Η οδός της κανονικότητας για το ελληνικό ποδόσφαιρο

***Μια νέα, θεσμικά και οργανωτικά, ποδοσφαιρική διοίκηση πρέπει να αναλάβει, σε άμεση συνεργασία με μια ομάδα κανονικών τοποτηρητών της FIFA ( μια Επιτροπή Παρακολούθησης δηλαδή), να ετοιμάσει ένα σύγχρονο και κυρίως ποδοσφαιρικό κανονιστικό πλαίσιο για την ΕΠΟ
*** Η ίδια η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου πρέπει να αποδεχθεί την οδό αυτή, να αναστείλει κάθε άλλο σχεδιασμό της από εκείνους που παράγονται στη Νιόν και μεταφέρονται στη FIFA για να εφαρμοστούν στην Ελλάδα και να διαδραματίσει,επιτέλους, τον ρόλο για τον οποίο υπάρχει
Σε συνθήκες πολιτικής ομηρίας, προϊόν δεδομένης (και γνωστής στο πανελλήνιο) κυβερνητικής και επιχειρηματικής συνεργασίας, συγκαλείται, με ευθύνη μιας προσωρινής διοίκησης κυβερνητικών και επιχειρηματικών υπαλλήλων, η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Ενώσεων - μελών της ΕΠΟ.  Σημαντικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, με κορυφαίο την έγκριση ή μη ενός νέου σχεδίου καταστατικού, σημαντικότερη η επόμενη μέρα που θα προκύψει από την αυριανή Συνέλευση, καθώς, έτσι ή αλλιώς, θα ξεκαθαριστούν, από τις αποφάσεις που θα ληφθούν, κορυφαίες προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα.
Στην οργάνωση και διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης βαρύς πέφτει ο ίσκιος της FIFA, η οποία, ανεξάρτητα από το αν τον απαξίωσε η ίδια με την συμμετοχή του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού τίποτε που ακούει στο όνομα Κωστάκης Κουτσοκούμνης, έχει πολύ μεγάλες ευθύνες για την απόλυτη παρακμή, τον ακραίο ξεπεσμό στον οποίο έχει φτάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πρόκειται για την ίδια FIFA που δέχθηκε πρόθυμα, χωρίς αντιδράσεις, να παραπλανηθεί από έναν Κουτσοκούμνη, να καλύψει με το ηθικό της πλεονέκτημα τις προσωπικές συμφωνίες του με τους υπουργούς και την κυβέρνηση, να στέρξει στον διορισμό μιας ομάδας κυβερνητικών και επιχειρηματικών υπαλλήλων ως Προσωρινής Διοίκησης, να αποδεχθεί παράνομες μηνιαίες αποζημιώσεις σε "παρατηρητή" που ο Κουτσοκούμνης ονόμασε ( για το χατήρι υπουργού) "Ειδικό Σύμβουλο Επικοινωνίας και Διοίκησης", να συνεργαστεί με τους καταπατητές της Ρήτρας Ανεξαρτησίας και να τραυλίσει απλώς κάτι για εκλογές μόνο και μόνο για να διώξει από πάνω της ( και από τις πλάτες κεντρικών στελεχών της) την ευθύνη (και την συνακόλουθη κούραση) μιας κανονικής και με ποδοσφαιρικούς όρους εξομάλυνσης. Γι΄αυτή τη FIFA μιλάμε, τις τεράστιες ευθύνες της οποίας δεν μπορούν να καλύψουν ούτε οι  αλλαγές προσώπων στις θέσεις των τοποτηρητών της, ούτε οι δήθεν συμφωνίες της με την κυβέρνηση.
Αυτή η FIFA του Κουτσοκούμνη και του "στρίβειν δια του αρραβώνος" εξακολουθεί, λόγω της δομής του αθλήματος σε παγκόσμιο επίπεδο, "να έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι" στην αλλαγή των δεδομένων του ελληνικού ποδοσφαίρου και στην έναρξη μιας κανονικής διαδικασίας εξομάλυνσης που θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά: α. ένα νέο σχέδιο καταστατικού που θα το διαπερνάει από το πρώτο έως το τελευταίο άρθρο η Ρήτρα Ανεξαρτησίας του ποδοσφαίρου και θα είναι πλήρως συμβατό με το αντίστοιχο της FIFA  β. νέους, σε υλοποίηση του καταστατικού, κανονισμούς όπου χρειάζεται να συνταχθούν  γ. μια νέα Επιτροπή Εξομάλυνσης, που θα έχει αποκλειστικά ποδοσφαιρικές αναφορές, θα συγκροτείται από γνώστες των δεδομένων του ελληνικού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου και θα έχει σαφή αντικυβερνητικό προσανατολισμό με την έννοια της υπεράσπισης, έναντι οποιασδήποτε κυβερνητικής παρέμβασης, της αυτονομίας και ανεξαρτησίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Αυτή η νέα, θεσμικά και οργανωτικά, ποδοσφαιρική διοίκηση πρέπει να αναλάβει, σε άμεση συνεργασία με μια ομάδα κανονικών τοποτηρητών της FIFA ( μια Επιτροπή Παρακολούθησης δηλαδή), να ετοιμάσει ένα σύγχρονο και κυρίως ποδοσφαιρικό κανονιστικό πλαίσιο για την ΕΠΟ και αμέσως μετά να συνδιαλλαγεί με την κυβέρνηση για την απολύτως απαραίτητη εναρμόνιση της εθνικής αθλητικής νομοθεσίας με το καταστατικό της ΕΠΟ ( δηλαδή της FIFA). Στο τέλος όλης αυτής της απολύτως κανονικής διαδικασίας θα προκύψουν οι εκλογές για την ανάδειξη μιας νέας, αντιπροσωπευτικής και αποτελεσματικής διοίκησης στην ΕΠΟ.
Η οδός της κανονικότητας που παραπάνω περιγράφεται είναι μονόδρομος για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς θέτει όλα τα εκκρεμή ζητήματα στην πραγματική τους διάσταση, αποφεύγει την ευκολία των μεσοβέζικων λύσεων και διαμορφώνει (και για την ίδια τη FIFA) το απαραίτητο πεδίο για να λυθεί οριστικά το ελληνικό ζήτημα με ποδοσφαιρικούς όρους.
Η ίδια η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου πρέπει να αποδεχθεί την οδό αυτή, να αναστείλει κάθε άλλο σχεδιασμό της από εκείνους που παράγονται στη Νιόν και μεταφέρονται στη FIFA για να εφαρμοστούν στην Ελλάδα και να διαδραματίσει, επιτέλους, τον ρόλο για τον οποίο υπάρχει. Να καθοδηγεί, δηλαδή, το παγκόσμιο ποδόσφαιρο με τους δικούς της όρους, να αρνείται κάθε κυβερνητική παρέμβαση στην ανεξαρτησία του αθλήματος, να υποστηρίζει όλες τις εθνικές ομοσπονδίες απέναντι στις κρατικές επιδιώξεις και να διατηρεί τα απαραίτητα κανονιστικά στεγανά που επιτρέπουν στην ίδια και στα μέλη της να ανταποκρίνονται σε κάθε είδους πίεση.
Κάθε άλλη επιλογή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε εμφύλιο με πρώτο θύμα το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο και τους ανθρώπους του, ανεξαρτήτως οπαδικής ή πολιτικής συμπάθειας.

Ιδού η Ρόδος κύριοι της FIFA! Ο Ρουβίκωνας είναι μπροστά σας. Θα τον διαβείτε επιτέλους;