ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ Η ΔΗΘΕΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ: Κατήγγειλαν τη σαπίλα

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μετά τις επιστολές που εστάλησαν στη FIFA, στις οποίες καταγράφεται η σαπίλα της δήθεν εξυγίανσης, το κλιμάκιο της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου συναντήθηκε χθες και με προέδρους ενώσεων, οι οποίοι δεν πρόσκειται στην παράταξη Γραμμένου και δεν… μάσησαν τα λόγια τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε μεγάλη κουβέντα για τα τέρατα και σημεία που έγιναν στο ελληνικό ποδόσφαιρο επί εποχής δήθεν εξυγίανσης, όμως ουσιαστικά αποτέλεσε πισωγύρισμα πολλών δεκαετιών, «ειδικά στη διαιτησία βγήκαν φαντάσματα του παρελθόντος», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.
Από τον Οκτώβριο και μετά είχαμε «τις σφαγές του Δράμαλη» στη διαιτησία και παράλληλα όλα αυτά έγιναν από παράνομη ΚΕΔ, με παράνομους πίνακες διαιτητών και με αλλαγές κανονισμών μεσούσης της περιόδου. Οπως αποκαλύψαμε χθες οι πρόεδροι των ενώσεων ζήτησαν να μη βγουν πίνακες διαιτητών, κάτι λογικό επειδή και από τους ορισμούς φάνηκε ότι θα έχουν συγκεκριμένο χρώμα (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ), ενώ παράλληλα καταγγέλθηκε, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η παράνομη ΚΕΔ ήδη έχει έτοιμους τους νέους πίνακες. Προφανώς, το τελευταίο βασίστηκε στη βιασύνη της να γίνουν τα σεμινάρια προεπιλογής που κανονικά θα έπρεπε να γίνουν τον Ιούλιο, όμως οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης τα έχουν δρομολογήσει από το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου και μετά!
Η FIFA και η UEFA ενημερώθηκαν και τι έγινε στις εκλογές κάποιες ποδοσφαιρικών ενώσεων, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες. Σε όλα αυτά προσθέστε και το γεγονός ότι από πριν γνώριζαν ότι η παράταξη Γραμμένου υποστηρίζεται από τον ΠΑΟΚ, αφού παρακολουθούν τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ειδικά μετά τις καταγγελίες σε βάρος του Κουτσοκούμνη, αλλά και για το έντονο κρατικό άρωμα της ΠΔΕ/ΕΠΟ, εξαιτίας των προσώπων που την στελέχωσαν. Απλά, χθες κάποιοι πρόεδροι ενώσεων που δεν ανήκουν στον πόλο της παράταξης Γραμμένου δεν έκρυψαν πως η διοικούσα ουδέποτε τις υπολόγισε και πως δεν έγινε εξυγίανση, παρά ξεφτίλισαν τη συγκεκριμένη λέξη.


Ο ΝΗΣΙΩΤΗΣ, που ονειρεύεται να γίνει πρόεδρος στην ΚΕΔ, γιατί απουσίασε από τη χθεσινή συνάντηση; Γιατί τον έριξαν οι δικοί του; Πέρασαν οι εποχές που ήταν περιζήτητος;


Τίποτα δεν υιοθετούν

Για να περάσουν τις αυθαιρεσίες τους και ειδικότερα στη διαιτησία, όπου έριξαν μεγάλο βάρος προφανώς για δήθεν εξυγίανση, μας έλεγαν ότι γίνονται αυτά που θέλει η FIFA. Ομως, είναι εμφανές ότι τίποτα δεν υιοθετούν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και αυτό φαίνεται από τα εξής: 1) Η ΠΔΕ/ΕΠΟ δεν συνεχίζει μετά την 31η Ιουλίου, 2) Και εκλογές να μη γίνουν, η νέα διοικούσα δεν θα έχει σχέση με την προηγούμενη, 3) Είτε γίνουν είτε δεν γίνουν εκλογές, η FIFA θα συστήσει επιτροπή η οποία θα παρακολουθεί την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικότερα τη διαιτησία.


