Οι πραγματικοί υπεύθυνοι

Με επίσημη τοποθέτησή της η ΠΔΕ/ΕΠΟ διευκρίνισε, με τρόπο ξεκάθαρο, το γνωστό σε όλους από την περίοδο συγκρότησης του συνεργείου στη διαιτησία: Η ΚΕΔ/ΕΠΟ με τη σημερινή της σύνθεση υπάγεται απευθείας στην εποπτεία και τον έλεγχο του κ. Κουτσοκούμνη, υπόψη του οποίου, κλήθηκε ο διαμαρτυρόμενος κ. Σπανός, να καταθέσει τις ενστάσεις του. Οι ίδιοι, ως καλοί προξενητές, αναλαμβάνουν, προς διευκόλυνση του κ. Σπανού, να εξασφαλίσουν μια συνάντηση του προέδρου του Ατρομήτου με τον Κύπριο Καλοχαιρέτα όταν αυτός ταξιδέψει στην Ελλάδα.
Δεν είναι καταπληκτικό; Ο έλεγχος, η οργάνωση και η λειτουργία της διαιτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο ανήκει - και επισήμως- στην αρμοδιότητα του προέδρου μιας εκ των χειρότερων σε αξιοπιστία διοργανώσεων (και διαιτητών) εθνικής Ομοσπονδίας και το πρωτοφανές αυτό ξεπούλημα ομολογείται επισήμως ως εάν να μην συμβαίνει το παραμικρό!!!
Σε απλά ελληνικά ο κ. Κουτσοκούμνης, διοικητικός ηγέτης μιας εκ των πλέον αναξιόπιστων σε επίπεδο διοργανώσεων και διαιτησίας εθνικών ομοσπονδιών, εμφανίζεται, δι΄ανακοινώσεως, κάνει ότι γουστάρει στην ελληνική διαιτησία!!!
Μισό το παραμύθι, κομματάκι δύσκολο να το καταπιεί κάποιος, ιδανική η μετάθεση της ευθύνης σε κάποιον που είναι ήδη καμένο χαρτί (αλήθεια πότε θα έρθει στην Ελλάδα και γιατί το τελευταίο διάστημα απέχει από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος;) για το ελληνικό ποδόσφαιρο και σε κάθε περίπτωση ανεπαρκής η διαδικασία που επιλέχθηκε για να φύγουν από την εικόνα οι βασικοί υπεύθυνοι, που δεν είναι άλλοι από εκείνους που επέλεξαν τον κ. Κουτσοκούμνη επειδή "θα άκουγε καλά αυτά που θα του λέγαμε μιας και ήταν δικός μας", στην πορεία ανακάλυψαν ότι "μας πούλησε πρόεδρε, κάνει ότι του κατέβει στο κεφάλι και δεν ακούει κανένα", άρα " δεν φταίμε εμείς, αλλά ο άπιστος Κύπριος που βρήκε χώρο (και ανθρώπους δικούς του), κάνει μόνος του παιχνίδι και δεν μας ακούει".
Αυτοί είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για όλα τα δεινά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η απόλυτη προτεραιότητας της προσωπικής τους επιβίωσης επέβαλε στην ΕΠΟ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προφανώς υπό το κράτος απειλών για δικαστικές εξελίξεις, το χειρότερο καθεστώς επιτροπείας που παρουσιάστηκε ποτέ υπό την ηγεσία του κ. Κουτσοκούμνη, διοικητικού ηγέτη μιας εκ των πλέον ανυπόληπτων σε επίπεδο διοργανώσεων και διαιτησίας εθνικών ομοσπονδιών.
Ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν όταν αποφάσιζαν την επιτροπεία, γνώριζαν άριστα ποιον τοποθετούσαν ως επικεφαλής της επιτροπείας, αντιλαμβάνονταν πλήρως τι περίμεναν από τον δικό τους άνθρωπο, ήταν βέβαιοι με ποιους θα συγκροτούνταν το συνεργείο (όπως και συγκροτήθηκε), είχαν διασφαλισμένη τη δική τους ηθική υπεροχή απέναντι στις εξελίξεις, όποτε χρειάστηκε έδωσαν στεγνά ανθρώπους, αν χρειαστεί θα το κάνουν και πάλι "με καθαρή συνείδηση", καθώς οι ίδιοι είναι υπεράνω των δικών μας αντιπαραθέσεων, λειτουργούν σε ένα επίπεδο "μικρού Θεού" που όλα φροντίζει με τον καλύτερο τρόπο και έχουν την απαίτηση να διοικούν παρασκηνιακά την ΕΠΟ μέχρι να παγώσει η κόλαση.
Στο συνεργείο ο Κωστάκης είναι απλός υπαρχηγός. Οι βασικοί διαμορφωτές της τάσης που σήμερα κυριαρχεί είναι εκτός συνόρων, συνεργάζονται άψογα (εκ νέου και με σαφή εντολή) με τα φαντάσματα που ποδοσφαιρικού παρελθόντος και εξυπηρετούν μια συγκεκριμένη ομάδα.
Τα υπόλοιπα είναι απλώς αστειότητες!!!!

Υ.Γ. Το πιο σύντομο ανέκδοτο: Την ευθύνη της ελληνικής διαιτησίας έχει ο κ. Κοιυτσοκούμνης!!!