Δυο μέτρα και δυο σταθμά

Τον Δεκέμβριο του 2011 μια τυχαία, δημόσια και εντελώς κοινωνικού χαραχτήρα συνάντηση στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Athens Hilton μεταξύ του κ. Μαρινάκη, και μελών της τότε διοίκησης της ΕΠΟ. προκάλεσε την οργισμένη επικοινωνιακή αντεπίθεση της "εξυγίανσης", η οποία καθοδηγούμενη από το γνωστό, την περίοδο εκείνη, κέντρο οδήγησε, μέσω της εισαγγελικής παρέμβασης που ακολούθησε ( ομού με σειρά άλλων, ανάλογης κατασκευής, υποθέσεων, δημοσιευμάτων και δήθεν καταγγελιών του στυλ "άκουσα, έμαθα, μου είπαν, νομίζω ... κλπ"), ανθρώπους να κατηγορούνται από την ελληνική δικαιοσύνη για τη σύσταση "εγκληματικής οργάνωσης", να έχουν φορτωθεί στις πλάτες τους τρία και τέσσερα κακουργήματα και να βρίσκονται ακόμη  υπό κατηγορία με άδηλες τις εξελίξεις.
Τον Απρίλιο του 2017 (και άλλες, πολλές, φορές πριν, είτε κατά μόνας, είτε παρέα με τους "έτερους καππαδόκες" της εξυγίανσης σε ξενοδοχεία, γήπεδα, σουίτες, εκδηλώσεις Ενώσεων κλπ ο κ. Ιβάν Σαββίδης συναντήθηκε, σύμφωνα με τα οικεία ρεπορτάζ, με δεκαπέντε (15) προέδρους Ενώσεων - μελών της ΕΠΟ στο, γήπεδο της Τούμπας, στο περιθώριο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, συνομίλησε μαζί τους και τους αποκάλυψε τα ακόλουθα:
α. Οι εκλογές για την ανάδειξη νέας, νόμιμης διοίκησης στην ΕΠΟ θα διεξαχθούν σύντομα.  β. Δεν θα μειωθεί η δύναμη (άρα και η δυναμική) των ερασιτεχνικών Ενώσεων στο συνολικό εκλογικό σώμα της ΕΠΟ  γ. Επ΄αυτών έχει ήδη ασφαλείς πληροφορίες από κυβερνητικά στελέχη και άλλους παράγοντες δ. Ο κ. Κουτσοκούμνης αποφεύγει να έρθει στην Ελλάδα επειδή φοβάται με όσα λέγονται και γράφονται εναντίον του.
Η εν λόγω συνάντηση προβλήθηκε από όλα τα ΜΜΕ ( εξυγιαντικά και άλλα συναφή) με ακραία αντικειμενικό τρόπο. Καταγράφηκε απλώς, παρουσιάστηκε, ως ρεπορτάζ, το περιεχόμενο των συζητήσεων, έγινε μια ιδιαίτερη ψιλοαναφορά στον "κίνδυνο" που νοιώθει ο Κουτοσκούμνης ... και έτερον ουδέν.
Καμία έκπληξη για την ευθεία και χωρίς φύλλο συκής παρέμβαση ενός ιδιοκτήτη και προέδρου ΠΑΕ στις εκλογές της ΕΠΟ. Καμία απολύτως νύξη για το τον απαράδεκτο χαρακτήρα της παρέμβασης αυτής του κ. Σαββίδη και της δεδομένης απόφασής του να εκλέξει ως πρόεδρο στην ΕΠΟ τον εκλεκτό του κ. Γραμμένο. Καμία αναφορά σε "εγκληματικές οργανώσεις" και άλλες "παράνομες πράξεις και πρακτικές". Καμία διασύνδεση της συνάντησης των προέδρων των Ενώσεων με ένα ποδοσφαιρικό μεγαλοπαράγοντα, και των όσων σε αυτή διαμείφθηκαν, με απόπειρες διαφθοράς, με εξαγορά ψήφων, με εγκληματικούς σχεδιασμούς, με ακραία παράνομες επιδιώξεις επηρεασμού του εκλογικού αποτελέσματος. Κάτι τέτοια έχει κάνει η προπαγάνδα στην περίπτωση Μαρινάκη.
Θυμίζω, ότι όλα αυτά συνιστούν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, με τις οποίες διώκονται, με την ευγενική συμμετοχή στην διαμόρφωση και διατύπωση των κατηγοριών από όλα τα μπουκωμένα παπαγαλάκια της εξυγίανσης/εξομάλυνσης/κάθαρσης,  ο κ., Μαρινάκης και οι περισσότεροι που μετείχαν στη συνάντηση στο Athens Hilton σε μια και μόνη συνάντηση, δημόσια ( στο εστιατόριο του ξενοδοχείου) και εντελώς τυχαία.
Τότε ( το 2011 τον Δεκέμβριο) η ιστορία του Hilton κινητοποίησε εισαγγελείς, προκάλεσε έρευνες, συνδέθηκε με άλλες, δήθεν εγκληματικές πράξεις ων ουκ έτσι αριθμός και κατέληξε να αποτελεί σημαντικό μέρους του κατηγορητηρίου.
Υπάρχει, άραγε, κάποιος που έχει απορία, πως γίνεται, για μια συνάντηση εκλογικού, καθαρά, χαρακτήρα, στο γήπεδο της ομάδας του ιδιοκτήτη, στο περιθώριο ενός αγώνα, με την παρουσία του προέδρου - ιδιοκτήτη της ομάδας να μην ανοίγει μύτη;

ΥΓ Ακούει κανείς από την πάλαι ποτέ εξυγιαντική ομάδα;