ΕΠΣ Αθηνών, Μακεδονίας και Πειραιά θα ανεβάζουν από δυο ομάδες στη Γ’ Εθνική

***Επειδή είναι ιδρύτριες ενώσεις
Αντιγράφουμε την προκήρυξη της Γ’ Εθνικής:
Προβιβασμός από Ε.Π.Σ.
Οι πενήντα τρεις (53) Πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις (3) Δευτεραθλήτριες Ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) Ομάδες, προβιβάζονται στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία για την περίοδο 2018 - 2019. Σε περίπτωση που μία πρωταθλήτρια Α΄ κατηγορίας τοπικού πρωταθλήματος Ε.Π.Σ. (ή δευτεραθλήτρια προκειμένου περί των τριών ιδρυτριών Ενώσεων) δικαιούμενη να προβιβαστεί δεν δηλώσει συμμετοχή για οποιοδήποτε λόγο στο ως άνω πρωτάθλημα, τότε αντικαθίσταται από την δευτεραθλήτρια και αν αυτή επίσης δεν μπορεί ή δεν δηλώσει συμμετοχή, από την τριταθλήτρια. Αν υπάρξουν δικαιούχες ομάδες που δεν δηλώσουν συμμετοχή και δεν υπάρξει η δυνατότητα να αντικατασταθούν με τον εδώ προβλεπόμενο τρόπο, τότε δεν συμπληρώνονται με άλλο τρόπο και το πρωτάθλημα διεξάγεται με λιγότερες ομάδες.

Αντιγράφουμε από το ιστορικό της ίδρυσης της ΕΠΟ:

Έτσι, το πρωί της Κυριακής 14 Νοεμβρίου 1926, στα γραφεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών, συγκεντρώθηκαν για να συσκεφθούν εκπρόσωποι των τριών ιδρυτριών Ενώσεων, της Αθήνας, του Πειραιά και της Μακεδονίας - Θράκης. «Παρών» δήλωσαν: από πλευράς Αθηνών οι Ευάγγελος Σταμάτης, Απόστολος Νικολαΐδης, Νικόλαος Λωρέντης και Περικλής Πετράκος. Από τον Πειραιά οι Παναγιώτης Καμπέρος, Δημήτριος Αυδής, Νικόλαος Καλούδης και Στέφανος Κουρκουλάκος. Από τη Θεσσαλονίκη οι Αναστάσιος Καμπουρόπουλος και Κωνσταντίνος Χαλκιάς. Η σύσκεψη κράτησε τρεις ώρες. Η δημιουργία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με την υπογραφή του πρακτικού της ίδρυσης, ήταν γεγονός!
Από τότε μόνο η ΕΠΣ Πειραιά παραμένει ενιαία. Η ΕΠΣ Αθηνών «έσπασε» στα τρία αφού υπάρχουν και οι ΕΠΣ Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.
Δεν υπάρχει ΕΠΣ Μακεδονίας-Θράκης αλλά ΕΠΣ Μακεδονίας και ΕΠΣ Θράκης…