμόρφωση και ανάδειξη ταλαντούχων διαιτητών, ενώ είναι και επικεφαλής της διαιτησίας στη Ρουμανία.