«Ουρά» στην Ευρώπη οι Ελληνες διεθνείς… - Δεν ορίζονται πουθενά!


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ (25/02)
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Πριν ένα μήνα η παράνομη ΚΕΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έδινε συγχαρητήρια στις Μήτση και Κουρομπύλια για την προεπιλογή τους για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 και εκτός των άλλων, με αφορμή και την προεπιλογή του Σιδηρόπουλου για το μουντιάλ 2019 ανέφερε ότι «στο πρόσωπό τους, οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές δείχνουν την εκτίμησή τους στην ελληνική διαιτησία και αυτό το αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι χρήσιμο να αξιολογηθεί εκ μέρους της ποδοσφαιρικής οικογένειας, καθώς επίσης της κοινής γνώμης». Μια τρύπα στο νερό είναι το έργο τους στη διαιτησία και σιγά οι προεπιλογές αυτές μην οφείλονται στους Τριτσώνη, Κουκουλάκη, αφού δεν άρχισαν να δουλεύουν ξαφνικά οι Μήτση και Κουρομπύλια και η ανάδειξή τους οφείλεται, τόσο στη στήριξη των προηγούμενων διοικήσεων της ΕΠΟ, όσο και σε αυτή του Βασάρα.
Δυστυχώς, τόσο για την ΠΔΕ/ΕΠΟ που δεν παρεμβαίνει για έλεγχο της ΚΕΔ, όσο και για τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη η πραγματικότητα έχει ως εξής: Οι διεθνείς, πέραν του Σιδηρόπουλου που παίρνει κάποιους ορισμούς αλλά όχι στο πολύ υψηλό επίπεδο αφού και έξω κάνει λάθη, επί των ημερών της… εξομάλυνσης έγιναν «ουρά» στην Ευρώπη.
Κανείς από τους Καλογερόπουλο (Αθηνών), Παπαπέτρου (Αθηνών), Κύζα (Δράμας), Κομίνη (Θεσπρωτίας), Μάνταλο (Καβάλας) και Αρετόπουλο (Τρικάλων) δεν επιλέχθηκε για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων που γίνεται (16-30/06) στην Πολωνία. Όμως, το χειρότερο όλων είναι ότι κανείς από διεθνείς δεν ορίστηκε στη φάση των «16» του Youth League, αγώνες που διεξήχθησαν μεσοβδόμαδα.
Και πώς να γίνει αυτό όταν παίζουν (Καλογερόπουλος, Μάνταλος, Κομίνης) μόνο όσοι κάνουν λάθη ενώ ο Αρετόπουλος ορίζεται μια στο τόσο και ο Κύζας λίγο περισσότερο;
Αυτές είναι οι επιπτώσεις από τις επιλογές των Τριτσώνη, Κουκουλάκη.

ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ να …κάψουν μέχρι και τους διεθνείς! Συγχαρητήρια για το… κατόρθωμα!

Θα χαθεί το τρένο…

Οι εκθέσεις των αγώνων των διεθνών αποστέλλονται στην UEFA αλλά πώς να οριστούν όταν κάποιοι κάνουν λάθη και άλλοι δεν ορίζονται καθόλου; Όταν τους χώρισαν σε «εκλεκτούς» και μη, με βάση τις «μαύρες λίστες» των ΠΑΕ ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ; Όταν το μόνο που ενδιαφέρει τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη, πάντα με βάση τις επιλογές τους, είναι πως θα βάλουν ξανά και ξανά διαιτητές (σ.σ. Μάνταλος, Κομίνης, έρχεται Παπαπέτρου) που αδίκησαν τον Ολυμπιακό; Και επειδή τόσο οι τρεις προαναφερόμενοι, όσο και οι Κύζας, Αρετόπουλος είναι στη τρίτη κατηγορία, πως θα ανέβουν το καλοκαίρι;

Εξοδος

Στην κλίμακα της UEFA ο Καλογερόπουλος είναι πιο παλιός διεθνής από τους Μάνταλο, Κομίνη, Παπαπέτρου, Κύζα, Αρετόπουλο και βρίσκεται στην δεύτερη κατηγορία της Ευρώπης. Αν ο Καλογερόπουλος που όπως όλα δείχνουν δεν ανέβει το καλοκαίρι, τότε το καλύτερο είναι να φύγει μόνος του για να ανοίξει ο δρόμος για τους υπόλοιπους. Αν δεν ορίζεται στην Ευρώπη η συνέπεια θα είναι να μπλοκάρει και τους άλλους.

