Εβαλαν μπροστά νέο σκοτεινό σχέδιο

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ (06/07)
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Οι δυνάμεις που άλωσαν το ελληνικό ποδόσφαιρο, πάντα με κρατική υποστήριξη, και γελοιοποίησαν τη λέξη εξυγίανση έβαλαν μπροστά νέο σκοτεινό σχέδιο για τη διαιτησία. Ουσιαστικά θέλουν να διατηρήσουν τα… κεκτημένα, με τις αλλεπάλληλες προκλήσεις: 1) Του… κουρελιάσματος των κανονισμών, 2) Παράνομες επιστροφές διαιτητών, μεσούσης της περιόδου, ρέφερι που κόπηκαν το καλοκαίρι, 3) Εξόφθαλμα διαιτητικά λάθη και ασυλία σε αυτούς που τα κάνουν (είτε ρέφερι, είτε βοηθούς), με αποκορύφωμα την αλλοίωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου, των ημιτελικών και του τελικού.
Σε κάποιους άρεσαν αυτά και σύμφωνα με πληροφορίες, κάτι που φαίνεται και από τα σχετικά δημοσιεύματα της προπαγάνδας, προσπαθούν να πείσουν τη FIFA για να αλλάξει τα σχέδιά της για τη διαιτησία. Ηδη η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει εξαγγείλει την έλευση ξένων αρχιδιαιτητών (πιθανόν θα είναι τρεις) για να αναλάβουν, με κάποιους Ελληνες τα ηνία της ΚΕΔ και ταυτόχρονα αυτοί θα κρίνονται από πενταμελή επιτροπή παρακολούθησης αποκλειστικά για τη διαιτησία, που επίσης θα έχει μέλη από το εξωτερικό και όσοι τη στελεχώσουν θα είναι επιλογή της FIFA, όμως οι σκοτεινές δυνάμεις της… εξυγίανσης προσπαθούν να μπλοκάρουν το συγκεκριμένο σχέδιο, επιβάλλοντας το δικό τους… σκοτεινό.
Ηδη άρχισαν να διαρρέουν και διάφορες αστειότητες. Επειδή τάχα η FIFA θα παρακολουθεί τις διαιτησίες, δεν υπάρχει λόγος να έρθουν ξένοι αρχιδιαιτητές, άρα πρέπει να μπουν Ελληνες και θα κρίνονται αγωνιστική με την αγωνιστική. Αυτό είναι το… τυρί, καθώς η… φάκα είναι ότι θέλουν να περάσουν το δικό τους για να φάνε από τους πίνακες τους διαιτητές, βοηθούς και παρατηρητές που στοχοποίησαν άδικα χωρίς να έχουν υποπέσει σε κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα, χωρίς να κατηγορούνται για κάτι. Μόνη αιτιολογία ότι τάχα… προκάλεσαν, τη στιγμή που άλλοι φέτος έβγαλαν… μάτια με τα λάθη τους και με τον πόλεμο κατά του Ολυμπιακού.

ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ της FIFA έχουν στόχο το 50-50. Σε κάποιους δεν αρέσει, θέλουν 80-20 υπέρ τους

Μάθημα το πάθημα

Ξέρουν οι γνωστοί-άγνωστοι σκελετοί ότι το σχέδιό τους δεν έχει πιθανότητες, όμως δεν πρόκειται να το βάλουν κάτω λόγω του… διαλόγου της κυβέρνησης με τη FIFA και επειδή όλοι οι συνομιλητές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας είναι δικοί τους. Ομως, με την πενταμελή επιτροπή παρακολούθησης της διαιτησίας (η επιτροπή παρακολούθησης του ελληνικού ποδοσφαίρου θα είναι άλλη, επίσης από ξένους) η Παγκόσμια Ομοσπονδία έδειξε ότι πάθημα της έγινε μάθημα. Αργησε πολύ να μάθει για τις επιπτώσεις των επιλογών του Κουτσοκούμνη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ομως, τώρα θέλει να παρακολουθεί τα πάντα την ίδια ώρα.


