Κορυφαίος ακατάλληλος – Καθοριστικό και εξόφθαλμο λάθος η μη αποβολή του Βράνιες από τον Σιδηρόπουλο

***Πρέπει να ντρέπεται για τη διαιτησία του στο ΟΑΚΑ (ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1)
Αν υπήρχε ποδοσφαιρική και διαιτητική ευαισθησία ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), ο κορυφαίος ακατάλληλος διαιτητής, θα έπρεπε ήδη να είχε βγει εκτός πινάκων ή να είχε φύγει μόνος του αφού ξεφτιλίζεται στην Ευρώπη και φυσικά ξεφτιλίστηκε για μια ακόμη φορά στην Ελλάδα, και φυσικά ξεφτιλίστηκε σε ματς του Ολυμπιακού αφού με τα λάθη του τον απέκλεισε από το Κύπελλο.
Το κραυγαλέο λάθος του έγινε στο 22’, όταν δεν απέβαλε τον Βράνιες, ο οποίος πάτησε με τις τάπες τον Μάριν εκτός φάσης και ενώ η μπάλα είχε βγει πλάγιο άουτ. Όμως, ο διεθνής ρέφερι έδειξε κίτρινη στον παίκτη της ΑΕΚ, σε μια φάση που είναι ο ορισμός της κόκκινης κάρτας, σε μια φάση που έγινε μπροστά στα μάτια του. Σα να μην έφτανε αυτό θα μπορούσε να δείξει δεύτερη κίτρινη στον ίδιο παίκτη και στο 83’, σε μια φάση που ο Βράνιες χτύπησε με τον αγκώνα τον τον Καρντόσο στο κεφάλι του. Όμως, κι εδώ απέδειξε ότι είναι ακατάλληλος για ρέφερι αφού δεν έδωσε ούτε το φάουλ!
Εκτός από κορυφαίος ακατάλληλος, ο Σιδηρόπουλος απέδειξε, για μια ακόμη φορά, ότι είναι και κορυφαίος αντι-Ολυμπιακός. Και αυτό έχει με τη φιλοσοφία του. Επέτρεπε το σκληρό παιχνίδι των παικτών της ΑΕΚ, όμως τους έδινε με το παραμικρό φάουλ, ειδικά κοντά στην αντίπαλη περιοχή, δηλαδή του Ολυμπιακού, με το παραμικρό άγγιγμα από τους παίκτες των «ερυθρολεύκων». Δεν… έβλεπε ο Σιδηρόπουλος ούτε τις κλωτσιές των παικτών της ΑΕΚ, ούτε ότι χρησιμοποιούσαν τα χέρια τους.
Από την αρχή έδειξε τι θα κάνει. Στο 2’ δεν έδειξε κίτρινη στον Σιμόες που κλάδεψε τον Φορτούνη, όμως στο 4’ έδειξε κάρτα στον Ρομαό για μαρκάρισμα στον Ντίντακ. Αυτή, όπως ερμηνεύεται, δεν ήταν κίτρινη αλλά κάρτα-μήνυμα!
-Στο 7’ ο Σιμόες πάτησε με τις τάπες τον Ρομαό αλλά και πάλι δεν έβγαλε κάρτα.
-Στο 32’ αντί να δώσει φάουλ υπέρ του Ντα Κόστα, στην εξέλιξη της φάσης έδωσε φάουλ σε βάρος του Ρομαό (σ.σ. έγιναν πολλές αντίστοιχες φάσεις, όπως στο 92’ που δεν καταλόγισε το φάουλ στον Ανδρούτσο, αριστερά και κοντά στην περιοχή της ΑΕΚ αλλά υπέρ της πλάγιο άουτ) αλλά ο Σιδηρόπουλος εκεί, το… κίτρινο βιολί του. Πάντα αγωνιστική η κριτική, γιατί αν δεν ήταν έπρεπε να γράψουμε χειρότερα…
-Στο 45+1’ η κάρτα στον Καπίνο ήταν εύκολη. Δεν διαμαρτυρήθηκε καν!
-Στο 96’ κανείς δεν κατάλαβε γιατί έδειξε δυο κίτρινες μαζί στον Ανέστη σε φάση που έκανε καθυστέρηση!
-Υπερβολική η δεύτερη κίτρινη στον Ντα Κόστα στο 99’.
Ο Σιδηρόπουλος πρέπει να ντρέπεται για τη διαιτησία του στο ΟΑΚΑ. Εκτέθηκε σε όλους τους φιλάθλους. Στις καθυστερήσεις, άσχετα αν το ματς έφτασε στο 99’ δεν παίχθηκε καθόλου ποδόσφαιρο.
-Στα πεσίματα του Ανσαριφάρντ και του Πατίτο δεν υπάρχουν πέναλτι και σωστά δεν δόθηκε η εσχάτη των ποινών.
-Καλοί οι βοηθοί Ευθυμιάδης (Πιερίας), Μπαλτάς (Αχαϊας) και οι επιπρόσθετοι Κομίνης (Θεσπρωτίας), Αρετόπουλος (Τρικάλων).