Η παράσταση αρχίζει

Στο περιθώριο των όσων συμβαίνουν στην κεντρική ποδοσφαιρική σκηνή πλησιάζει "με δρασκελιές" η ώρα που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται η ετήσια διαδικασία της αδειοδότησης των ομάδων με διακύβευμα, από φέτος, τον υποβιβασμό στην κατώτερη κατηγορία όποιας ομάδας δεν λάβει την προβλεπόμενη άδεια με βάση τα εγκεκριμένα κριτήρια.
Ο έστι μεθερμηνευόμενο ότι τόσο το αρμόδιο τμήμα της ΕΠΟ. όσο και τα δύο "δικαστικά" όργανα θα κληθούν να αποφασίσουν για την υπόθεση "ΠΑΕ Ηρακλής" με δεδομένη και γνωστή σε όλους την απόλυτη αδυναμία της συγκεκριμένης ΠΑΕ να υπερασπιστεί έναντι του τμήματος, των οργάνων και των υπόλοιπων ΠΑΕ της κατηγορίας που έχουν ήδη ( ή θα αποκτήσουν πολύ σύντομα) ειδικό ενδιαφέρον για το μέλλον της ΠΑΕ Ηρακλής στην ανώτερη κατηγορία.
Είναι γνωστό σε όλους (και δεν αμφισβητείται από κανένα), πως ο Ηρακλής δεν δικαιούται αδειοδότησης και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μείνει στην Superleague ακόμη και με βάση τα απλούστερα των κριτηρίων, όπως αυτά περιγράφονται τόσο ως ουσία, όσο και ως καταληκτικές ημερομηνίες διευθέτησης των οικονομικών (κυρίως) διαφορών, ώστε να περιληφθούν στον φάκελο της ομάδας βεβαιωμένες, νόμιμες και αποδείξιμες συμφωνίες αποπληρωμής.
Κανένα όργανο και καμία ποδοσφαιρική δύναμη δεν μπορεί να διατηρήσει την Π.Α.Ε. Ηρακλής στη Superleague ό,τι και αν σκαρφιστεί και όσες πιέσεις και αν ασκήσει.
Οι προθεσμίες του κανονισμού αδειοδότησης είναι τόσο ανελαστικές που δεν διανοείται (πλέον) κανείς ότι θα τις ελαστικοποιήσει ή ότι θα επιτρέψει μιας πιο large ερμηνεία τους για να περιληφθεί σε αυτές και ο Ηρακλής, με δεδομένο, εκτός των άλλων, το ειδικό ενδιαφέρον που θα δείξουν άλλες ΠΑΕ για τις οποίες ισχύει απολύτως ότι έχουν όλα τα δίκια με το μέρος τους να κυνηγήσουν την υπόθεση μέχρι το τέλος, προσδοκώντας στη δική τους δικαίωση με βάση όσα ο ίδιος ο κανονισμός και το ειδικό εγχειρίδιο ορίζουν.
Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και το δεδικασμένο της υπόθεσης του Πανιωνίου (καταχρηστική αδειοδότηση για την οποία η ΕΠΟ τιμωρήθηκε με μεγάλο πρόστιμο από την UEFA,) που συνιστά πλέον την διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν και το μέλλον, για να αντιληφθείτε εύκολα πως η υπόθεση "αδειοδότηση ομάδων" θα προκαλέσει πολύ ισχυρότερες αντιδράσεις από όσες προκλήθηκαν μέχρι σήμερα.

Λάβετε θέσεις μετά την Πρωτομαγιά! Τα επεισόδια που θα εξελιχθούν θα έχουν κεντρικό πρωταγωνιστή ένα πολύπειρο παράγοντα με έφεση στις δικαστικές δικαιώσεις που δεν μπαίνει εύκολα σε καλούπια και ένα σύστημα που καίγεται να κρατήσει τον Ηρακλή στην πρώτη κατηγορία αλλά είναι από εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να παρακάμψει τον κανονισμό.