Το πρωί της Παρασκευής (05/05), λένε, ότι θα αποφασίσουν για τον τελικό – Μέχρι τώρα γράφουν… ιστορία στην ξεφτίλα

ΩΡΑ 04:15

Συνεχίζεται το δούλεμα με αφορμή τη διεξαγωγή η μη του τελικού Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό του Βόλου. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα στη ΓΓΑ ξεκίνησε σύσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με τον ΓΓΑ Ιούλιο Συναδινό με θέμα την αναβολή του, η οποία διήρκησε πάνω από τέσσερις ώρες για να αποφασίσουν ότι τελικά θα αποφασίσουν το πρωί αν θα γίνει ο αγώνας!!!
Στο Δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι περιμένουν από την ΕΠΟ πρόταση που «θα εξασφαλίζει τόσο την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, όσο και την ασφάλεια των θεατών αλλά και την ελάχιστη, κατά το δυνατόν, ταλαιπωρία τους», όμως επειδή ο τελικός δεν έπρεπε να οριστεί στο συγκεκριμένο γήπεδο, είναι δυνατόν προβλήματα που δεν λύθηκαν τις προηγούμενες μέρες να λυθούν στο παραπέντε; Κατά τα άλλα από το υφυπουργείο μας διαβεβαιώνουν ότι είναι αδιαπραγμάτευτη «η προσήλωση της Πολιτείας στην ουσιαστική εφαρμογή του Νόμου», όμως αν ίσχυε αυτό ο τελικός θα έπρεπε να αναβληθεί.
Το Θέατρο του Παραλόγου, ω Θέατρο του Παραλόγου!
Θέματα που έπρεπε να είχαν ρυθμιστεί από μήνες τρέχουν και δεν φτάνουν την τελευταία στιγμή, προτείνοντας να βάζουν αυτοκόλλητο με τη θέση που θα κάθεται κάθε θεατής με την είσοδό του στο γήπεδο! Παράλληλα η ΕΠΟ ανακάλυψε την τελευταία στιγμή ότι δεν υπάρχει αρίθμηση στα καθίσματα, ρίχνοντας τις ευθύνες στην αστυνομία, ενώ η αρίθμηση των καθισμάτων είναι το αυτονόητο. Όλα τα γήπεδα πρέπει να έχουν αριθμημένα καθίσματα!
Τελικά στην ΠορΔΕ δεν φταίνε για τίποτα, δεν έχουν ευθύνη για τίποτα. Εκείνο που δεν έχουμε δει ακόμη είναι να τα ρίχνουν στον Κουτσοκούμνη, στον Κοντονή αλλά και στο Θόδωρο Θεοδωρίδη, οι οποίοι τους επέλεξαν ενώ είναι ανίκανοι να διοικήσουν. Σε εκείνο που έπεσαν μέσα οι της Ομοσπονδίας είναι ότι ο τελικός θα γράψει ιστορία. Ηδη τα κατάφεραν…
Διαβάστε την ανακοίνωση:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 5 Μαίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με βάση την τήρηση των κανόνων της νομιμότητας και την ασφάλεια των πολιτών πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη, διαβουλεύσεις όλων των εμπλεκόμενων μερών (ΕΛΑΣ, ΕΠΟ, ομάδες) ούτως ώστε να μπορέσει να ξεπεραστεί το πρόβλημα των μη αριθμημένων εισιτηρίων, που υπάρχει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και εμποδίζει την διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλου Ποδοσφαίρου. Αναμένουμε την τελική πρόταση από τη διοργανώτρια Αρχή η οποία θα εξασφαλίζει τόσο την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, όσο και την ασφάλεια των θεατών αλλά και την ελάχιστη, κατά το δυνατόν, ταλαιπωρία τους. Το πρωί θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.
Έχουμε τονίσει ξανά ότι ο Τελικός του Σαββάτου αποτελεί ένα πολλαπλό τεστ. Ένα τεστ για όλους μας. Δεν ξεκίνησε καλά. Αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτο είναι η προσήλωση της Πολιτείας στην ουσιαστική εφαρμογή του Νόμου.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΑΦΟΤΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΓΓΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ:
Από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ανακοινώνονται τα παρακάτω.


«Αναφορικά με το θέμα αρίθμησης των καθισμάτων του Πανθεσσαλικού Σταδίου, ζήτημα που ΔΕΝ απαίτησαν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές, σε αλλεπάλληλες συσκέψεις στον Βόλο, προκειμένου να δώσουν άδεια διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας 2017, την οποία και η αρμόδια επιτροπή ελέγχου καταλληλότητας του γηπέδου έδωσε χθες (Πέμπτη 4/5/2017 και ώρα 19:30), ήδη έχουν προετοιμαστεί συνεργεία υπό τον συντονισμό της ΕΠΟ και την συνδρομή των εμπλεκομένων μερών και όλα τα καθίσματα θα είναι αριθμημένα μέσα στη σημερινή ημέρα. Είμαστε βέβαιοι ότι ο τελικός θα γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο».