«Εγραψε» τις ενώσεις

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ

Εχασε μεγάλη ευκαιρία ο πρόεδρος της ΠΔΕ/ΕΠΟ Ιωάννης Δρόσος μιλώντας χθες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής στο πλαίσιο της κατάθεσης του αθλητικού νομοσχεδίου από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. Για την ακρίβεια «έγραψε» η φράση του ότι «υπάρχει ζημιά 13 εκατ. ευρώ, αλλά η ΕΠΟ δεν ζητάει χρήματα από το ελληνικό δημόσιο»!
Είναι αλήθεια ότι η ΕΠΟ δεν επιχορηγείται εδώ και πολλά χρόνια από το δημόσιο, καθώς χάρη στις εκλεγμένες διοικήσεις της έχει ιδίους πόρους. Όμως, η ομοσπονδία, έστω και υπό την προεδρία του προσωρινού προέδρου, ο οποίος αν και δηλώνει άσχετος με το ποδόσφαιρο πήγε στη Βουλή για να το εκπροσωπήσει, έχασε μεγάλη ευκαιρία να θέσει επί τάπητος το θέμα της επιχορήγησης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Μια επιχορήγηση που κόπηκε εδώ και χρόνια, όμως το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι η «καρδιά» όλου του ποδοσφαίρου. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ενώσεις φυτοζωούν, αρκετές δεν κρύβουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, όσο για τα σωματεία ούτε λόγος. Αυτά κρατιούνται χάρη στο μεράκι κάποιων που αγαπάνε το ποδόσφαιρο ή για να είμαστε πιο δίκαιοι έχουν τρέλα με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, επειδή θεωρούν (και έτσι είναι) ότι προσφέρουν στην τοπική κοινωνία που ανήκει ο καθένας τους.
«Στην ΕΠΟ υπάρχει ζημιά 13 εκατ. ευρώ», είπε επίσης στη Βουλή ο πρόεδρος της ΠΔΕ/ΕΠΟ Ιωάννης Δρόσος. Μήπως πρέπει να τον τιμήσουν κατά σειρά οι Πιλάβιος, Σαρρής, Γκιρτζίκης που ενώ το έλλειμμα ήταν μεγαλύτερο κατάφεραν να το μειώσουν; Αν και κανονικά έπρεπε να τους δώσει συγχαρητήρια, εκτός αν άλλο ήθελε να πει και εμείς καταλάβαμε λάθος. Ο δε Γκιρτζίκης άφησε και ταμείο στην ΕΠΟ για να το παραλάβει η ΠΔΕ ώστε τα μέλη της να παίρνουν υψηλούς μισθούς, σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν έχουν διαψευστεί!

Οσο για την άποψή του «υπάρχει μια πολύ σκοτεινή και κακή εικόνα διαχείρισης οικονομικών και διοικητικών υποθέσεων στην ΕΠΟ»: Καλές οι γενικότητες για λόγους εντυπώσεων. Όμως, επειδή μιλούσε στη Βουλή έπρεπε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα.