Ετοιμάζουν νέες σούπερ προκλήσεις

Με δήθεν εξυγίανση και δήθεν εξομάλυνση, λέξεις που ποδοσφαιρικά έχουν ξεφτιλιστεί, δείχνουν ότι δεν έχουν όρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα… σκαριά βρίσκονται νέες σούπερ προκλήσεις στη διαιτησία. Δεν πρόκειται να σταματήσουν ούτε στις «μαύρες λίστες» ούτε στις «σφαγές» των αγωνιστικών τεστ, όπου κατά σύμπτωση κόπηκαν όσοι διαιτητές και βοηθοί δεν ήθελαν συγκεκριμένες ΠΑΕ, με το… σύστημα των δυο μέτρων και δυο σταθμών. Δηλαδή, ρέφερι που… σέρνονταν, είτε στο yo yo test των διαιτητών είτε στο ariet των βοηθών, το πέρασαν άνετα, σε αντίθεση με κάποιους άλλους που αντιμετωπίστηκαν με αυστηρότητα. Ολα αυτά σύμφωνα με καταγγελίες και μαρτυρίες…
Ομως, υπάρχει και το επόμενο στάδιο που… μεταφράζεται σε πλήρη «σάρωση» των ανεξάρτητων διαιτητών και βοηθών. Αλλωστε από τους μέχρι τώρα ορισμούς παίρνουμε μια… γεύση για το τι θα συμβεί το καλοκαίρι, εάν για τους πίνακες αποφασίσουν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης.
Τεράστιο εμπόδιο για τη δήθεν… εξυγίανση είναι οι εκλογές της ΕΠΟ. Σύμφωνα με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA, η οποία κοινοποιήθηκε στην ΕΠΟ στις 14 Οκτωβρίου 2016, η θητεία της διοικούσας λήγει την 31η Μαΐου. Αρα τον Ιούνιο πρέπει να γίνουν εκλογές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος τους είναι να τις μπλοκάρουν. Είτε με καθυστέρηση στην ψήφιση του καταστατικού της ΕΠΟ και των κανονισμών είτε με χρονοτριβή στην εναρμόνιση του αθλητικού νόμου με το καταστατικό της FIFA, όπερ θα σημάνει και την κατοχύρωση του αυτοδιοίκητου, είτε με δικαστικές προσφυγές.
Θέλουν διοικούσα στην ΕΠΟ τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο. Εκείνο που θέλουν να πετύχουν είναι οι νέοι πίνακες να βγουν από τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Τα καλά παιδιά της ΚΕΔ δείχνουν ότι θα πάρουν τα… κεφάλια όσων βρίσκονται σε «μαύρες λίστες» συγκεκριμένων ΠΑΕ, δηλαδή οι «κομμένοι» και όσοι δεν ορίζονται συχνά θα μείνουν εκτός.

ΨΑΧΝΟΥΝ από τώρα τρόπο να μη γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ τον Ιούνιο.

Το… βάρος στους ρέφερι

Πρόσφερε κάτι η… εξομάλυνση στο σύνολο του ποδοσφαίρου; Ποιες αλλαγές κανονισμών και ποιες αλλαγές στο καταστατικό, όταν και τα προηγούμενα ήταν εγκεκριμένα από την FIFA; Για να παρουσιάσουν έργο θα επαναδιατυπώσουν κάποιους και μπορεί να βάλουν… φωτογραφικούς κανονισμούς, σαν αυτούς που άλλαξαν μεσούσης της περιόδου, αν και δεν είχαν δικαίωμα, για να μπουν στην ΚΕΔ παρανόμως οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης και να επιστρέψουν, πάλι παράνομα, διαιτητές και βοηθοί που είχαν κοπεί το καλοκαίρι.
Αλλωστε η… εξυγίανση μόνο με τη διαιτησία ασχολείται, άντε και απολύσεις υπαλλήλων που δεν ήταν διατεθειμένοι να τους κάνουν τα χατίρια.


Απίθανα
Τέτοια βλέπουμε, τέτοια θα συνεχίσουμε να βλέπουμε όσο στην ΕΠΟ παραμένει διοικούσα επιτροπή. Γιατί να αλλάξει κάτι; Ομως, αν καταφέρουν το σχέδιό τους, δηλαδή να βγουν πίνακες από την παρούσα κατάσταση, όλοι ξέρουμε τι θα συμβεί και την επόμενη σεζόν. Η κατάσταση στη διαιτησία θα γίνει χειρότερη και θα αδικούνται συγκεκριμένες ομάδες, όπως θα ευνοούνται συγκεκριμένες. Υπήρξαν αγωνιστικές που έγιναν λάθη σχεδόν σε όλα τα ματς.


