Τηλεοπτικά δικαιώματα: Λίγκα και NOVA τραβάνε το σχοινί που είναι έτοιμο να σπάσει

***Κάποιοι δεν αποκλείουν να καταρρεύσει η Κεντρική Διαχείριση
***Στα 6,5 εκατ. ευρώ (σ.σ. οι ρήτρες του συνδρομητικού) ανέρχεται το τίμημα της… εξυγίανσης Κοντονή για τις ΠΑΕ

Μεγάλη διαφορά, η οποία υπολογίζεται στα 10 εκατ. ευρώ,  προέκυψε, μετά τη διεξαγωγή του χθεσινού Δ.Σ. της διοργανώτριας, μεταξύ της Superleague και της NOVA όσον αφορά την πρόταση της τελευταίας για μείωση των χρωμάτων που θα λαμβάνουν οι ΠΑΕ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Η απόσταση ήταν τόσο μεγάλη, με απόδειξη ότι οι εκπρόσωποι της συνδρομητικής κάποια στιγμή αποχώρησαν, όμως κλήθηκαν να επιστρέψουν.
Επί της ουσίας λύση δεν βρέθηκε. Η NOVA ζητεί μείωση ύψους 18% για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, με τις δύο πλευρές να έχουν ήδη συμβόλαιο μέχρι το 2019. Η Λίγκα, μετά από ομόφωνη απόφαση, προχώρησε σε αντιπρόταση για ψαλίδι στο μέγεθος του 8%, όμως υπό την προϋπόθεση η εταιρία να καταβάλει τα 6,5 εκατ. ευρώ, σε δύο δόσεις (τα 3 εκατ. στις 03/07 και στα υπόλοιπα στις 15/07) που έχει παρακρατήσει ως ρήτρες, λόγω της απόφασης του Κοντονή να αναβάλει την έναρξη του προηγούμενου πρωτάθλημα και ενώ προηγήθηκε η καθυστερημένη έναρξη των πλέι οφ της περιόδου 2015-16, επειδή στον υφυπουργό και στην ΑΕΚ δεν άρεσαν οι βοηθοί του τελικού. Το… τίμημα της εξυγίανσης, αφού κανείς δεν σταματούσε το… θέατρο του παραλόγου συγκεκριμένων ΠΑΕ και υφυπουργού.
Φαίνεται ξεκάθαρα η μεγάλη διαφορά μεταξύ Λίγκας και NOVA. Παράλληλα προέκυψαν και κάποια σενάρια ότι υπάρχει κίνδυνος να μη συνεχιστεί η συνεργασία τους, όμως στην πορεία θα φανεί αν είναι σειρήνες ή αν ευσταθούν. Οι σχέσεις τους δεν είναι οι καλύτερες και θυμίζουμε ότι για πρώτη φορά στα χρονικά δεν μεταδόθηκε η κλήρωση της τελευταίας σεζόν.