«Εξαθλίωση»

Στη συνάντηση της FIFA με προέδρους ενώσεων που δεν πρόκειται στον Γραμμένο έγινε λόγος ακόμη και για «εξαθλίωση του ποδοσφαίρου», όπως επίσης και «για αιχμαλωσία της διαιτησίας» ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφεραν ότι η ΠΔΕ/ΕΠΟ δεν ήταν δυνατόν να πάει κόντρα στην Πολιτεία επειδή κάποια πρόσωπα που τη στελεχώνουν έχουν σχέσεις με τον Κοντονή, αλλά και με συγκεκριμένες ΠΑΕ. Δηλαδή είχαν θητεία διοικούσας συγκεκριμένου σκοπού!

Μίλησαν

Αυτοί που μίλησαν έξω από τα δόντια για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Τζώρτζογλου, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας Καρράς, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά Ανατολάκης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Εβρου Καραβασίλης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσπρωτίας Παππάς και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας Τσιχριτζής.

Γνωστός

Για τον Κουτσοκούμνη, που διαφήμιζε το «μωράκι» του, δεν ειπώθηκαν πολλά. Η FIFA και η UEFA γνώριζε απόλυτα την κατάσταση και είχε πάρει μέτρα από πριν, καθώς ο Κύπριος δεν ασχολείται πλέον με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ενα τίποτα έκανε και θα τον θυμούνται μόνο όσοι ταυτίστηκε με τις απόψεις τους. Πώς θα έκανε εξομάλυνση ένας παράγοντας που ηγείται σε ένα από τα πιο διεφθαρμένα πρωταθλήματα;


Οι επτά

Εκτός από τους προαναφερόμενους προέδρους ενώσεων τον κλιμάκιο των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών συζήτησε και με προέδρους που πρόσκειται στην παράταξη Γραμμένου. Στη συνάντηση εκτός από τον ίδιο παρόντες ήταν και οι Δημητρίου (ΕΠΣ Αθηνών), Βακάλης (ΕΠΣ Σάμου), Παπαχρήστος (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας), Βρακάς (ΕΠΣ Ηπείρου), Αντωνίου (ΕΠΣ Πέλλας) και Λασκαράκης (ΕΠΣ Θεσσαλίας).


Η πλειοψηφία στις ΕΠΣ

Τα «παπαγαλάκια» που προσπαθούν να ισορροπήσουν σε δύο βάρκες, επιμένουν ότι ο Γραμμένος είναι εν δυνάμει πρόεδρος της ΕΠΟ. Καλό θα είναι να αλλάξουν πλευρό, καθώς τους πήραν χαμπάρι ότι αυτό το κάνουν για προσωπικό όφελος. Πλέον δεν υπάρχει παράταξη που να έχει πλειοψηφία στις τάξεις των ποδοσφαιρικών ενώσεων. Ο Γραμμένος έτρεξε μόνος του και ήρθε δεύτερος. Οσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις ξέρουν ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και αυτή είναι η αλήθεια. 


Με μία ψήφο ανά ένωση και μία ψήφο ανά ΠΑΕ πρότεινε η FIFA να γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ, με τον Γιάννη Βρέντζο να εκπροσωπεί τους «ερυθρόλευκους». Επίσης, ειπώθηκε ότι η εκπροσώπηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου θα αυξηθεί στο 22 %.


Τι γνώμη θα σχηματίσει η FIFA αν μάθει ότι φέτος στο πρωτάθλημα της Superleague οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης χρησιμοποίησαν 40 διαιτητές από τις δύο πρώτες κατηγορίες; Για να καταλάβετε τη διαφορά, αρκεί να αναφέρουμε ότι στα προηγμένα πρωταθλήματα δεν μπαίνουν πάνω από 20-24 διαιτητές. Με 40 διαιτητές είναι αδύνατον να υπάρξει πρόοδος. Για την ακρίβεια έγινε ένα ακόμα πισωγύρισμα και δεν είναι το μόνο.