Η πρόταση της Λίγκας για την ΚΕΔ

Στη συνάντηση της Superleague (Στράτος, Γκαγκάτσης, Μποροβήλος) με την ΠΔΕ/ΕΠΟ (Δρόσος, Μπάρτζης) και σε συνεργασία με κλιμάκιο της UEFA, η διοργανώτρια πρότεινε τριμελή ΚΕΔ με δυο εκλεγμένα μέλη από όσους ρέφερι, βοηθούς και παρατηρητές βρίσκονται στους πίνακες των τριών εθνικών κατηγοριών, ενώ το τρίτο μέλος να επιλέγεται από το ΔΣ της Superleague.
Και δεν βρέθηκε κανείς να τους πει ότι το μοντέλο διοίκησης της διαιτησίας ορίζεται από την ίδια την FIFA και την UEFA και είναι δυο παράγοντες και τρεις πρώην διαιτητές (ή 1-4), με πρόεδρο και αναπληρωτή. Και δεν βρέθηκε κανείς να τους πει ότι οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές απαγορεύουν οι Λίγκες να έχουν λόγο στη διαιτησία. Και δεν βρέθηκε κανείς να τους πει πως υπάρχει σύμβαση διαιτησίας με την UEFA που προβλέπει το μοντέλο διοίκησης της διαιτησίας.
Αυτά προβλέπονται από τα καταστατικά και τους κανονισμούς των FIFA, UEFA, αλλά εδώ δεν τα γνωρίζουν , παρότι υποτίθεται ότι στο… Ελλαδιστάν κάνουν ότι θέλουν οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές (μέχρι και διαιτητές στοχοποιούν, εξαφανίζοντάς τους από τους ορισμούς).

Οσο για την αύξηση της εκπροσώπησης της Λίγκας στη ΓΣ της ΕΠΟ, από το 10 % στο 36 % και από 4 και 5 μέλη στο ΔΣ, όπως και στην μείωση των μελών του ΔΣ από 21 σε 15, τέτοια θα ακούσουμε πολλά, από τη στιγμή που οι ενώσεις είναι αποκλεισμένες από την ομοσπονδία. Αυτές θα κληθούν να ψηφίσουν τις αλλαγές. Ενδιαφέρει κανέναν τι άποψη έχουν;