Το παιχνίδι τώρα αρχίζει

Ιδού, λοιπόν, η πλήρης επιβεβαίωση της τρίτης (και ουσιαστικότερης) εκδοχής της στάσης του κ. Ιβάν Σαββίδη ( δια της εταιρείας DIMERA, με έδρα στην Κύπρο) στον εκπλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, όπως αυτή περιγράφτηκε στο υπό τον διακριτικό τίτλο "μας αποκλείουν αδικαιολόγητα! Φρουρά! Φρουρά!" κείμενο που χθες δημοσιοποιήσαμε.
Προσφορά κατώτερη της αποτίμησης της αξίας των εκπλειστηριαζομένων (υλικών και άϋλων) περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ κατέθεσε ο κ. Σαββίδης, επιλέγοντας, προφανώς, τον αυτοαποκλεισμό του από τη διαδικασία, καθώς ήταν ηλίου φαεινότερο πως απέναντι του είχε ένα τεράστιο επιχειρηματικό μέγεθος που ονομάζεται Βαγγέλης Μαρινάκης, η επιθυμία του οποίου να "¨πάρει τον ΔΟΛ" ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής. Για "την τρέλα του Βαγγέλη για τον ΔΟΛ" μιλούσε η δημοσιογραφική πιάτσα όλες τις προηγούμενες μέρες, αποτυπώνοντας με ακραίες μεν, απολύτως περιγραφικές δε φράσεις την διάθεση του κ. Μαρινάκη να πλειοδοτήσει στον ως άνω διαγωνισμό.
Στην διάθεση αυτή του κ., Μαρινάκη προστέθηκαν, όπως δημοσιογραφικά καταγράφεται πλέον, το τελευταίο διάστημα ισχυρότατες πιέσεις εξόχως πειστικών παραγόντων ακόμη και της διεθνούς γεωπολιτικής σκηνής, στην ιδιαίτερη σκόπευση των οποίων τέθηκαν το τελευταίο διάστημα κινήσεις επιχειρηματικού σε πρώτη ανάγνωση αλλά και γεωπολιτικού σε δεύτερη, που δεν προκύπτει ότι συνάδουν με τους παραδοσιακούς πολιτικούς και γεωστρατηγικούς προσανατολισμούς της χώρας τα τελευταία εβδομήντα χρόνια.
Οι δύο αυτοί παράγοντες είναι προφανές πως έπαιξαν σημαντικότατο ρόλο στον αναπροσανατολισμό των σχεδίων για τον νέο ιδιοκτήτη του ΔΟΛ (και επί της ουσίας ισχυρότατο μέτοχο του MEGA) με τον κ,. Μαρινάκη να περνάει με απόλυτη επιτυχία όλες τις σχετικές εξετάσεις, να καταθέτει την μεγαλύτερη προσφορά και να αναδεικνύεται σε μεγάλο νικητή μιας διαδικασίας που ήταν από την αρχή (και συνεχίζει να είναι) κυρίως πολιτική και στη συνέχεια επιχειρηματική.
Ο κ. Σαββίδης "έκοψε ρόδα μυρωμένα" από τον εκπλειστηριασμό αφού πρώτα φρόντισε να δημοσιοποιήσει, μέσω μιας αστείας καταγγελτικής ανακοίνωσης περί δήθεν αποκλεισμού του από τον διαγωνισμό, την διάθεσή του αυτή υπονομεύοντας ολοφάνερα και την τελική συμμετοχή του η οποία είχε, όπως αποδείχθηκε από τους αριθμούς, τυπικό χαρακτήρα. Στην ουσία έριξε λευκή πετσέτα πριν καν μπει στο ριγκ απέναντι στο θηρίο αντιλαμβανόμενος ότι υπάρχει διαφορά επιχειρηματικών κυβικών και επέλεξε να στρίψει δια του αρραβώνος.
Από εδώ και εμπρός οι (λογικές) εξελίξεις στο μιντιακό, επιχειρηματικό, πολιτικό και ποδοσφαιρικό επίπεδο αναμένονται ραγδαίες, με δεδομένες πλέον νέες, ισχυρές συμμαχίες σε όλο το εύρος των ως άνω δραστηριοτήτων και τίποτε, απολύτως, δεν μπορεί να αποκλειστεί σε όλα τα επίπεδα. Οι αποστάσεις μεταξύ της σκληρής σύγκρουσης με την βελούδινη συμβίωση είναι και ελάχιστες και δυσδιάκριτες.
Ο νέος "σερίφης" που ήρθε στην πόλη είναι (όπως φαίνεται από την έως τώρα τακτική του) έτοιμος για όλα. Από την ακραία σύγκρουση ( το έχει δείξει με πολύ μεγάλη επιτυχία) έως την πλήρη συνεργασία (και στο γήπεδο αυτό μπορεί να διαπρέψει). Το σημαντικότερο; Είναι αυτός (μεταξύ άλλων) που είναι σε θέση να θέτει όρους καθαρής, νόμιμης και με τα όλα τα χαρτιά στο τραπέζι επιλογής.

Υ.Γ. Εν αναμονή των όσων θα συμβούν και πολύ σύντομα μάλιστα ... κρατήστε την αναπνοή σας. Το παιχνίδι τώρα ανοίγει και η τράπουλα πλέον έπαψε να είναι σημαδεμένη.