Αν βγάλουν πίνακες, θα είναι παράνομοι

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Είναι δεδομένο ότι θα έρθουν ξένοι αρχιδιαιτητές για να αναλάβουν την ΚΕΔ, παρόλα αυτά κάποιοι κάνουν επίδειξη θράσους. Δεν ξέρουμε αν σε αυτό έχουν ευθύνη οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης – δηλαδή μπορεί και να μην ισχύει, όμως εδώ είμαστε για να το διαψεύσουν – όμως κυκλοφορεί έντονα πως μέχρι την Παρασκευή θα βγάλουν νέους πίνακες διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών. Ουσιαστικά η σχετική φημολογία αποτελεί… επιβεβαίωση προηγούμενης που ήθελε να γίνονται αξιολογήσεις αμέσως μετά τις γραπτές εξετάσεις.
Ομως, αν συμβεί αυτό θα πρόκειται για παράνομη διαδικασία. Και ο λόγος δεν είναι ένας αλλά έξι:
1)Μέχρι και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μετά τους απεσταλμένους των FIFA (Ακχαλκάτζε) και Λάκοβιτς (UEFA), προανάγγειλε ότι έρχονται ξένοι αρχιδιαιτητές. Αρα, γιατί η τωρινή ΚΕΔ να δεσμεύσει την επόμενη;
2)Οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, με βάση τον τωρινό κανονισμό, επιλέχθηκαν παράνομα για την ΚΕΔ, επειδή δεν έχουν τα απαιτούμενα προσόντα.
3)Το παράνομο δίδυμο επέλεξε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, εκεί έστελνε η ΠΔΕ όσους ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για διαιτητικά λάθη. Κουτσοκούμνης δεν υπάρχει, άρα δεν υπάρχει και ΚΕΔ.
4)Με βάση τον τωρινό κανονισμό, η τωρινή ΚΕΔ δεν έχει τη σύμφωνη με αυτόν σύνθεση. Προβλέπεται να είναι πενταμελής (με πρόεδρο παράγοντα) ενώ τώρα είναι τριμελής (Τριτσώνης, Κουκουλάκης, Καλύβας).
5)Με βάση τον κανονισμό, πρώτα πρέπει να γίνουν τα αγωνιστικά τεστ και μετά να βγουν οι πίνακες.
6)Ακόμη δεν υπάρχει νέος κανονισμός διαιτησίας και θα βγάλουν πίνακες;
Σε αυτό προσθέστε και ποιοι είναι οι… κύκλοι που διαδίδουν ότι βγαίνουν πίνακες. Πρόκειται για τους… κωμικούς της …εξυγίανσης, με το πρόσχημα της… κάθαρσης, όμως πίσω από αυτές τις λέξεις φαίνεται πως κρύβονται τα θέλω συγκεκριμένων ΠΑΕ. Δηλαδή να βγουν άλλοι από τους πίνακες και να μείνουν οι Σιδηρόπουλος, Μάνταλος, Καλογερόπουλος, Κύζας, Βάτσιος που προκάλεσαν όσο δεν παίρνει;

Να βγουν άλλοι και να μείνουν Σιδηρόπουλος, Μάνταλος, Καλογερόπουλος, Κύζας, Βάτσιος που προκάλεσαν όσο δεν παίρνει;



Συνέπειες στη διαιτησία

Από πουθενά δεν προκύπτει στήριξη για τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Ούτε οι εκπρόσωποι των FIFA, UEFA (Ακχαλκάτζε και Λάκοβιτς, αντίστοιχα), ούτε η ΠΔΕ/ΕΠΟ στον απολογισμό της, ούτε ο Βασιλειάδης είπαν κάποιο καλό λόγο για αυτούς. Θα λέγαμε το αντίθετο, καθώς όλοι συμφωνούν ότι η διαιτησία ήταν πρόβλημα και για αυτό οδηγούμαστε σε ΚΕΔ με τρεις ξένους αρχιδιαιτητές, στο video assistance referee, αλλά και στην επιτήρηση της ξένης ΚΕΔ. Αυτές είναι οι συνέπειες στη διαιτησία επί Τριτσώνη, Κουκουλάκη και αρκετοί είναι αυτοί που απορούν γιατί δεν έχουν παραιτηθεί. Ολόκληρο Κύπελλο κρίθηκε από τους ορισμούς τους…


Φιλοσοφία
Οταν ο Τριτσώνης ήταν διαιτητής παραιτήθηκε, μόλις τον έβγαλαν από διεθνή, καθώς δεν είχε προοπτικές εξέλιξης και απλά στερήθηκε κάποια ταξίδια ως επιπρόσθετος του Σιδηρόπουλου. Η συγκεκριμένη κίνησή του απέσπασε εγκώμια από πολλούς. Στην παρούσα φάση βλέπει ότι απέτυχε, καθώς η διαιτησία έγινε το Νο1 πρόβλημα ενώ δεν ήταν και τους πήραν χαμπάρι μέχρι και στη FIFA, όμως δεν παραιτείται. Άλλη φιλοσοφία έχει ως παράγοντας.


