Και η πίτα ακέραια και ο σκύλος χορτάτος

Πρόκειται, όπως και αν αναγνωσθεί, περί καταπληκτικής ατάκας/δικαιολογίας: "Μας εκβιάζει ο Εσιέν με την αδειοδότηση της ομάδας αν δεν του καταβάλλουμε όσα του οφείλουμε...". Μάλιστα κατατέθηκε σοβαρά ως μέρος των όσων περιλαμβάνονται στο υπόμνημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενώπιον της Α΄ ΕΕΟΔ. της ΕΠΟ, όπου εξετάζεται η οικονομική διαφορά.
Η πλήρης (;) αδυναμία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να ανταποκριθεί σε συμβατικές υποχρεώσεις (ορθότερα σε μέρος των συμβατικών υποχρεώσεων καθώς ένα άλλο ο ποδοσφαιριστής το χάρισε στην εταιρεία) που η ίδια, με γνώση των συνεπειών των κανονισμών δημιούργησε επιχειρείται να αποτελέσει, δια της οδού της αδειοδότησης της ομάδας, ελαφρυντικό ενώπιον της Επιτροπής, ώστε να κριθεί υπέρ της η διαφορά!!!
Με άλλα λόγια "και δεν έχουμε να πληρώσουμε και ζητάμε από το δικαστήριο την αδυναμία αυτή να την εκλάβει ως σοβαρό επιχείρημα και να μας δικαιώσει". Δηλαδή, ο ποδοσφαιριστής να μην εισπράξει όσα του οφείλονται με βάση τα συμφωνηθέντα και με ελεύθερη βούληση των μερών υπογραφέντα, αλλά το αποτέλεσμα αυτό να κρίνει την υπόθεση υπέρ του μπαταξή.
Μιλάμε ότι αυτά δεν συμβαίνουν ούτε σε ομάδα της πατρίδας του Κιμ Γιογκ Ουν. Κι όμως λέγονται σοβαρά, αναπαράγονται σοβαρότερα και επιχειρείται να δημιουργήσουν προϋποθέσεις δικαίωσης σοβαρότατα.
Δηλαδή, ο Πανιώνιος, που απώλεσε την προηγούμενη περίοδο την αδειοδότηση που έλαβε, με παρέμβαση μάλιστα της ίδιας της UEFA, πως πρέπει να αισθάνεται όταν διαβάζει στον τύπο τις αιτιάσεις αυτές και γνωρίζει ότι έως τις 31.03.2017 θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί ή νόμιμα διακανονιστεί( με σαφή αποδεικτικά στοιχεία) όλες οι οφειλές προς ποδοσφαιριστές κ.λ.π.;

Ελλάδα 2017. Επαγγελματικό (;) ποδόσφαιρο...