Γιατί θα είναι ένα ακόμη σκάνδαλο αν βγάλουν πίνακες

***Η FIFA ουδέποτε επιβεβαίωσε την τοποθέτηση του παράνομου διδύμου της ΚΕΔ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Με βάση τις κινήσεις της ΚΕΔ που δεν είναι μόνο προετοιμασίας για την επόμενη σεζόν αλλά και βιαστικές κινήσεις από τις οποίες κάποιος μπορεί να συμπεράνει ότι δείχνουν μέχρι και πανικό για να βγάλουν πίνακες διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών πριν από τις εκλογές της ΕΠΟ, όταν και αν γίνουν αυτές. Φυσικά και θα πρόκειται για σκάνδαλο, αφενός επειδή οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης είναι παράνομοι, άρα είναι αδύνατον να δεχθεί η FIFA να μπαίνουν στην ΚΕΔ πρώην ρέφερι που δεν έχουν θητεύσει το λιγότερο έναν χρόνο ως παρατηρητές, αφετέρου επειδή από την επιστολή της FIFA, με ημερομηνία 14/10/16, με την οποία ενημερώνει για την τοποθέτηση και τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Εξομάλυνσης, δεν προκύπτει ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία έδωσε τέτοιου είδους αρμοδιότητα, είτε στην ΠΔΕ/ΕΠΟ, είτε στην παράνομη ΚΕΔ.
Μάλιστα, οι έχοντες καλύτερη μνήμη θα θυμούνται ότι η FIFA ουδέποτε επιβεβαίωσε την τοποθέτηση των Τριτσώνη, Κουκουλάκη στην ΠΔΕ/ΕΠΟ όπως είχε συμβεί με την τοποθέτηση μελών (Δρόσος, Μπάρτζης, Δέδες, Βρύζας) στη διοικούσα. Και είναι μια απορία πως αφού οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης λογοδοτούν στην Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν συνέβη το ίδιο και με το παράνομο δίδυμο της ΚΕΔ, την στιγμή μάλιστα που χρειάστηκε να επιβεβαιώσει και την τοποθέτηση των Στράτου, Φιλιπποίση με την ιδιότητα των παρατηρητών της διοικούσας.
Με βάση τα παραπάνω, κατά την άποψή μας θα είναι σκάνδαλο αν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης βγάλουν πίνακες. Όμως, κάποιος θα πρέπει να τους σταματήσει, λογικά η FIFA που τις επόμενες μέρες θα στείλει κλιμάκιο στην Ελλάδα για να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά.
Αν το παράνομο δίδυμο της ΚΕΔ κάνει τις αξιολογήσεις φαίνεται από τους ορισμούς ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα είναι οι εκλεκτοί τους.

Η FIFA ουδέποτε επιβεβαίωσε την τοποθέτηση του παράνομου διδύμου της ΚΕΔ

Μεγάλη εντύπωση…
Το παρουσιάζουν ως σωστό προγραμματισμό αλλά γιατί να γίνουν τα πράγματα τελείως διαφορετικά; Το δίδυμο της ΚΕΔ προγραμματίζει να βάλει τις γραπτές εξετάσεις στο δεύτερο 15ήμερο του Ιουνίου. Παράλληλα έστειλε και επιστολή στις ενώσεις με την οποία ζητεί να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για τις αξιολογήσεις το χρονικό διάστημα 29 Μαϊου-16 Ιουνίου.
Γίνεται αντιληπτό πως αν συμβούν αυτά θα ανοίξει ο δρόμος για βγάλουν πίνακες διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών πριν τις 10 Ιουλίου και είναι βέβαιο ότι μέχρι τότε δεν θα έχουν γίνει εκλογές στην ΕΠΟ. Γιατί λοιπόν να δεσμεύσουν εκλεγμένη διοίκηση;

Επιστολές

Η ΕΠΣ Ηρακλείου με επιστολή ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν ορίζονται οι Ηρακλειώτες διαιτητές και άφηνε αιχμές για ρεβανισμό του Κουκουλάκη απέναντι στον Φουκάκη. Η ΕΠΣ Ρεθύμνου ρώτησε γιατί δεν ορίζεται ο Μιχάλης Βοσκάκης και η ΕΠΣ Πειραιά γιατί δεν βάζουν τον Ηλία Σπάθα. Προκύπτει το συμπέρασμα ότι η ΚΕΔ απάντησε μόνο στην πρώτη περίπτωση αλλά όχι απευθείας. Εξακολουθούσε να ορίζει τον Φουκάκη μια στο τόσο!

Τακτική

Η ΚΕΔ των Τριτσώνη, Κουκουλάκη έδειχνε να μην υπολογίζει τις ενώσεις, ξαφνικά με επιστολή της ζητεί να υποβάλλουν προτάσεις για τις αξιολογήσεις. Το τελευταίο προβλέπεται από τον κανονισμό, όμως οι προτάσεις δεν είναι δεσμευτικές. Δηλαδή αν Ρέθυμνο και Πειραιάς ζητήσουν να μείνουν αντίστοιχα οι Βοσκάκης, Σπάθας, θα …σωθούν οι ρέφερι;

Κομμένοι

Με μια ματιά στους ορισμούς βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης έβγαλαν δικούς τους πίνακες μέσα σε αυτούς που βγήκαν νόμιμα το περασμένο καλοκαίρι, ορίζοντας κάποιους και άλλους ελάχιστα, μια στο τόσο ή καθόλου. Αφενός οι πίνακές τους είναι γνωστοί, αφετέρου παρανόμησαν επαναφέροντας του κομμένους του προηγούμενου καλοκαιριού, παρότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπονταν από πουθενά. Υποτίθεται ότι το βασικό ήταν η εφαρμογή του κανονισμού!!!

Μαντάρα

Τα λάθη υπέρ των ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ και μόνο σε βάρος του Ολυμπιακού έσπασαν όλα τα κοντέρ. Ανακοινώσεις για κακές διαιτησίες εξέδωσε το σύνολο των ομάδων της Superleague, ενώ πολλοί θεωρούν ότι η διαιτησία έκρινε και την άνοδο από την Footaball League. Πουθενά δεν πέτυχαν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης. Γιατί να μείνουν;


Καραμέλα υφυπουργού

Δηλώσεις περί «παράγκας» έκανε ο Βασιλειάδης, όμως δεν ξεκαθάρισε τι εννοεί. Εχει άποψη για τη διαιτησία και την εκφράζει, με πιο βασική να αποκοπούν οι ρέφερι από τις ενώσεις. Όμως, δεν έβλεπε τα εξόφθαλμα λάθη στα ελληνικά γήπεδα, που έκριναν τους ημιτελικούς και τον τελικό Κυπέλλου; Τι έκανε όταν ο Βρέντζος ενώπιόν του κατάγγειλε ότι «η διαιτησία δεν είναι υπό τη FIFA αλλά υπό τον Θωμά»;  Επί θητείας του έγιναν αυτά.

 «Παρελθόν» ο υπεύθυνος

Οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης δεν είναι επιλογή της FIFA αλλά του Κουτσοκούμνη. Σε αυτόν παρέπεμψε ο Δρόσος τον Σπανό, όταν ο πρόεδρος του Ατρομήτου πήγε να διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία. Όμως, τώρα ο Κύπριος δεν υπάρχει για το ελληνικό ποδόσφαιρο, επειδή παρέδωσε τον φάκελο στη FIFA. Χώρια την αποτυχία τους στα πάντα όλα, η φυγή του Κουτσοκούμνη είναι ο βασικός λόγος που θα πρέπει να παραιτηθεί το παράνομο δίδυμο.

Ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η νέα ΚΕΔ, οφείλουν να δώσουν το καλό παράδειγμα, βγάζοντας τον Μάνταλο από τους πίνακες. Δεν είναι δυνατόν να ξεχαστεί η επίσκεψη παραγόντων της ΑΕΚ στα αποδυτήρια, μάλιστα ο Θεοδωρίδης κατάγγειλε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη, στο τέλος του αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό.


«Έγινε ένα επεισόδιο που δεν είχε καμία σχέση με εμένα ούτε με τη διαιτησία», δήλωσε ο διαιτητής Κώστας Καριοφύλλης (Πειραιά) σχετικά με την είδηση ότι 30 μηχανόβιοι εισέβαλαν στο κατάστημα αλυσίδας καφέ που διατηρεί στο Περιστέρι, ξυλοκόπησαν το ίδιο και προκάλεσαν ζημιές. Παράλληλα ο πρώην ρέφερι της Football League και νυν της Γ’ Εθνικής κάνει λόγο για σενάρια επιστημονικής φαντασίας.