Δούλεμα

Εφόσον η FIFA υποκύψει στις πιέσεις θα έχουμε και… δούλεμα των ενώσεων. Αν δεν γινόταν οι εξαγγελίες για τη διαιτησία, τόσο από τον εκπρόσωπό της, τον Γεωργιανό Νόνταρ Ακχαλκάτζε, αλλά και η επιβεβαίωση αυτών από τον εκπρόσωπο της UEFA, τον Σέρβο Ζόραν Λακόβιτς, οι ενώσεις θα έβαζαν θέμα στη Γ.Σ. να μη βγουν πίνακες. Μετά τις εκλογές μπορεί να γίνει, όμως κάποιοι θέλουν να βγουν πριν.

Από κοντά
Ακόμη και αν αργήσει να στελεχωθεί η ΚΕΔ και κατ’ επέκταση η επιτροπή παρακολούθησης της διαιτησίας, FIFA και η UEFA θα έχουν άμεση αντίληψη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα βρίσκεται κλιμάκιό τους στο Πάρκο Γουδί και η αρχή θα γίνει σύντομα με την εξέταση των κανονισμών διαιτησίας.

Ελεγχος
 Ο ρόλος της επιτροπής παρακολούθησης της ΚΕΔ θα είναι απλός. Θα την κρίνει ανά πάσα στιγμή και θα χτυπάει… καμπανάκια. Θα ελέγχει αν ορίζονται όλοι οι διαιτητές, όχι σαν την τελευταία σεζόν που άφηναν κόσμο απέξω ή κάποιους όριζαν μια στο τόσο, όπως επίσης και αν τιμωρούνται όσοι κάνουν λάθη, όχι σαν την τελευταία σεζόν που κάποιοι είχαν ασυλία και κάποιους άλλους τους… ξεχνούσαν.

Μέντιουμ
Στην Ελλάδα είχαμε το φαινόμενο, οι αρμόδιοι να έχουν μετατραπεί σε… μέντιουμ! Είχαν καταφέρει να ξεχωρίζουν τα ανθρώπινα λάθη και τα μη!!! Μέχρι και… μέντιουμ θα ζήλευε αυτό, λες και μπορούσαν να είναι μέσα στο μυαλό του καθενός. Δεν τους έκριναν όλους του ίδιο, αφού έπαιζαν αυτοί που έκαναν τα χειρότερα!

Υποβίβασε την… κωμωδία
 «Είναι σημαντικό να ηρεμήσουν τα πράγματα ως προς τη διαιτησία. Αυτό έχουμε δει σε κάποιες χώρες στην Ευρώπη, όπως στην Ουκρανία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, σε πολλές χώρες, και νομίζω ότι αν ηρεμήσουν αυτές οι σχέσεις είμαι σίγουρος ότι η FIFA θα βρει τα κατάλληλα πρόσωπα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς (φωτ.). Ο Σέρβος έκρινε τη χρονιά της γελοιότητας της… εξυγίανσης και τους υποβίβασε. Παράλληλα έδειξαν ότι ξέρουν τι θα κάνουν.

 «Μιλάνε» για Νοέμβριο!
 Μετά την διεξαγωγή της Γ.Σ. της ΕΠΟ και την έγκριση του νέου καταστατικού της, οι εκλογές είναι το επόμενο βήμα. Ομως, πριν από αυτές θα πρέπει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης (φωτ.), να προχωρήσει σε αλλαγές στον αθλητικό νόμο, μεταξύ αυτών και τα κωλύματα, καθώς δεν είναι δυνατόν να εκπίπτει κάποιος μόνο με μια μήνυση και χωρίς να καταδικαστεί. Από το υφυπουργείο διαρρέουν ότι το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο τον Νοέμβριο.