Η προφανής σκοπιμότητα

Διαρρέονται, μετά μεγίστης προσοχής, οργάνωσης και σχεδιασμού, σε μερίδα του ενδιαφερόμενου τύπου τα πεδία που πρόκειται, με βάση τις σημερινές εκτιμήσεις, να εκδηλωθεί η αντιπαράθεση FIFA- Πολιτείας σχετικά με τις διατάξεις του νέου καταστατικού της ΕΠΟ.
Αναφέρονται ειδικότερα ζητήματα που αφορούν στο εκλογικό σύστημα (πρόκειται για τις διατάξεις που αφορούν τη συγκρότηση της Γενικής Συνέλευσης), στην οργάνωση, λειτουργία και διοίκηση της διαιτησίας, τα θέματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης προπονητών και τις αντίστοιχες σχολές, την διακριτική ευχέρεια του κάθε υπουργού να διακόπτει όποτε γουστάρει τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις επειδή πρέπει να εξυπηρετηθεί ο κολλητός του που έχει τραυματίες ποδοσφαιριστές. Αφήνεται να εννοηθεί πως " ο καλός υπουργός" δεν έχει πρόβλημα με το εκλογικό σύστημα, συζητάει με θετικό πνεύμα τα περί προπονητών και της αυθαίρετης διακοπής των διοργανώσεων, αλλά έχει πρόβλημα με την διαιτησία, για την οποία το όραμά του δεν συνάδει ακριβώς με τις διατάξεις του σχετικού κανονισμού της FIFA. Ως χρόνος εκδήλωσης της αντιπαράθεσης προσδιορίζεται το χρονικό διάστημα "μετά το Πάσχα".
Η σκοπιμότητα των διαρροών είναι τόσο εμφανής που είναι ν΄απορεί κανείς με τους εμπνευστές και τις (ανομολόγητες) επιδιώξεις τους. Στην ουσία πρόκειται για την διαμόρφωση από τώρα των κατάλληλων συνθηκών, ώστε μια ανύπαρκτη αντιπαράθεση να εκδηλωθεί με όρους σύγκρουσης, να εξελιχθεί σε "πόλεμο μεταξύ του καλού και του κακού" (βάλτε ότι θέλετε στις δύο θέσεις), να χρειαστεί χρόνο και κατανάλωση δυνάμεων για να διευθετηθεί και όλα αυτά προς τι;
Ο βασικός στόχος είναι ένας. Να μην διεξαχθούν εκλογές στην ΕΠΟ πριν, τουλάχιστον, τον Αύγουστο του 2017 οπότε και θα εγκριθούν οι νέοι πίνακες διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας για την αγωνιστική περίοδο 2017/2018.
Οι δυνάμεις (επιχειρηματικές, ποδοσφαιρικές και κυβερνητικές), που πλέον δεν θέλουν ούτε να ακούν για εκλογές πριν τον Αύγουστο (οι πίνακες πρέπει να συνταχθούν από τη σημερινή ΚΕΔ και να εγκριθούν από τη σημερινή ΠΔΕ για να είναι εξασφαλισμένη η σύνθεσή τους) έχουν αποφασίσει να κωλυσιεργήσουν πάση θυσία την διεξαγωγή των εκλογών όσο περισσότερο γίνεται από την ώρα που κατέστησαν αισχρή μειοψηφία στο εκλογικό σώμα και τα όνειρα με τα οποία γαλούχησαν τους δικούς τους αποδείχθηκαν "θερινής νυκτός".
Η τεχνητή δημιουργία μιας αντιπαράθεσης εθνικού χαρακτήρα (η καλή κυβέρνηση κόντρα στην κακιά FIFA) που πλασάρεται, ήδη, εντέχνως και η εξέλιξη της οποίας προς την σύγκρουση προεξοφλείται, εμμέσως πλην σαφώς, με διατυπώσεις περί " του ανεξέλεγκτου αυτοδιοίκητου" (ποτέ δεν υπήρξε ανάλογη κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο) εξυπηρετεί αυτό ακριβώς στο σκοπό. Να οδηγήσει τον κ. Βασιλειάδη σε θέση αντιπαράθεσης με την ΕΠΟ. (και τη FIFA) ώστε να κερδηθεί ο πολύτιμος χρόνος, που θα διασφαλίσει την συγκρότηση των πινάκων από το δίδυμο Τριτσώνη- Κουκουλάκη.
Το χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο της κυβέρνησης με τις αναφορές περί "κυβίστησης" έρχεται να ολοκληρώσει την επιδίωξη, μη τυχόν και κάποιος αντιληφθεί λάθος ή μη επαρκώς τον βασικό στόχο. Στοχεύεται η πιθανή  κυβερνητική κωλοτούμπα ( βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) ακριβώς για να διασφαλιστεί ότι δεν θα συμβεί και η κόντρα θα εξελιχθεί όπως έχει σχεδιάσει ο βασικός εμπνευστής με την βοήθεια του κυβερνητικού εταίρου του.
Τα υπόλοιπα όλα είναι απλές αστειότητες. Μπορούν, όμως, να γίνουν σοβαρά ως ζητήματα αν αποδειχθεί ότι και η FIFA είναι στο κόλπο της καθυστέρησης με την αμέριστη συνδρομή και της UEFA.

Στην περίπτωση αυτή θα μιλάμε ( για μια ακόμη φορά στους τελευταίους έξι μήνες) για διεθνή συμπαιγνία με έντονο ελληνικό άρωμα και γνωστό ακόμη και στις πέτρες ελληνικό σχεδιασμό.