Αποκλεισμός
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η FIFA εξετάζει τον ισχύοντα κανονισμό διαιτησίας και τι εφαρμόστηκε. Επίσης, αν και οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης έκαναν εισηγήσεις, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, μόνη της θα περάσει τις αλλαγές. Εν ολίγοις η τωρινή ΚΕΔ είναι αποκλεισμένη. Ούτε συνάντηση δεν είχαν με τους Ακχαλκάτζε, Λάκοβιτς, όπως συνέβη με τον Βασάρα.


Φοβούνται

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» επιβεβαιώνει ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου σκέφτεται σοβαρά να τεθεί αντίπαλος του Γραμμένου στις εκλογές της ΕΠΟ. Το γράψαμε πρώτοι στον «ΓΑΥΡΟ», καθώς είχε φωτογραφίσει την πρόθεσή του στη ΓΣ της ομοσπονδίας, στις 30 Ιουνίου. Αντίθετα οι… γελοίοι της «εξυγίανσης» δεν έδωσαν βάση στα λεγόμενα του Τζώρτζογλου, επειδή φοβόνταν και στην ιδέα ο Γραμμένος να έχει αντίπαλο.

 «Υπόδουλη»
«Ο Νίκος Τζώρτζογλου είναι προβληματισμένος με τις δυνάμεις που επαγγέλλονται την εξυγίανση και το αν οι προθέσεις τους είναι πραγματικά αγνές και υγιείς, όπως τεχνηέντως προβάλλονται. Είναι προβληματισμένος με την εξάρτηση της πλευράς Γραμμένου απέναντι σε Ιβάν Σαββίδη και Κυβέρνηση, μια στάση υπόδουλη και χειραγωγημένη», αναφέρει χαρακτηριστικά η «Νέα Κρήτη»


Στον αέρα λόγω φιάσκου!
Πολύ… χλωμό είναι το σενάριο της διεξαγωγής των πλέι οφ με τη συμμετοχή του πρωταθλητή αλλά και αυτό της μείωσης των ομάδων από 16 σε 14. Η Λίγκα, η οποία θα αποφασίσει οριστικά την Πέμπτη, το ενέκρινε αρχικά επειδή υπήρχε υπόσχεση (από τον υψηλόβαθμο υπάλληλό της που υποτίθεται ότι έκανε και έρευνα αγοράς) ότι θα αυξηθούν τα ποσά από τα τηλεοπτικά. Ομως, η υπόθεση εξελίχθηκε σε μεγάλο φιάσκο, καθώς η NOVA πρότεινε μείωση!

Κωμωδία για πολύ γέλιο

Μέχρι και αυτό κατάφερε η ανίκανη ΠΔΕ/ΕΠΟ. Δεν είναι που δεν έγιναν εκλογές μέχρι την 31η Μαΐου, σύμφωνα με την προθεσμία που έδωσε η FIFA, αλλά φτάσαμε στο σημείο η Λίγκα να έχει εξαγγείλει ότι την Πέμπτη θα εγκρίνει την προκήρυξη του πρωταθλήματος χωρίς να είναι γνωστοί οι κανονισμοί (ΚΑΠ, Πειθαρχικός Κώδικας κτλ). Στη ΓΣ είπαν ότι είναι έτοιμοι, όμως δεν τους έχει δει κανείς! Θα προλάβουν να τους στείλουν;


Τι έγινε εκείνη η χορηγία του Σαββίδη (φωτ.) στην Superleague; Την Πέμπτη γίνεται κλήρωση του πρωταθλήματος, όμως δεν υπάρχει ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Μάλιστα οι κακές γλώσσες λένε ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και η Λίγκα δεν θα έχει χορηγό! Απόδειξη της οριστικής ρήξης της διοργανώτριας με τη NOVA είναι ότι για δεύτερη συνεχή σεζόν η κλήρωση δεν θα μεταδοθεί.