Η διαιτησία στην Ξάνθη, τα λάθη (;) των βοηθών, οι τηλεοπτικές «γραμμές» στα οφσάιντ και η ανακοίνωση του ΠΑΟ

***Για δείτε ξανά το δήθεν οφσάιντ του Μπεργκ (pics)
***Την προηγούμενη εβδομάδα που ο ΠΑΟ έβαλε δυο γκολ οφσάιντ στην Τρίπολη ήταν εκπαιδευμένοι οι βοηθοί;

SUPERLEAGUE
22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΞΑΝΘΗ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0
3              Κίτρινες               1
11           Φάουλ                  15          
 2             Οφσάιντ              3             
 3             Κόρνερ                 1
Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας),
Χαρίσης (Γρεβενών)
4ος: Κύζας (Δράμας)
Παρατηρητής: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)

Μεγάλη κουβέντα για τη διαιτησία στην Ξάνθη άνοιξε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έβγαλε και ανακοίνωση. Μια φορά είχε θεματάκι ο ΠΑΟ φέτος και άρχισε τα... τύμπανα, αν και πριν ευνοούνταν σχεδόν σε κάθε αγωνιστική. Καλά να πάθουν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης οι οποίοι όπως φαίνεται από τους ορισμούς …υποκλίνονται ευλαβικά στη «μαύρη λίστα» που δόθηκε, άγνωστο με ποιον τρόπο από τους «πράσινους», και τιμωρούν ή όχι διαιτητές ανάλογα με τα μηνύματα που τους στέλνει η προπαγάνδα, η οποία υπηρετεί και τα συμφέροντά τους. Φυσικά και δεν τιμωρήθηκε κανείς από τους διαιτητές που μέχρι τώρα ευνόησαν τον Παναθηναϊκό.
Μπορεί στην ανακοίνωση να μη γράφουν κάτι σχετικό, όμως ανακάλυψαν πέναλτι του Σιλά στον Βιγιαφάνιες, το οποίο δεν υπάρχει, καθώς ο παίκτης της Ξάνθης απλά ακουμπά τον αντίπαλό του στο 86’. Για αυτό και ο Θάνος του έδειξε κίτρινη για πέναλτι. Σημειώστε ότι εκείνη τη στιγμή κανείς δεν ζητά κάτι, εκτός από τον Αργεντινό και τον Μολέδο.
Ο Θάνος θα μπορούσε να βγάλει περισσότερες κίτρινες στον Παναθηναϊκό: Στον Μπεργκ που έπεσε μόνος του στο έδαφος στο 20’ και διαμαρτυρήθηκε (το γνωστό… σώου, καθισμένος και με σηκωμένα τα χέρια) στον ρέφερι για φάουλ που δεν υπήρχε, ενώ σημειώστε ο Θάνος είναι στα δυο μέτρα. Στο 30’ ο Βιγιαφάνιες έκανε χέρι για κάρτα, όμως ο έμπειρος ρέφερι έδωσε μόνο το φάουλ και στο 40’ ο Μπουμάλ χτύπησε τον Σολτάνι αλλά και πάλι ο Θάνος δεν έδειξε κάτι. Στο 76’ ο Κλωναρίδης έκανε φάουλ στον Λισγάρα, ο Θάνος το έδωσε αλλά ο παίκτης του ΠΑΟ διαμαρτυρήθηκε έντονα.
Γενικά ο Θάνος ήταν καλός. Όμως, με βάση τα παραπάνω θα μπορούσε να είναι και καλύτερος.
Και πάμε τώρα στα οφσάιντ:
Ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται ότι στο 19’ ο Χαρίσης «έκοψε» τον Μπεργκ και στο 47’ ο Καραγκιζόπουλος τον Βιγιαφάνιες.

Όμως, δείτε εδώ ένα οφσάιντ που υπέδειξε ο Χαρίσης στον Γιουνές στο 68'. Αφενός δεν υπάρχει παράβαση, επειδή ο παίκτης της Ξάνθης ξεκινά πριν την σέντρα, αφετέρου (και αυτό εξετάζουμε εδώ) δείτε τη γραμμή της NOVA η οποία έχει περάσει πριν τη γραμμή του κέντρου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δείτε κάτω το οφσάιντ του Μπεργκ στο 19’: Στην απέναντι πλευρά η γραμμή της τηλεόρασης είναι πιο κοντά στη γραμμή του χόρτου σε σχέση με την από εδώ πλευρά. Χώρια που υπάρχει υποψία ότι προεξέχει το σώμα του Σουηδού. Τα πόδια είναι στην ίδια ευθεία αλλά ο παίκτης είναι Ξάνθης γέρνει προς τα πίσω, άρα ο Μπεργκ είναι πιο μπροστά, άρα οι πιθανότητες είναι υπέρ του βοηθού. Επίσης, ο Χαρίσης έχει σωστή θέση:

Τα ίδια ισχύουν και για το οφσάιντ του Βιγιαφάνιες στο 86’, που υπέδειξε ο Καραγκιζόπουλος. Και για τη γραμμή και για τη θέση του βοηθού:
Τα συμπεράσματα δικά σας…
Για να μην παρεξηγηθούμε: Δεν λέμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει άδικο που διαμαρτύρεται…
Η φάση με τους Βιγιαφάνιες και Σιλά: