MEGA: Αν το επιβάλλουν οι συνθήκες η πλευρά Βαρδινογιάννη δεν αποκλείεται να πουλήσει τις μετοχές της στον Μαρινάκη και να αποχωρήσει

***Σε καμία περίπτωση όμως το MEGA, δεν θα περάσει στον απόλυτο έλεγχο του Ιβάν Σαββίδη

ΠΗΓΗ: www.enimerosi24.gr

Αποκλειστικό: Η συμφωνία των καναλαρχών για να παραμείνει υπό τον έλεγχό τους το MEGA
…να πουλήσουν μεταξύ τους τις μετοχές σε περίπτωση αποχώρησης Βαρδινογιάννη


Το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό. Ως εκ τούτου οι αναλύσεις για τη νέα μετοχική σύνθεση του MEGA και ποιος θα έχει τον έλεγχο και το κουμάντο είναι περιττές! Κι αυτό διότι το νέο σχήμα έχει δομηθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της ΝΔ στο δρόμο της για την επιστροφή στην εξουσία!
Διαφωνίες ή διαφορές δεν πρόκειται να υπάρξουν, αλλά ακόμη κι αν προκύψουν… υπάρχουν οι ασφαλιστικές δικλείδες, για να μην απειληθεί ο βασικός στόχος.
Άλλωστε όπως πρώτο το Enimerosi24 είχε γράψει η είσοδος Μαρινάκη στον ΔΟΛ και κατ’ επέκταση στο MEGA, είχε τις ευλογίες του εκδοτικού και τηλεοπτικού κατεστημένου.
Με άλλα λόγια η χθεσινή αλλαγή σελίδας στον ΔΟΛ (που επηρεάζει και το MEGA) είχε την απόλυτη στήριξη των Βαρδινογιάννη, Αλαφούζου, Κυριακού, Κοντομηνά.
Όλοι νωρίτερα είχαν συζητήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την απόφασή του να καταθέσει προσφορά και του παρείχαν τη στήριξή τους!
Έτσι λοιπόν ο στόχος – σε πρώτη φάση, επετεύχθη! Και τα δύο «μαγαζιά» παραμένουν στον έλεγχο του επιχειρηματικού κατεστημένου της χώρας και στη σφαίρα επιρροής της ΝΔ.
Κατά συνέπεια ό,τι κινήσεις και να κάνει ο Ιβάν Σαββίδης θα παραμείνει μειοψηφία… ο έλεγχος του μεγάλου καναλιού (εάν και όποτε ξαναλειτουργήσει) θα είναι σταθερά στην άλλη πλευρά. Η οποία σήμερα εκπροσωπείται από την οικογένεια Βαρδινογιάννη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αφού αθροιστικά το ποσοστό των δυο ξεπερνά το 50%.
Ακόμη όμως κι αν υπάρξει διαφωνία ή εμπλοκή… η άτυπη συμφωνία είναι να πουλήσει η μία πλευρά στην άλλη για να μην αλλάξει «χέρια» το «μαγαζί»!
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν το επιβάλλουν οι συνθήκες η πλευρά Βαρδινογιάννη δεν αποκλείεται να πουλήσει τις μετοχές της στον Μαρινάκη και να αποχωρήσει. Αλλά και στον Μαρινάκη να μην πουλήσει, θα υπάρξει συμφωνία (ενν. της πλευράς Βαρδινογιάννη) με κάποιον από τους υπόλοιπους καναλάρχες, δηλαδή είτε τον Κυριακού είτε τον Αλαφούζο!

Σε καμία περίπτωση όμως το MEGA, δεν θα περάσει στον απόλυτο έλεγχο του Ιβάν Σαββίδη ή κάποιου άλλου επιχειρηματία που δεν θα έχει την έγκριση των υπολοίπων καναλαρχών!