Αλλαγές
Με βάση την απόδοση των Μάνταλου, Κομίνη, Παπαπέτρου αλλά και του Καλογερόπουλου (που μπορεί να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο αλλά να τους ορίζουν) ο πίνακας των διεθνών χρειάζεται αλλαγές. Το Σεπτέμβριο θα φύγουν κάποιοι, προκειμένου και οι υπόλοιποι να έχουν περισσότερες πιθανότητες ανέλιξης αλλά και εξέλιξης.

Εκθέσεις
Επειδή όλοι οι διεθνείς έχουν οριστεί εκτός των συνόρων, αυτό σημαίνει πως η UEFA έχει γνώση για τις ικανότητες του κάθε διεθνή, άσχετα αν δεν μπορεί να ορίσει κάποιους από τη στιγμή που στην Ελλάδα μπαίνουν μια στο τόσο. Άλλωστε, όπως φαίνεται από τη μη επιλογή τους πώς να πάνε καλά κάποιοι στην Ευρώπη; Παράδειγμα ο Σιδηρόπουλος; Δεν κάνει λάθη και εντός και εκτός των συνόρων;

Μια θέση
Οσο ο Καλογερόπουλος δεν ανεβαίνει από τη δεύτερη στην πρώτη κατηγορία (σ.σ. ο Σιδηρόπουλος είναι στην ελίτ), από τους υπόλοιπους μπορεί να ανέβει ένας και αν, καθώς δεν υπάρχουν θέσεις. Ετσι έχουν τα δεδομένα. Εφόσον δεν πάε πάει καλά δεν πρόκειται να προωθηθεί αφού αν πήγαινε, θα ανέβαινε τον Δεκέμβριο.

 Αδειασε» τον Μάνταλο
Μπορεί η ποινή (πρόστιμο 5.000 ευρώ ενώ κινδύνευαν με 20.000-50.000 ευρώ αλλά και με απαγόρευση εισόδου που δεν επιβλήθηκε) να είναι χάδι, όμως η συγκεκριμένη απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Λίγκας έχει και δεύτερη ανάγνωση. Στην ουσία δέχθηκε ότι οι Δημητριάδης, Γιαννίσης μπήκαν στα αποδυτήρια και για αυτό τους τιμώρησε, επειδή δεν είχαν δικαίωμα. Ταυτόχρονα «άδειασε» τον Μάνταλο, καθώς ο διεθνής ρέφερι δεν έγραψε τίποτα στο φύλλο αγώνα.

Ο χαμηλότερος βαθμός
Ως γνωστόν η έκθεση του Μπίκα είναι καταπέλτης για τον Μάνταλο, επειδή δεν έδωσε πέναλτι στο Μποτία, δεν απέβαλε τους Σιμόες, Αϊντάρεβιτς και μετά έπρεπε να κάνει το ίδιο με τους Μποτία, Ελιουνούσι αλλά σιγά μην έχανε ο Ολυμπιακός δυο παίκτες αν η ΑΕΚ είχε μείνει με εννέα. Για αυτό αναφέρεται και σε αλλοίωση αποτελέσματος. Ο Μάνταλος έχει πάρει κοντά στο επτά που είναι ο χαμηλότερος βαθμός  όλων των εποχών!!!



Επειδή το παραλείψαμε χθες, σημειώστε και κάτι ακόμη για τον Κομίνη, ο οποίος αύριο θα σφυρίξει Ολυμπιακός-Πανιώνιος. Την τρέχουσα σεζόν ο διεθνής ρέφερι ορίζεται για δεύτερη φορά στους «ερυθρόλευκους», παρότι δεν έδωσε πέναλτι στο ματς με την Ξάνθη, ενώ έχουν προηγηθεί τρεις ορισμοί του σε αγώνες της ΑΕΚ!!! Σε αυτή φέτος αναμένεται να ξεπεράσει το περσινό ρεκόρ που ήταν πέντε ματς!!!