Το… έδαφος
Ηδη η… προπαγάνδα άρχισε να βγάζει νέα καραμέλα. Οτι πλέον τα λάθη των διαιτητών είναι ανθρώπινα. Μόνο που και πάλι δεν τα θεωρούν όλα έτσι, καθώς τα διαχωρίζουν ανάλογα με το ποιος ρέφερι τα κάνει και υπέρ ή κατά ποιας ομάδας γίνονται. Κατά σύμπτωση ανάλογα επιβάλλονται και οι τιμωρίες από την ΚΕΔ.

Σενάριο
Υπάρχει και εναλλακτικό σενάριο σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να μπλοκάρουν τις εκλογές της ΕΠΟ. Μέσω του Κουτσοκούμνη να… διαχωρίσουν τη διαιτησία από την εκλεγμένη διοίκηση της ομοσπονδίας, θέλουν τάχα να παραμείνει υπό την εποπτεία της FIFA. Τόσο πολύ φοβούνται το 50-50 που «παπαγαλίζουν» στο όνομα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας! Δεν σέβονται…


Η επιστολή
Σιγά μην ήθελε η FIFA να «φαγωθούν» διαιτητές, βοηθοί και παρατηρητές που δεν κατηγορούνται για τίποτα, παρά μόνο έχουν πέσει θύματα λάσπης και στοχοποίησης από την προπαγάνδα. Αλλωστε στην επιστολή της στις 14/10/16, δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στη διαιτησία σε σχέση με τις αρμοδιότητες της ΠΔΕ/ΕΠΟ. Τους συμφέρει να μάθει;


Συνολικά 8 οι κομμένοι
Μια από τα ίδια, δηλαδή πολύ κλάμα και στα αγωνιστικά τεστ των διαιτητών και βοηθών που έγιναν χθες στη Θεσσαλονίκη. Τα πέρασε μόνο ο διεθνής βοηθός Γιάννης Σίπκας, ενώ σταμάτησαν οι Νίκος Καραϊσαρίδης (Πιερίας), Ηλίας Νατσιούλας (Λάρισας), επίσης κόπηκε και ο Γιώργος Λάζαρης (Καβάλας). Δηλαδή με τους πέντε προχθεσινούς (Γεωργαράκος, Τσολάκης, Κουρομπύλια, Σταυρουλάκης, Φραγκιαδάκης) οι κομμένοι βοηθοί που μένουν εκτός μέχρι το καλοκαίρι ανέρχονται στους οκτώ. Από τους διαιτητές κόπηκε ο Λαμπρόπουλος.

Αναζητείται το… βίντεο
Η ΚΕΔ καταγράφει σε βίντεο τα αγωνιστικά τεστ; Τότε γιατί δεν το έδειξαν στον Λαμπρόπουλο που αμφισβήτησε ότι έπρεπε να κοπεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, και ο βοηθός Λάζαρης (Καβάλας) υπέβαλε το ίδιο αίτημα. Γιατί η ΚΕΔ δεν το δίνει στη δημοσιότητα από τη στιγμή που πρώτη φορά αμφισβητούνται τα τεστ; Επίσης, πρώτη φορά υπάρχουν τόσοι κομμένοι. Χθες στη Θεσσαλονίκη έτρεξαν δέκα διαιτητές της Football League και πέρασε μόνο ο Σερραίος Τζουμαλάκης.


Συμπτώσεις… Οταν ο Μελισσανίδης (20/12/16) επισκέφτηκε την ΚΕΔ, ζήτησε να μην ορίζεται ο Λαμπρόπουλος (Ηλείας), σύμφωνα πάντα με ρεπορτάζ. Αντί οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης να του πουν πως αυτό ισοδυναμεί με ωμή παρέμβαση, ο έμπειρος ρέφερι δεν ορίστηκε ξανά, ενώ κόπηκε και στα τεστ. Πολύ βολικά τους ήρθε η συγκεκριμένη εξέλιξη.

Την Κυριακή έχει προγραμματιστεί ο αγώνας ΑΕΚ-Παναθηναϊκός. Ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να οριστεί ο Σιδηρόπουλος, δύσκολα θα επιλεγεί ο Αθηναίος Παπαπέτρου, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και η λύση του επίσης Αθηναίου Καλογερόπουλου. Ακούγεται ότι μπορεί να πάνε και σε μη διεθνή, άρα κάποιες πιθανότητες έχει και ο Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), ο οποίος ήταν τέταρτος στη Λεωφόρο (Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός).