"Μας αποκλείουν αδικαιολόγητα!" Φρουρά, φρουρά!

 ***Καλές οι καταγγελίες αλλά πρέπει να έχουν και βάση

Απλή ανάγνωση των όσων έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο σχετικώς με τους ανελαστικούς όρους συμμετοχής όσων ενδιαφέρονται στην διαδικασία εκκαθάρισης/εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη ακυρώνει αμέσως κάθε φανερή ή υπονοούμενη ένσταση της εταιρείας "DIMERA" ( συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη) σχετικώς με την χώρα στην οποία πρέπει να εδρεύει το τραπεζικό ίδρυμα που θα εκδώσει την ισόποση με το προτεινόμενο τίμημα εγγυητική επιστολή.
Η Κύπρος είναι μέλος του οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας, άρα τα τραπεζικά ιδρύματα της δεν αποκλείονται, όπως καταγγέλλεται εκ μέρους της DIMERA, εφόσον αυτά λειτουργούν νόμιμα και είναι άμεσα ελεγχόμενα από το κυπριακό κράτος.
Δεν προκύπτει, σε καμία περίπτωση, άρνηση αποδοχής εγγυητικής επιστολής τραπεζικού ιδρύματος εφόσον αυτό καλύπτει τις προϋποθέσεις της προκήρυξης, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, είναι στο αέρα εδώ και σαράντα πέντε μέρες και ο καθένας ενδιαφερόμενος γνώριζε από την πρώτη στιγμή όλες τις προϋποθέσεις έγκυρης συμμετοχής στον πλειοδοτικό διαγωνισμό. Είναι εντελώς παρανοϊκό και να υποθέσει ακόμη κάποιος ότι εταιρείες όπως η πολυδιαφημισμένη DIMERA, δεν διαθέτουν το νομικό επιτελείο που είναι σε θέση να αναγνώσει απλώς μια προκήρυξες και να εντοπίσει "προβλήματα" στη σύνταξη και στην διατύπωση των όρων.
Μια ανάλογη της δημοσιοποιημένης σήμερα καταγγελίας της εταιρείας θα είχε νόημα αν είχε δημοσιοποιηθεί έγκαιρα, ώστε ο ιδιώτης ( ιδιώτες είναι οι τράπεζες που διενεργούν τον πλειστηριασμό) να αντιδράσουν αναλόγως και να τροποποιήσουν ή όχι τους όρους.
Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά και οι αναγνώσεις τους συγκεκριμένες. Τι (μπορεί να) συμβαίνει;
α. Ο κ. Σαββίδης δεν είχε όντως πληροφορηθεί για το όρο αυτό της προκήρυξης, με έμφαση στο "νομίμως λειτουργούντα" (για τα τραπεζικά ιδρύματα των χωρών - μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας) και πρέπει αμέσως να απολύσει χωρίς καμία αποζημίωση όλους τους νομικούς και τους υπαλλήλους που εμπλέκονται στη γκάφα.
β. Αυτή η περίεργη διατύπωση "νομίμως λειτουργούντα" δεν είναι εύκολο να ξεπεραστεί, ειδικώς όταν ο πωλητής είναι επίσης τραπεζικό ίδρυμα, άρα γνωρίζει από πρώτο χέρι αν ο εκδότης της εγγυητικής επιστολής είναι "νομίμως λειτουργών" ή προκύπτουν σκιές στη λειτουργία του με τις οποίες δεν επιθυμεί να μπλέξει, ειδικά όταν αυτές αφορούν στον τρόπο και στις διαδικασίες εισόδου των χρημάτων στη χώρα (και στο τραπεζικό ίδρυμα).
γ. Ο κ. Σαββίδης "ενημερώθηκε αρμοδίως" (μετά τα όσα συνέβησαν με τις μετοχές Μπόμπολα για το MEGA) "¨να κόψει ρόδα μυρωμένα" από την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ, καθώς κάτι περίεργοι εκτός Ελλάδος (ίσως και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού) έχουν αρχίσει και εκνευρίζονται με την τακτική του νεο-Κοσκωτά σε μια χώρα που είναι παραδοσιακά στον σκληρό πυρήνα των συμμάχων τους και δεν έχουν καμία όρεξη να αντιμετωπίζουν κάθε λογής ολιγάρχες
δ. Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά, όπως συνέβη σε εκατοντάδες άλλα ζητήματα, "έστριψε δια του αρραβώνος" σε μια επιλογή της, ένιψε τας χείρας της και άρχισε τα τσάμικα αντιλαμβανόμενη πως σε ιδιωτικές υποθέσεις δεν έχει κανένα λόγο να παρεμβαίνει ( μόνο προβλήματα δημιουργεί η ιδεοληψία της) και ότι ο χώρος δεν είναι εύφορος για να σπείρει ανέμους, μιας και οι διαδικασίες εκκαθάρισης ιδιωτικών επιχειρήσεων ανήκουν αποκλειστικά στο χώρο της ιδιωτικής οικονομίας και κανένα σοβαρό κράτος δεν διανοείται να παρέμβει.
Ότι και να συμβαίνει ένα είναι βέβαιο. Κάθε απόπειρα να ανακοπεί τεχνηέντως η διαδικασία του εκπλειστηριασμού είναι εκ των προτέρων καταδικασμένη, καθώς η προκήρυξη ήταν σαφής και δεδομένη, οι όροι της καθαροί (και ιδιωτικού ενδιαφέροντος) και οι προθεσμίες οριστικές.

Καλές, για επικοινωνιακή κατανάλωση, οι καταγγελίες περί αποκλεισμού, αλλά εκ γενετής αστείες.