Τελικός με τις ποινικές ευθύνες να έρχονται

Την απόλυτη εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 2725/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και ειδικότερα των διατάξεων που αφορούν στην έκδοση της άδειας διεξαγωγής του αγώνα υπό την αυστηρή προϋπόθεση της τήρησης όλων των προαπαιτούμενων, όπως αυτά ρητώς περιγράφονται στα σχετικά άρθρα, έχει η Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση Θεσσαλίας (αρμόδια για την έκδοση της σχετικής άδειας) και, σε δεύτερο επίπεδο, ο υπουργεύων τον αθλητισμό κ. Βασιλειάδης.
Αποτελεί κορυφαία παρανομία, με σαφείς και καταγεγραμμένες ποινικές συνέπειες για όλους τους εμπλεκόμενους, η έκδοση άδειας διεξαγωγής αγώνα χωρίς να τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις, χωρίς, δηλαδή, η αθλητική εγκατάσταση να διαθέτει επίσημη άδεια καταλληλότητας. Εννοείται, πως κανείς αγώνας δεν μπορεί να διεξαχθεί στη χώρα (έτσι είχαν αποφασίσει οι φωστήρες που περιβάλλουν ως μόνιμος βρόγχος κάθε υφυπουργό αθλητισμού) αν δεν έχει εκδοθεί γι΄αυτόν ειδική άδεια διεξαγωγής, απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της οποίας είναι η άδεια καταλληλότητας της αθλητικής εγκατάστασης.
Το στάδιο της Ν. Ιωνίας Βόλου, επονομαζόμενο και Πανθεσσαλικό ( σύμφωνα με την έμπνευση όσων ονομάτισαν όλα τα αντίστοιχα στάδια) δεν διαθέτει άδεια καταλληλότητας για ένα απλούστατο λόγο. Δεν χρησιμοποιείται από κανένα εδώ και πολλά χρόνια, άρα κανείς λόγος δεν υπήρχε για να κινήσει κάποιος τη διαδικασία έκδοσης της σχετικής άδειας και να υποστεί την (θεωρητική) βάσανο των ελέγχων και των υποδείξεων για τις αναγκαίες και επιβαλλόμενες βελτιώσεις, οι οποίες έχουν πάντα ένα σχετικό και αξιοσέβαστο κόστος για τον χρήστη.
Να διορθώσει το γήπεδο όλες τις μόνιμες ελλείψεις που έχει από κατασκευής και τις επιπρόσθετες που δημιουργήθηκαν μετά από τόσα χρόνια λειτουργικής εγκατάλειψης είναι πρακτικώς αδύνατο, έως το ερχόμενο Σάββατο 6 Μαίου, για να καταστεί μια νόμιμη έδρα διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων. Στην ουσία το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί δεν επαρκεί ούτε για την σύγκληση της Επιτροπής Ελέγχου, πολύ δεν περισσότερο για την διεξαγωγή των ελέγχων, την καταγραφή των επισημάνσεων, την κοινοποίηση της σχετικής έκθεσης, τη διόρθωση των ελλείψεων, τον εκ νέου επανέλεγχο και την τελική άδεια (μη γελάτε, αυτά λέει ο νόμος). Και για όσους θα υποστηρίξουν ότι είναι δυνατό να ελεγχθεί το γήπεδο, να επισημανθούν οι ελλείψεις, να κοινοποιηθούν στους αρμόδιους και να παραχωρηθεί επαρκής χρόνος για τις απαραίτητες βελτιώσεις, ώστε στο όριο της νομιμότητας να διεξαχθεί ο Τελικός, να πούμε ότι αυτά γίνονται για αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων και όχι για τον κορυφαίο αγώνα μιας ολόκληρης χρονιάς σε επαγγελματικό επίπεδο.
Προκύπτει, λοιπόν, άμεσος ο κίνδυνος, με τη λογική της μικροεξυπηρέτησης και του ελληνικού ωχαδερφισμού, να διεξαχθεί ένας επίσημος αγώνας σε ένα μη αδειοδοτημένο γήπεδο, χωρίς άδεια διεξαγωγής  αγώνα, άρα με διαδικασίες παράνομες και παράτυπες, για τη διεξαγωγή του οποίου οι ευθύνες θα βαραίνουν την αρμόδια Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και τον υπουργεύοντα τον αθλητισμό κ. Βασιλειάδη.
Θα πείτε (και θα έχετε δίκιο) '¨έλα τώρα μωρέ στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ζούμε, τι ψάχνετε τώρα να βρείτε..." μέχρι τη στιγμή που ένα τυχαίο και απρόβλεπτα σοβαρό γεγονός θα συμβεί εντός του γηπέδου ή στον περιβάλλοντα χώρο. Από τη στιγμή εκείνη και μετά και με τις ποινικές ευθύνες να επικρέμανται "επί δικαίων και αδίκων" τα ξαναλέμε.

Ηθικό δίδαγμα: Δεν ήταν καθόλου τρελοί όσοι τα προηγούμενα χρόνια είχαν ανακηρύξει σε μόνιμη έδρα του Τελικού Αγώνα το Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας ανεξαρτήτως αντιπάλων. Κι αν στη φετινή προκήρυξη αυτό άλλαξε, αναζητείστε τον ένοχο εκεί που όλοι ξέρετε ότι κατοικοεδρεύτει πλέον. Για το λόγο αυτό ο Τελικός πρέπει να επανέλθει στο ΟΑΚΑ και άμεσα. Είναι, σας αρέσει, δεν σας αρέσει, το μοναδικό γήπεδο στη χώρα που καλύπτει ένα ελάχιστο στάνταρ ασφάλειας.